perjantai 2. helmikuuta 2018

...mut jos me käytäisi vaikka Felinassa, kun on ollut akuuttien juttujen kanssa taukoa ja kontrollikin olisi...

Nilsson

Viime sunnuntaina Nisu sisusti, maanantaina ja tiistaina se sitten ei todellakaan enää sisustanut.
Se muuttui vaisuksi, lopetti syömisen ja vessassakaan en sen nähnyt käyvän. Tiistaina ruiskin sen tassut täyteen nutriplussaa ja trööttäsin siihin ruiskullisen vettä.Niinpä keskiviikkona, heti herättyksen jälkeen laitoin  tarjolle ruokaa. Ei kelvannut. Ei kelvannut vesikään. Annoin lääkkeen, laitoin taas kerran viestin tiimille + pomolle,  että muo ei ihan heti näkymään. 
Klo 08 soitin Felinaan. Teija ei ollut aamuvuorossa ja kaikki ajat oli buukattu.
Voitte uskoa, että jonkun alahuuli värisi.
Siinä kuitenkin käytiin juttuja läpi, respa konsultoi muita klinikalla.  Teijalle oli soitettu ja hän tuli ennen omaa työvuoroaan, ennen omaa menoaan Nisun takia klinikalle. "Koska Teija tuntee Nilssonin historian parhaiten" . Sinne Nisu jäi sitten tutkimuksiin ja täti-ihminen tallusti päiväksi töihin, toimitolla jo 9.37.  Ja Teijakin ehti menoihinsa. 

Arvatkaa kenen alahuuli värisi liikutuksesta vielä vähän enemmän? 

Maksa-arvo alat oli hurjan korkea 3263 (normaali yläraja 130). Lisätutkimuksina toksoplasmavasta-aineet ja veren hyytymisajat APTT ja PT (maksavaurio voi johtaa heikentyneeseen veren hyytymiseen). Ne oli normaalit, toksoplasman tuloksesta tiedot ensi viikolla.

Lisäksi Nisu rauhotettiin, että kissa saatiin ultrattua, rakkopunktiolla otettiin virstanäyte ja rtg paljasti kakista tyhjän suolen, mutta suolen laskeva osa oli täynnä kaasua. Mun paukkupylly. Ja koska tuota kaasua oli, otettiin myös giardianäyte. Se oli negatiivinen. Sisäelimet näyttivät  normaaleilta,  sitten syyskuun.

Kaikki muut  veriarvot olivat onneksi viiterajoissa.

Yhteenveto löydöksistä: Akuutti maksasolujen vaurio, mahdollinen infektiivinen taustasyy (toksoplasma?). Ei muutoksia maksan toiminnassa tai rakenteessa (ultra), koska todennäköisesti niin akuutti tila. Aletaan hoitaa toskoplasmoosina, kunnes saadaan lisätuloksia. Tuetaan hoitoa pahoinvointilääkeellä ja ruokahalulääkkeellä.  Sovittiin, että perutaan Nisun perjantainen kontrolliaika, kun nyt tutkittiin niin kattavasti.

- Torstaina Teija kumminkin soitti iltapäivällä, että ottaisin sittenkin Nisun mukaan.  Parasta kumminkin katsoa, onko arvoille käynyt mitään ja mihin suuntaan. Kyllä kiitos.

Illalla kotona odotti yksi tosi kipeän oloinen Nilsson. Paniikki. Teksari Teijalle klo 17.57. "Onko sulla Tramalia kotona?". On. " Anna 1/6 tablettia". Annoin.  Klo 22 mun kissan oli taas elinvoimainen, se söi vähän ja kiehnäsi kyljessä aamuun asti.

Tänään perjantaina (2.2) maksan alat oli tippunut 1922. Onhan se vieläkin tosi kova, mutta yli tuhat yksikköä alempi kuin toissapäivänä.  Pieni verenkuva normaali, glopuliiniproteiinit laskeneet  52:teen eli melkein normaaleiksi (normaalin yläraja 51).

Lääkecoctailiin lisäksi taas Samylin tukemaan maksan solujen uudistumista.

Kustannus: kaksi käyntiä, kattavat tutkimukset ja lääkkeet 794, 11€.
(sisältää jo Kissaliiton jäsenyysalen 83,53€.)Börje

Verinäyte kaulasuonesta, koska oli se anemia leikkauksen jälkeen. arvot normaalit.

Virtsarakon ultra: Rakon seinämä kohtalaisesti paksuuntunut (= tulehtunut/ärsyyntynyt) ja paksuuntuma tasaista. Ei kaikutiiviitä muutoksia.

Virtsanäyte rakkopunktiolla: Virtsassa vaikuttaa olevan kokkibakteereja. Väkevyys on korkea. pH on yläkanttiin ( 7.5; olisi hyvä olla max 7 ja mielellään 6.5.) Urinary-ruuan pitäisi auttaa pH:ta pysymään matalana, mutta mahdollinen bakteeritulehdus samaan aikaan nostaa sitä.

Yhteenveto: Aloitetaan antibiootti (Xeden). Ensi viikolla saadaan bakteeriviljelyn tulokset ja katsotaan jatkuuko tämä antibiotti vai vaihtuuko se. Jos näillä jatketaan niin 10 päivän kuuri syödään loppuun ja viikko siitä -> uusi kontrolli.
Lisäksi Cystaid plussaa rakkoa suojaamaan.
Jos tuntuu, että pissa ei kulje normaalisti, kaapista saan antaa Dibenzyrania relaksoimaan virtsaputkea.


Kustannus: Käynti, tutkimukset ja cystaid 275,82 €.
(sisältää jo Kissaliiton jäsenyysalen 28,35 € + rehualennus 1,25 €.)Meillä siis jatkuu tämän poikien sairastelu. Tämä on taloudellisesti ja henkisesti niin stressaavaa, että soisin tämän jo loppuvan. Enkä pelkästään itseni takia, vaan itse potilaidenkin.

Ja tyttöjen. He jäävät koko ajan taka-alalle, kun noiden kahden kanssa joutuu hössötämään. Sekin stressaa.18 kommenttia:

 1. Voi että harmittaa teidän kaikkien puolesta, kun nuo sairastelut vain jatkuvat! Olen käynyt kurkkimassa päivittäin tilanneraportteja ja pitänyt peukkuja, että kaikki sujuisi hyvin ja pojat paranisivat! <3 Hurjan rankkaa (ja kukkarollekäyvää) tämä on sullekin - mutta sähän olet kohta eläinlääkäri itsekin, kun puhut jo niin sujuvasti lääketieteellisillä termeillä! :-o Voimia hurjasti koko teidän konkkaronkalle - ja roppakaupalla paranemistoivotuksia! <3 Me Hupsut ollaan hengessä mukana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä alkaa olemaan noita diagnooseja sen verran paljon, että oman praktiikan voin avata kohtapuolin ;). Sitten kun vielä olen itse päässyt avustamaan tohtoria mm. verikokeissa ja ultrassa niin alkaa toikin puoli olemaan hallussa. ( en tietenkään kopsaile lääkärin kirjoituksia vaan ihan ulkoa muistista vetelen noi tänne ;D )

   Arvostamme ja kiitämme voimista <3

   Poista
 2. Voi itku näitä teidän sairastelijoita. Kunpa jo pian tulisi rauhallisempaa, ja pääsisitte kaikki vähän rentoutumaan toistenne seurassa. Tsemppia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on sairasteluita niin olisi se tosi kiva, jos ne olisi vaikka yksi per vuosi - frekvenssillä.

   Poista
 3. Tähän ei nyt oikein osaa muuta sanoa, kuin että isosti jaksamista koko jengille ❤️

  VastaaPoista
 4. Voi surku ja itku. :( Paranemisia herroille ja tsemppiä täti-ihmiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppumaton saaga, tämä meidän sairastelu.
   Kiitos tsempeistä ❤️

   Poista
 5. Surullista ja varmasti tosi rankkaa! :( Oikein isot paranemistoivotukset ja jaksamista arkeen ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️

   Kovin dramaattisia on nämä meidän sairastelut on ollut, joten mielellään pidettäisiin pieni rauhoittumisjakso ihan terveenä vaikka puoli vuotta tai vaikka koko vuoden. Tai sitten loppuelämän ajan, siinäpä idea ;) !

   Poista
 6. Voi jessus sentään. Tuo Nilssonin juttu on kyllä outo. Toivottavasti selviää! Ja toivottavasti Börjellä se pissitulehdus menee ohi. Xedeniä Friede on yhden kuurin syönyt, koska sen tavallisesti saama ab olisi saatu käyttöön vasta päivien päästä (oli uusivuosi pyhineen siinä).

  Isot tsempit taas teille, kyllä tosiaan saisi jo riittää teidän osalta nämä!

  Mutta tuo Felina on kyllä sellainen, että ihan oikeasti melkein olisi pätevä syy muuttaa Helsinkiin siksi, että saisi kissansa hoidatettua siellä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä taas tuli aivan puskasta toi Nisun sairastuminen. Ensin sillä ei ollut mitään ja sitten olikin.
   Tohtorin epäilemä toksoplasma ( tai listeria) olisi siinä mielessä toivottu tulos, kun sitten tietäisi 100 %, että se on tullut ruuasta. Annoin noille nimittäin pakkasesta viimeisen paketin hevosenlihaa sunnuntaina. Muuten lihat on ollut nyt kuukausia jo ihan vaan ihmistenkaupasta, kun Vauhti-Raksun aikataulut ei sovi mun aikatauluhin.
   Ja se miksi Nisu siihen sairastui ainoastaan: yksi sen IBD lääke vaikuttaa maksaan niin, että se alentaa maksan vastustuskykyä noille typerille öhköameeboille. Mutta se selviää sitten ensi viikolla.

   Börjen vaiva tuli kyllä kanssa ihan puskista, koska "Börje on ollut aivan normaali, enkä ole huolissani". No, tässä sitä ollaan. Börjeltä muuten saatiin rakosta näyte ilman rauhoittamista, se ei tannut tuntea edes mitään :). kissamamma oi niiin ylpeä siitä <3

   Felina on ❤️, potenssiin miljoona. Nyt varsinkin huomasin, miten mun kanta-asiakkuus Teijalle kantoi hedelmää: kollega oli yrittänyt tilata Teijalle aikaa alkukuusta ja ensimmäinen vapaa aika löytyi vasta joskus maaliskuussa. Eipä sillä, kyllähän mä sitä klinikkaa rahoitan runsailla summilla, mutta saanpa parasta mahdollista hoitoa silloin, kun sitä tarvitaan. Teija ❤️

   Poista
  2. Hyvä Börje! Kannattaa antaa näyte ihan ilman mitään rauhoituksia, on paaaljon helpompaa ja ei tule niin paha olla. Meilläkin saa molemmilta (jopa Friedeltä!!) punktaattinäytteet ilman rauhoituksia, niin kyllä se Matzonkin sopii yksi pissinäyte antaa noin vain huomaamatta!

   En muuten tiennyt, että toksoplasmoosi on kissallekin haitaksi. Luulin, että kissa on sen oireeton levittäjä ja se on haitallinen asia hiirille ja raskaana oleville naisille (ja siis sikiöille). Mutta ei se siis ehkä perusterveelle kissalle mitään teekään, mutta ne Nisukan muut jutut ja lääkkeet vaikuttaa. Aina oppii!

   Poista
  3. Yllätyin oikein, kuinka näppärästi se näytteen otto meni !

   Toksoplasmoosista luulin näin minäkin, mutta opittiinhan tässä taas jotain ihan uutta. Vähän turhan paljon tässä uutta on kyllä tullut noin muutenkin opittua... ;)

   Poista
 7. Eääh! :( Kylläpä laittaa vastaan. Inhottavia pöpöjä ja surkeaa tuuria, jos johtuvat niistä. Paranemisia kovasti (taas)! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Päivi! Kovin on vaikea enää tajuta miksi meille koko ajan, mutta näillä mennään.

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)