keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Pissapissapissapissakontrolli

What's cooking, good looking ?


No pissahommia, pissahommia sanoo Börje. Tai oikeammin sanottuna virtsarakkohommia.


Pissa on kissalla siisti, mikä on hienoa. Antibiootit siis korjasi sen vaivan. Mutta virtsarakko se vaan jaksaa pysyä paksuuntuneena eli käsittääkseni tulehtuneena. Ei kyllä yhtään kiva.


Lääkearsenaaliin lisättiin nyt taas pari uutta, vaikkakin tuttua sorttia. Cerenia jatkuu koko kuukauden  ja Metacamia otetaan  kanssa varsin pitkään, parilla eri annoskoolla.Uudet tropit.Olen ihan itse päätellyt, että jouluinen episodi oli niin rankka itse virtsarakolle. Siksi tuo ei vieläkään ole kunnossa. Teorioita otetaan mielellään vastaan, en ole nimittäin ehtinyt Teijaa haastattelemaan tästä vielä ja jos joku vaan tietää näistä enemmän niin kiva olisi kuulla.


Lompakko. Varsin tyhjä rahasta.


Mutta mikä on tosi kiva, on Börje.
Tyyppi vastustelee kyllä kovasti matkailua mutta kunhan päästään Felinan päivähotelliin niin johan Matzo rentoutuu. Vessahommat ja ruokailu ei ole ollenkaan vierasta puuhaa tälle herraskissalle. Sitten vielä kun Böö on niin kovin kiltti niin hoitotoimepiteet on helppo tehdä.

Ja kuulemma massahurmaa henkilökuntaa oikein urakalla.

Kustannus: 

Tutkimus, virtsanäyte
ja ultra                     123,43 €      
Lääkkeet ja rehut:     48.52 €

Hassusilmä Böö odottelemassa hotellihuonettaan.


Mulla on muuten tekeillä blogin luonnoksissa kattavampi selvitys näistä meidän tohtorikuluista.

Sen kanssa kyllä venähtää jokunen hetki, koska pitäisi kaivaa kaikki kuitit esiin ja laskea.
Mimmille sain vihdoinkin tilattua hammaskivenpoiston Sopulitielle.
Sen jälkeenhän selviää, pitääkö Madamekin roudata vatsatutkimuksiin Felinaan. Jos näin on niin onneksi Mimmin vakuutusta on käytetty 0 €. Sentään saan sitten siitä apuja, jos on tarve.
8 kommenttia:

 1. Kyllä se rakko varmasti siitä paranee. Voi olla että se tulehduskin vielä vaikuttaa limakalvoon. Pääasia on kuitenkin, että Börje on pirteä ja terve nyt!

  Onko sillä muuten niitä muita kipu- ja rauhoittavia lääkekuureja vielä päällä, vai joko huumekset on poistettu repertuaarista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se varmasti onkin, sehän meinasi viedä kissan hengen koko rakko. Ei mikään pikkuhikka ollenkaan. Ja veihän Nisullakin sisäelinten tulehdusten paraneminen monta kuukautta.

   Huumekseksista ollaan erossa . Eikä muuten tullut niitä vieroitusoireita - oltiin siis oikeassa, kun pohdittiin sitä annostuksen vähentämistä. Se toimi. Kaapissa toki on varalta vielä yhtä sorttia, jota voin antaa tarvittaessa.

   Poista
  2. Hyvä että Matzo on taas kuivilla, eikä reflojakaan tullut! Ihan parasta! Ja toivottavasti ne kaapissa olevat saavat vanheta kaapissa, eikä uusiakaan tarvita enää ikinä!

   Matzolle pusu! Jos se suostuu, siis.

   Poista
  3. Toimivalla tekniikalla päästiin kamasta eroon, suosittelen kaikille :)

   Pussaus ei ole ongelma, olen toimittanut pusuterkut lukemattomia kertoja Matzolle sitten toimeksiannon :D

   Poista
 2. Ei tiedetä mitään näistä hommista mutta tsemppiä jatkoon. Kyllä varmasti paranee kun aikaa vielä vähän kuluu. Ja lääkkeitä. Niitä teillä on kyllä kulunut kauhiat määrät. Voisit varmaan alkaa tarjota kissanomistajille kursseja aiheesta "näin syötät kissalle pillerin", sellaisille on kuulemma tilausta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. epäilen kanssa, että aikaa menee kuten meni Nisunkin navansisäisillä elimillä parantua ;)

   Mun kurssi olisi kovin lyhyt, pilleri kissan suuhun ja sormella tyrkkäys kurkkuun :D Ainoa aikaa vievä olisi se piiloleikki ennen tuota lääkkeen antoa ;)

   Poista
 3. Voi pientä hurmuria! Ottaahan varmasti tuollaisesta toipuminen aikaa elimistölle, mutta toivottavasti kuitenkin pääsette noista lääkemääristä mahdollisimman nopeasti eroon. Mielenkiintoista muuten miten Kissaklinikalla käytetään Metacamia kipulääkkeenä, sen kun on todettu olevan vaarallinen munuaisten terveydelle, etenkin jos siinä tosiaan on tai on ollut minkäänlaista häikkää. Pahin kohu oli vuosia sitten, mutta yhä moni eläinlääkäri välttää ja suosittelee mieluummin Loxicomia, joka on muuten sama, mutta se on kuulemma munuaisystävällisempi. Uskoisin, että kissalääkäreillä on viimekäden tietoa turvallisuudesta, mutta mielenkiintoista silti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kanssa tuon kohun Metacamin tiimoilta.
   Luotto omaan lääkäriimme on kyllä niin vahvalla pohjalla, että itse en kyseenalaista hänen ratkaisujaan. Ammatti-ihminen tietää aina paremmin kuin me ei ammattilaiset ja kissoihin erikoistumattomat eläinlääkärit. Näin itse olen tuon siis pohtinut.

   Meillä on Böön kanssa seuraava käynti ensi maanantaina 19.3, vähän jo jännittää mitä ultra sanoo....

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)