keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Leikkiskö nää vaikka toksoplasmoosia?

No mikä ettei, leikitään vaan !Nilssonin viimeisimpien huikentelevaisten maksa-arvojen takaa löytyi sitten se epäilty akuutti toksoplasmoosi.  Siellä se on Nisun sisuksissa se Toxoplasma gondii-loinen tehnyt ookystia innoissaan. Syylliseksi olemme epäilleen raakaa hevosenlihaa pakkasesta , jota tarjoilin jengille yksi sunnuntai. Heti maanantaina Nisu alkoi näyttämään sairastuneelta -> keskiviikkona oltiin Felinassa.  Tosin se liha on ollut pakkasessa jokusen kuukauden ja toksoplasman pitäisi kuukahtaa 3 päivän pakastuksella. Syynä voi olla joku muu liha  (possun ♥ ?), mutta viimeiset 2-3 kuukautta olen ostanut vaan ihmiselle tarkoitettuja valmisteita.

Mene ja tiedä.
Päädyimme Teijan kanssa laittamaan kaikki kissat 4 viikon antibioottikuurille, koska kaikkihan on samaa lihaa syönyt. Parempi hoitaa kaikki nyt, ennen kuin loinen kotiloituu ja sitten sen onkin aikaminen haaste saada häädettyä . Meidän onnella se tilanne tulisi eteen ihan varmasti.


Lisätietoa toksoplasmasta ja toksoplamoosista löytyy kissankujeita-blogista. Voisin sanoa, että ihan itse olisin voinut kirjoittaa yhtä hyvin ja kattavasti aiheesta, mutta se olisi ollut iso, paksu vale. Heh.

23 kommenttia:

 1. No voihan toksoplasma :( Johan on huonoa tuuria. Toivotaan, että antibiootit tappavat mokomat loiseläjät teidän kissoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä :/ Yleinenhän tämä kissoilla on, mutta meille sitten tietty siihen reagoitiin sairastumalla. Äh. Pöh. Onneksi on korjattavissa toikin tila lääkkeillä :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Sitä mekin kyl, onneksi lähtee lääkeillä! Mutta sen verran pitää purnuttaa, että 4 kissaa kaksi kertaa päivässä 4 viikkoa on aika paljon lääkettä :D

   Poista
 3. Voi kun teitä koetellaan mutta hyvä että on lääkkeitä !
  Pusuja pikkuisille karvatassuille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä koskaan olisi osannut odottaa, että tämä voi olla tämmöstä :/

   Pusut toimitetaan per kissa per iltalääke, tänään. Ensin Börjen kanssa ollaan piilosta, kyllä. Börje on piilossa ( koska vihaa lääkkeenantoa ) ja minä jahtaan :D

   Poista
 4. No hemmetti :-(
  Onneksi on Teija. Voimaa ja rohkeutta toivotamme teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikään ei voita hyvää eläinlääkäriä ( lausutaan Teijaa), kkun terve kissa. Ugh.
   - Uuskannelmäkeläinen sanonta -

   JA kiitti toivotuksista <3

   Poista
 5. No huhhuh, kaikkea sitä teidän perhekin on päässyt imuroimaan kitusiinsa. Mitäs sit ihminen, toksohan voi tarttua? Onko jotain varotoimenpiteitä (muuta kuin että kakkaa ei saa haukata?) tai testejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän harrastus on keräillä diagnooseja kissoille, olen huomannut.

   Tokso tarttuu kumminkin aika huonosti, jos ei nyt tosissaan pistele niit kikkakakkareita suuhunsa. Mä harrastan vaan hyvää käsihygieniaa veskin putsauksen jälkeen, en muuta. Jos nyt jotain kummallista oiretta ilmaantuisi niin voisin mennä tohtorille ja vinkata toksosta. Kyl.

   Poista
 6. Oho! Onneksi niljakainen löytyi ja voidaan savustaa ulos! Tsemppihalit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi me ollaan kerätty näitä lääkkeillä hoidettavia sairauksia kumminkin, vaikka ei niitä nyt enää tarvitsisi vähään aikaa tulla :/

   Kiitti <3

   Poista
 7. ��
  Voihan kakka.
  Ja paska.

  T.LeenajaIpanat

  VastaaPoista
 8. Kyllä teillä kaikenlaista on! :o
  Toivottavasti tropit auttaa ja onneksi on kunnon eläinlääkäri! Tsemppiä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulin, että meidän blogi on sellainen kevyt hassuttelupaikka mutta se onkin kissojen diagnoosit aasta ööhön + farmasian erikoispainos ;)

   Kiitti tsempeistä <3

   Poista
 9. Siinä onkin pilleröintihomma... Kaikki teille kyllä osuu kohdalle :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kukaan ei salaa katsele meille, kun siellä monena iltana viikossa leikkelen tabuja, lajittelen jauhoja ja laitan niitä annospussieihin !
   Voisi kohta olla pollarit ovella, nimittäin :D

   Poista
 10. Hui mikä tulos, aika odottamatonta! Onneksi tuli kuitenkin aiheuttaja selväksi ja hyvät hoito-ohjeet kaikille heti! Kuukauden päästä ootte sitten selvillä vesillä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessahan sitä toksosta tietää jotain, mutta tätä en tiennyt. Se, että se voi vetää maksa-arvon taivaisiin, ilman ripulia tms. Toisaalta, mieluummin tämä lääkeellähoidettava, kun joku vakavampi juttu.
   Tässä vaiheessa kuukausi tuntuu tuhottoman pitkältä, mutta nopeasti se kyllä menee.
   Onhan mulla kokemusta syyskuusta lähtien :D

   Poista
 11. Voi ei, mut kai ne sit leikkis sitä! :-o Ne paranis kaikki siitä pian eikä mitään tämmöistä enää tulis!!! Tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on tavallaan tyytyväisiä nyt tähän leikkiin, kun tää on kumminkin hoidettavissa. JOs se maksa oliskin ollut jotain muuta - ei kyllä oltaisi alettu !

   Kiitti toivotuksista <3

   Poista
 12. No hyh 😣 onneks antibiootit hoitaa mokoman veks, ei oo kyllä kiva että semmosillekin on ollut tarvetta mutta minkäs teet :/

  VastaaPoista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)