torstai 7. elokuuta 2014

Cat Ladyn työhuone; Sohvi uutisia osa 1

Tiedättehän te jo Cat Ladyn ? Tiesittekö te, että Cat Lady on 150% syyllinen siihen, että täti-ihmisestä 4 kissaa taloudessa on ihan normaalia?  Ja että rescue-toiminta on tärkeää?

Valentinan ja Röllin jälkeen Cat Ladyn talouden kissamäärä on on ollut 2. Vielä ei ole aika lisätä oman lauman määrää, mutta tilausta on useammalle kissalle. 

Tilanteeseen löytyi ratkaisu vähän yli kuukausi sitten. Saanko esitellä teille :  Sohvi, 4 v.


Sohvi on siis kotihoitolainen, PK-Esyn kautta.  Sohvin elämä on ollut rankkaa, se on alkujaan otettu lapsille leluksi, syötetty todella lihavaksi ja siitä on yritetty päästä eroon toimittamalla Sohvi eläinlääkäriin lopettavaksi pissailuongelman takia. Eläinlääkäri ei suostunut tähän ja toimitti Sohvin turvaan. Sohvi ei osaa leikkiä ilman kynsiä ja Sohvin kynsiä ei voi leikata, koska toinen pelkää niin kauheasti.


Ensimmäisenä päivänä Sohvi löysi turvapaikan työhuoneessa olevasta kissan pesästä. Työhuone oli Sohvin oma valtakunta ensi alkuun. Seuraavana päivänä Sohvi jo uskaltautui liikkeelle ja näkyville.

Sohvi näkyvillä
Sohvi, Leevi ja Casper ovat jo tutustuneet mutta koska Sohvi ei osaa puhua kunnolla kissaa niin kommunikaation kanssa on välillä ongelmia. Tappeluita ei silti ole ollut ja pojat opettaa Sohville joka päivä uusia juttuja.

Sohvi keittiössä
Pissihommat sujui alkujaan oikein hyvin, mutta nyt on muutama lätäkkö löytynyt vääristä paikoista. Terveydellistä syytä tälle vaivalle ei ole, vinkkejä siis vastaanotetaan miten edetä tämän kanssa.


Tuliko musta sitten blogikissakin tässä samalla?
Nyt sohville yritetään opettaa, että ihmiset eivät ole pahoja ja kukaan ei enää ikinä pidä toista leluna. Että oikea välittäminen tarkoittaa ihmisten puolelta kynsien leikkaamista, paijaamista, leikkimistä ja rapsuttelua. Varpaiden kutittelua ja ihastunutta sösöttelyä.
Sohvin ei itse tarvitse oppia kuin minne saa pissata ja että kynsiä ei saa käyttää ihmiseen. Ja sitten Sohvi olisikin valmis jonkun ihanan perheen omaksi kissaksi.

Cat Lady ei ole missään tapauksessa valinnut helppoa tietä kotihoitajana, mutta sitäkin tärkeämmän.


35 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ja Sohvi kerää rohkeutta pienin askelin, joka päivä ♥

   Poista
 2. Ihana <3 Onneksi kohdalle osui viisas eläinlääkäri!

  VastaaPoista
 3. Auttaisko, jos ois useampi hiekkis ihan Sohvia varten tarjolla ja hiekan pitäis niin puhtaana kuin mahdollista? Sit vähentäis pikkuhiljaa, kun pissit menee laatikoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matot on ollut pissojen alustana ja niitä on nyt poistettu ja huteja ei ole sen jälkeen tullut . Sohvi todennäköisesti tutkitaan vielä kertaalleen ja jos edelleen tulee puhtaat paperit niin sitten lisäillään pönttäjä Sohville vielä lisää.

   Poista
 4. Marika Harjunpää7. elokuuta 2014 klo 22.57

  Laita vain Sohvi monta kertaa uudestaan hiekka-astiaan, jos se tulee sieltä aina pois ennen kuin on asioinut. Toimi ainakin meillä kissanpentujen kanssa. Toisilta kissoiltakin se voi oppia, kun se näkee, miten toiset kisut toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohvia on retuutettu entisessä elämässä niin, että Sohvia ei vaan voi nostella ilman, että itselle tulee lääkäri reissu. Sohvi opettelee vasta kosketusta. Nyt yritellään selvittää, missä vika ja sitten keksiä keino miten edetään :)

   Poista
 5. Onpas nätti Sohvi. Hyvä että päässyt kuntoutukseen ja sitä kautta turvalliseen kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sohvi yrittää välillä omasta tahdostaan olla oikein lähellä ihmistä, mutta sitten sitä alkaa pelotamaan ja pitää äkkiä päästä turvaan ;) Miksiköhän jotkut ihmiset kokee oiketetuksi kohdella eläimiä miten sattuu ja huonosti?

   Poista
  2. Hei mutta sehän kuulostaa hyvältä, että Sohvi haluaa joskus olla lähellä! Sohvilla on siis käsitys, että ihminen voi olla kivakin juttu eikä pelkästään kurja. Siitä se lähtee, kun on taitava ihminen kuntouttamassa ja turvapaikka minne mennä kun rupeaakin pelottamaan! Hyvä Sohvi ja Cat-lady!

   Poista
  3. Sohvi on muuten tosi kova kehräämään ja puskemaankin, joten kärsivällisyydella sieltä saadaa esiin sellaine pusutyttö ettei tottakaan ♥

   Poista
 6. Voi Sohvia ♥ Toivotamme onnea uuteen elämään ja pitkämielisyyttä sekä lempeyttä ja rohkeutta kaikille perheenjäsenille.

  VastaaPoista
 7. Ihana Sohvi, onneksi oli viisas eläinlääkäri ja toimitti toisen turvaan.

  VastaaPoista
 8. Jos Sohvi ei osaa puhua kissaa, se varmaan tykkäisi olla jonkun ihmisen ainoa kissa. Mun Peto-vainaa oli samanlainen - liian pienenä pois kissamaailmasta ja ihmsiten keskuuteen, kielitaito ei ikinä kehittynyt. Mut mun kanssa pärjäsi 18 vuotta. (PS. en ollut syyllinen siihen että kissa tuli mulle liian pienenä! Pelastin sen ns kirveen alta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tota vaihtoehtoa ollaan kanssa mietetty. Eilen Sohvi oli tosin jo lausunut pari juttua ihan kissamaisesti eli oli vähän leikkinyt Leevin kanssa eli josko se tästä. Olisi varmaan tässä vaiheessa aika julmaa siirtää Sohvi taas uuteen paikkaan, kun toinen on pikkuhiljaa uskaltatumassa ihmistenkin keskelle. Vaan jos pissailu jatkuu ja sille ei löydy syytä niin sitten on varmaan pakko koittaa sopeuttaa Sohvia ainoana kissana jossain toisessa kodissa.

   Poista
 9. Sohvi on kaunis. <3 Valitettavasti Sohvin tarina on tavallinen, niin moni hieno kissa lähtee lopetettavaksi pissaongelmien vuoksi, useinpa vielä pissailu on vain stressiperäistä. :( Onneksi eläinlääkäri halusi antaa pikkuiselle uuden tilaisuuden ja se pääsi osaaviin käsiin. Toivottavasti pissaongelmiin löytyy ratkaisu ja kissakieli alkaa sujua. Feliway-haihdutin saattaisi auttaa pissailuissa, jos kyseessä on osittain/kokonaan stressioire.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella ilahduttavaa kuulla, kuinka juurikin eläinlääkäri ei suostunut muuten tervettä kissa lopettamaan kun ihmiset vaan ei enää välittänyt ja jaksanut.
   Feliwaytä on käytetty ja nyt tosissaan tutkitaan vielä, onko Sohvi varmasti terve. Sitten siiryttään seuraavaan vaiheeseen ja konsteihin :)

   Poista
 10. Voi Sohvi-parkaa, kova on ollut kohtalo :,( Kaunis hän on kyllä, ja varmasti olisi mitä ihanin kissa jos ei olisi typerysten käsiin joutunut alun perin. Toivottavasti oppii pissihommat, ja sen että kaikki ihmiset ei ole pahoja. Mahtaako pissailu olla jotakin protestia, stressiä tai vastaavaa. Pissikohtiin feromonisuihketta, muistan kuulleeni että se joillakin auttaa? Feromonihaihdutin (varmaan kyllä jo onkin, sitähän "kaikille" suositellaan "heti")? Tai ehkä ne pojat tosiaan näyttää miten hommat toimii.

  Cat-ladylle syvä kumarrus. Kunnioitamme loputtomasti!
  Ja olemme samalla taas kerran aika vihaisia niille, joilla Sohvi oli leluna. Mäntit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen niin iloinen, että Sohvi sai toisen mahdollisuuden viettää ihanaa ja huoletonta kissanelämää. Samalla toivon, että se Sohvia kiusannut perhe saa sen mitä tilasi -tavalla tai toisella.

   Cat Lady on kyllä sellainen tyyppi, että jokainen voisi ottaa oppia ♥

   Poista
 11. Voi miten ihana juttu! Ensin aateltiin että uskalletaanko lukeakaan.. mutta miten hauska juttu rankasta elämästä. Ihana Sohvi! Ei me osata muuta neuvoa kuin Feliwayta ja pitkää pinnaa?
  -Blackie ja Hellu-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun uskalsitte kumminkin, kun Sohvin huonot ajat on nyt historiaa ja edessä on paljon rakkautta ja pitkä dietti ;)

   Feliway varmaankin pysyy kuvioissa jatkossakin ja eiköhän se pitkä pinnakin pysy matkassa mukana :)

   Poista
 12. Mikä ihanuus! Sohvi <3 Toivotaan että tilanne rauhoittuu ja alkaa elämä sujumaan kaikkien kannalta mukavan sopuisasti ja lätäköttömästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä mekin toivomme, oikein kovasti. Ja sitten vielä ikiomaa perhettä Sohville, kun aika on kypsä :)

   Poista
 13. Siitä pissijutusta vielä sen verran, että voi kai se olla yhteydessä ylipainoon, ilman muuta lääketieteellistä syytä. Kun dieetti vaikuttaa, rupeaa pissikin osumaan kohdilleen. Esimerkiksi niin, että aluksi pissi meni oikeaan paikkaan siksi, että koti oli uusi ja vieras, ja vähän kotiuduttuaan Sohvi rupesi sitten toimittamaan asiansa _itselleen_ miellyttävämpään paikkaan. Auttaisiko muunlainen kuivike tai toisenlainen "hiekkis"? Esim. pyyhkeitä tai sanomalehtiä laatikon pohjalle hiekan/pelletin sijaan? Matalampilaitainen/suurempi/avoin/muunlainen laatikko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Henna hyvistä huomioista!
   Tota ylipainoa ei oltukaan osattu ajatelle syyksi pissahommiin, vaikka se on kyllä todella looginen ( ja toivottava, miten helpolla saisikin ton ongelman hoidettua ). Sohvihan ei sen takia pystynyt pesemään peffaansakaan, nyt jo melkein onnistuu kun koko on pienentynyt....

   Poista
 14. Kaikkea hyvää kisun kanssa! Olemme (Muksu ja minä) niin iloisia, että hän sai mahdollisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kovasti täälläkin ollaan Sohvin uudesta elämästä iloisia ja kovin ylpeitä, että saadaan matkata mukana tässä Sohvin kuntoutusvaiheessa.

   Poista
 15. Höh, laitoin kommentin kerran, mutta se otti ja katosi..
  Eli siis minäkin olen kerran pelastanut kissan lopetukselta. Olin harjoittelussa eläinlääkärissä, kun sinne tuli oikein kaunis vuoden ikäinen kissaneiti lopetettavaksi pissaongelmien takia. Kissa oli palautunut eläinsuojeluyhdistykselle tämän vuoksi ja siitä oli kaikki tutkittu, joten ongelma ei ollut terveydellinen. Kissa oli jo rauhoitettu lopetusta varten, kun päätimme yhteistuumin sen pelastaa, joten vein sen isälleni elämää kokeilemaan. Mistään pissaongelmasta ei ollut tietoakaan, KUNNES isäni jätti jonkin likaisen (ja tietysti haisevan) työhaalarinsa hiekkalaatikon lähistölle. Silloin pissat tuli sänkyyn, mutta ongelma tiedostettiin ja sen jälkeen vahinkoja ei tapahtunut. Koska isälläni oli jo kaksi kissaa ja tätä pelastettua ei niillä tahdottu stressata, se annettiin eräälle vanhukselle. Kissa oli aivan täydellinen seuraneiti, kunnes eräänä aamuna kuoli piilevään sydänvikaan. Kaikki oli tutkittu, mutta sydäntä ei katsottu, koska keskityttiin vain rakkoon.
  Eli vinkkinä siis se, että kaikki, missä on vähänkään hajua, pois hiekkalaatikoiden läheisyydestä ja tietysti jätökset on siivottava heti kun niitä tulee. Toivottavasti ongelma ratkeaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggerissa on kyllä änyt jotain tosi isoa vikaa, mulla on muutaman kerran ihan samoin!

   Kiitti tosi hyvästä vinkistä, nämä on justiinsa sellaisia juttuja mitä ei välttämättä tajua edes ajatella. Ja ihana kuulla, että sun kautta yksi ihana eläin sai uuden elämän, vaikkei se vanhuuteen asti vienytkään :)

   Poista
 16. Feliwaytä kannattaa myös suihkia juuri niihin paikkoihin, mihin lätäköitä ilmiintyy.
  Kylläpä on muuten koskettava tarina Sohvilla

  VastaaPoista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)