lauantai 21. marraskuuta 2015

Täti-ihminen tutkii ja arpoo

Lemmikkimessujen tri(o)logian viimeinen osa on nyt saatu valmiiksi ja reilusti myöhässä. Voihan elämä, kun aina sotket aikataulut. Buu!

Vaan asiaan. Tutkiva, turhantärkeä journalistinne, täti-ihminen kaarteli messuilla metsästämässä mielenkiintoisia asioita (eläinten lisäksi) ja esittelen tässä 3 itseäni kiinnostanutta tuotetta.

Anicol oli kiinnostava tuote mm. ripulihommiin,  mutta ikävä kyllä tarjolla ei ollut testereitä. Tuotteet on elintarvikelaatuisia eli itsekin voisi napata satsin tarvittaessa. Kissankujeita-blogissa on kerrottu tuotteista silleen fiksususti, tässä blogissa me ollaan tästä vaan, että onpa kiinnostava ja kiva tuote. Aika tyyristä, mutta mielenkiintoinen.

Luomuruokaa kissoille

Seuraavaksi täti-ihminen parkkeerasi itsensä Symppis Internationalin pisteelle. Luomumerkkiin ei kovin useasti törmää lemmikkien ruokapuolella.  Sain maistiaisiksi pojille pari pussia Defun raksuja, jotka ovat vehnättömiä mutta niissä on mm. soijaa, tattaria, riisiä. Siipikarjaihajauhetta näissä meidän pusseissa 21 ja 25 %.

Katsokaa nyt tuota luomusetää kissojensa kanssa ! 

Meidän testiraadille raksut ei maittanut. Niitä kyllä haisteltiin, mutta siinäpä se.  Vaikka ruuassa allekirjoittanutta viehättää raaka-aineiden eettisyys ja luomustatus, niin meidän ruokavalioon niissä on liian pieni lihaprosentti ja todellakin se, ettei niitä suostuta syömään.

Yllättäen joku osallistui kuvauksiin.

Lopulta löytyi sitten piffitiski.

Raakaruokaa ! Mushin raakaruokaa ! 

Mush on tuonut markkinoille raakaruokapallerot, jotka ovat täysravintoa! 

Tarjolla on kahta eri makua: kana-nauta ja kana-sika. Annostelu on helppo, pussissa on 25 gramman lihapullia, joita sitten napataan sopiva määrä omalle kissalle sulamaan.
Näillä raaka-ruokinta kyllä helpottaisi ihan valtavasti, jos noi vaan suostuisi niitä syömään. Kyllä,
nämä höpsöttelijät ei suostu syömään kumpaakaan makua. Perhanan katit ja kiitti vaan. Harjoitukset jatkuu...

Ja tästäpä pääsemme siihen arvontaan.
Sain Mushilta kaksi lahjakorttia, jotka oikeuttaa yhteen pussilliseen uutta Vaisto Cat pussin. Mushin sivuilta löytyy jälleenmyyjät, missä kortti käy. Lahjakortin arvo on noin 12 €/kortti  (Vauhti-Raksulla pussillinen on maksanut 12.28 € ) ja arvontaan pääsee mukaan vain olemalla meidän lukija ja jättämällä meille viesti kommentteihin. Se voi olla ihan mitä tahansa, paitsi ei nyt ehkä mitään kamalia haukkuja kumminkaan ;)

Mukaan voi osallistua keskiviikkona 25.11 klo 18 asti ja voittajat ilmoitetaan samaisena iltana.
39 kommenttia:

  1. Mukaan arvontaan. :) pihinainen(at)gmail.com

    VastaaPoista
  2. Jee, kiva arvonta, ollaan mukana.
    Noi Mushin täysruokapallerot kiinnostaa kovasti, pitää hankki testiin. Kerrotaan sitten kuinka kävi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kiitos !
      Hokasin kerrankin jotain ihan fiksua arvottavaa ;) Meillä on kaapissa molempia jo hankittuna, joten treenaillaan niillä ja laitetaan hyvä kiertämään. Onnea arvontaan :)

      Poista
  3. Mukaan arvontaan, olis mielenkiintoista kokeilla. Meillä Nipsu tykkää raakasta.

    VastaaPoista
  4. Hmmm maistuiskohan meidän kissoille tommoset pullat.... Ne kun on tottuneet syömään lihansa klöntteinä :D

    No mutta mukana ollaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän kissoille ne ei oikein ole maittanut, mutta mä en luovuta ! Klönttejä täälläkin mielummin syödään, mutta sitten joku ihmisten broiskunjauheliha on kanssa kova sana.
      Onnea arvontaan !

      Poista
  5. Mukana! ellukka03@gmail.com
    Meidänki kissat kyllä aika nirsoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, paljon onnea arvontaan !

      Vai nirsoja sielläkin :D

      Poista
  6. Mä just jonain päivänä luin noista uusista täysruokapullista ja mietin, että pitää kokeilla. Tahtoo mukaan arvontaan. :)

    VastaaPoista
  7. Mä veikkaan että Jadelle ainakin maistuisi tuollaiset pullat. Mukana ollaan siis! kissankujeita(at)hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, laitetaan teidäkin listoille ja onnea arvontaan !

      Poista
  8. Kana-possu voisi jopa Figolle sopia, ellei siinä ole paljon muita aineksia. Osallistutaan siis arvontaan! Täten on täyttynyt toinen kahdesta arvontaan osallistumisen edellytyksistä ja kommentti on jätetty. Uskonette, että ollaan myös teidän lukijoita ;-)

    Tuollaiset annospalat on kyllä käteviä. M&M myy kanssa joitain lihoja annospaloina. Hurjan kätsyä kun ei tarvi puukkohommiin ruveta. Ja turvallista, meillä odotetaan lähes henkeä pidätellen koska on se päivä kun minä leikkaan sormeni samalla kun silppuna Figolle broilerin♥tä. ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tooosi paljon onnea Figolle arvontaan, me hämärästi taidetaan olla tietosia siitä, että te luette meitä ;D

      Mä leikaan lihat yleensä saksilla ja ne kerrat, kun napsasen niillä (saksilla) omaa sormea tai jotain uuta osaa kättä on turhan usein. Sitä paitsi, noita on niin kätsä antaa syötäväksi kun tietää punnitsematta paljon ruokaa antaa. Ja seuraavana aamuna heittää roskiin....Jep. Eivät ole suostuneet syömään vielä noita ;)

      Poista
    2. Minä silppuan siitä puolen kilon pötköstä, eikä sitä tietenkään voi sulattaa ensin, kun ei kukaan ehtisi kaikkea syömään ennenkuin se pilaantuisi. Niin että jäistä lihaa on puukolla nyrhittävä. Vielä on sormet paikoillaan, saa nähdä kauanko :-D

      Poista
  9. Mäkin sain semmosen lappusen millä voisi noita käydä hakemassa yhden pussin mutta kun hiton kana.. Coco ei suostuisi syömään ja Ruffe vaan kutiaa.... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voihan höh ! Sähän voit kanssa järkää sit arpajaiset tai antaa jollekin kaverikisulle ;)

      Poista
  10. Me halutaan osallistua! :) Mulla on tosin vahvat epäilykset, ettei Pätkis välttämättä ymmärrä noiden palleroiden päälle ollenkaan. Sinni _saattais_ ymmärtää ja Caro ny varsinkin, vaikkei kissa ookaan: se on nimittäin tykänny MUSH:in palleroiden koiraversioista, kun ollaan testattu joskus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukapa sitä kissoista tietää, kummalliset hiipparit ;) Mä olin aika varma että nämä hyökkää ruuan kimppuun vauhdilla, mutta kiusallaan varmaan vierastavat sitten sitä. En luovuta..pallura kerrallaan mä ujutan noi ruokavalioon..... ;)

      Onnea arvontaan !

      Poista
  11. Me molemmat tykätään raa'asta lihasta, joten ollaan mukana arvonnassa. Mami kyllä jo innostui noista niin, että menee varmaan huomenna etsimään niitä meille testiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin oli jo omat pussukat ostettu kaappiin, sen verran tämäkin mami noista innostui kun ne Vauhti-Raksun valikoimassa näki ;)

      Onnea arvontaan, toivottavasti tytöillä on arpaonnea:)

      Poista
  12. Mukana arvonnassa Alma ja Kismir. Olisi mukava päästä maistamaan uutuuspalleroita vaikka aika nirsoja me ollaan yleensä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun osallistutte ! Onnea arvontaan ja Almalle ja Kisimirille rapsut :) Ihanat nimet (muo kutsutaan välillä Almaksi ja Kismir - no Kismir <3 )

      Kissat saisi kyllä olla enemmän koiramaisia näissä ruokahommissa...

      Poista
  13. Innostus välittömästi luomutarjonnasta: aivan mahtavaa ajatuksena mutta meillä kanssa kytsitään silmä tarkkana lihaproteiiniprosenttia ja hiilarinlähteitä. Ei siis tippunut mentaaliseen ostoskoriin.

    Kokeiluun menee sen sijaan ravintorikkaat raakalihapallerot! Meillä ei valitettavasti (vielä) syödä kunnon piffiä mutta jos jauhetumpi koostumus menisi. Kiitos tästä tutkivasta journalismista =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luomu pisti mullakin sukat ihan pyörimään innosta, mutta ei kun ei vaan sovi meille. Pah. Noi meidän shetlanninponit on muutenkin jo sen verran pulskassa kunnossa, että niille jos vielä syöttäisi vähälihaista ruokaa niin meillä olisi possuja kohta lemmikkeinä ;)
      Toisaalta, niille talouksille, missä kissat syö markettiraksuja kissoilleen niin nämä olisi aikamoinen parannus ruokavalioon

      Toivotamme teille arpaonnea kisaan, meidän kaverit lähettää terveisiä että piffi on parasta ikinä - kunhan se on justiinsa sitä piffiä mitä ne justiinsa silloin tahtoo ! Jauhetuilla piffeillä on hyvä treenata.

      Journalisti täällä jää odottelemaan Pulizeria, kai tää nyt sen verran mullistavaa oli nämä tutkimutkset ? ;D

      Poista
  14. Hupsutkin tulevat kokeilemaan onneaan Mush-palleroihin. Juju lipoo jo huuliaan, vaikka Onnettarella ei ole tapana hymyillä tälle kissaemolle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta Onnetar on arvaamaton ja joskus se voi osua kohdalle sen valinta ;) Toivotamme kovasti onnea Höpsöttimöön !

      Poista
  15. Meilläkin oltaisiin kovasti kiinnostuneita testaamaan noita Muschin uusia, tähän mennessä annospullat kun eivät ole tehneet kauheasti kauppaansa muille kuin haisunäädälle. Fretit tykkäävät paljon enemmän niistä mitä pötköissä ja muissa on. Mutta tämän kokoisen lauman kanssa valmiit annospalat helpottaisivat vielä kovasti (vaikkei frettimyksille voikaan kauheasti nautaa/sikaa antaa, vaan niiden ruuassa painopiste on linnuissa ja jyrsijöissä).

    Välillä kyllä poikaystävälle naureskelen, että meidän pitää selvästi kasvattaa laumaa niin, että voi sulattaa koko pötkön kerralla ilman että tulee hävikkiä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotamme siis onnea teidän laumalle, kyllähän noi olisi tosi hyviä silloin tällöin lisiä ruokavalioon freteillekin - jos suostuisivat syömään ;)

      Meillähän kanssa maittaa muut lihat paremmin ja pötköistä jää aina jääkaappiin pyörimään epämäärinen osa pötköstä. Teidän eläimet taitaa tosin syödä sen verran pieniä annoksia, että
      lihaa jää reilusti yli ?

      Mä jäänkin sitten odottelemaan, että kuinka monta ja mitä sorttia eläimiä teidän laumaan muuttaa ;D

      Onnea arvontaan !

      Poista
    2. Meillä juu ne 200 gramman pötköt ovat lähempänä sitä, mitä kerralla kannattaisi sulattaa, mutta niissä valikoima on ainakin vielä paljon pienempi kuin noissa "standardikokoisissa" puolen kilon pötköissä. Mihail kyllä nyt varmaan söisi niin paljon kuin antaisi, mutta se on vähän turhan herkkä lihomaan. Frettimyksistä toinen taas nirsoilee vielä valtaosalle lihoista, vaikka niitä jo syökin. Se vain ehti elää nelivuotiaaksi asti kissannappuloilla ennenkuin muutti tänne meille. Edelleen sille maistuisi paremmin suklaakakut, majoneesit, kermavaahto, juustokakut ja limpparit mitä liha... Minä todella toivon, että kyse ei ole makutottumuksista.

      Ensivuodelle ainakin olisi toiveissa pieni tummasoopeli frettityttö, jos sellaisen tänne sijoitukseen saisi <3 Eikä sitäkään ole täysin poissuljettu, etteikö laumassa voisi olla vielä jossain kohtaa tilaa aikuisille kodinvaihtajille, joko fretille tai sitten sijaiskotia kaipaavalle maatiaiskissalle. Kissat edelleen vähän jännittävät, kun olen niistä aikuisena hieman oireillut, mutta kai se on jossain kohtaa koitettava, josko sitä vielä siedättyisi, että Jussi saisi mahdollisuuden siihen kissaankin :)

      Poista
    3. Vai limppareita myöten menisi yhdelle ruuat :D Hauskaa, vaikka oikeastihan väärästä ruokavaliosta on naura kaukana !
      Mä luonollisesti liputan kissan puolesta ja niin ettei allergia riehaannut. Frettityttökin olisi kiva nähdä teidän blogissa, nykyisten lisäksi ;)

      Poista
  16. Kiva olisi testata. Jos ei Myrskylle maistu niin annetaan se Jalolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siispä teille arpalippu varattu, onnea kisaan :) Olisi kyllä hyvä, jos meilläkin olisi koira, jolle ruokkia noiden hylkäämät ruuat. Koska kissat. Niin vaikeita.

      Poista
  17. Me voitasiin testata, kelpaako kyseinen tuote yhdellekään kissalle meidän taloudessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kuulostaa oikein hyvältä, merkataan teille arpa ja onnea arvontaan !

      Poista
  18. Voi hitsi, nuo luomumärkikset kuulosti tosi hyviltä, mutta sama ongelma mikä PONin märkiksissä eli muuten hyvä tuoteseloste, mutta jostain syystä kasvistakin on laitettu mukaan... Pieni prosenttiosuuskin näkyy kuitenkin itse ruuassakin. Ja kuivaruoka on pääasiassa kasviperäistä. :/

    Me jätetään arvontaan osallistumatta, mutta halusin kuitenkin kommentoida. :D Tosi kiva kun Mushilta on tullut tuo uusi sarja, tosin ihan täysravinnosta se ei oikein mene. Sen lisäksi tarvitaan eläinperäinen omega 3, D-vitamiini, sinkki ja itse syöttäisin etenkin possuttoman kanssa myös B-vitskuja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun komentoit, täällä mä olenkin jo vähän odotellut sun asiantuntemusta Mushien sisällöstä ! Tiedän sitten varata kaappiin oikeita lisäravinteita, jos noi alkaisi noita syömään :)

      Muo kyllä risoo ihan älyttömästi toi luomusarjan kasvisperäisyys, ehdin niin innostua siitä alkuun !

      Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)