keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Varjoteatteri

Tässä päivänä yhtenä saimme maailmankuulun teatteriryhmän Tri-O-Lá:n  yksityisnäytöksen teoksesta Sota ja Rauha ( ei sitä Tolstoita vaan aitoa Tri-O-Lán omaa tuotantoa). Teos on improvisaatio _varjoteatteria. Näyttelijöille teos on kovin haasteellinen  puuttuvien repliikkien vuoksi ja näyttelijät joutuvat laittamaan itsensä peliin ihan uudella tasolla.


Kuvat puhukoon näytelmän kulusta (ne ovat kronologisessa järjestyksessä, toim.huom.). Taiteilijat onnistuivat suorituksessaan loistavasti näyttelemällä kovin pienin nyanssein esim. korvien avulla. Yleisö oli täysin hullaantunutta ja lopun ryhmäkohtaus rauhasta, joka saapui lokin muodossa kaukaiselta taivaalta näyttelijöiden katsellessa sitä odottavin kehonkielin oli todellakin näytelmän huipentuma ja sanoma oli siinä selvä:vain  rauhan keskeltä voimme olla kaikki yhdessä ystävinä käkättämässä lokille.

Bravo-huudot raikuivat ja onneksi meille jäi pieni lupaus roikkumaan ilmaan että  teatteriryhmä Tri-O-Lá vielä lähitulevisuudessa tulee antamaan uuden  näytöksen samaisesta teoksesta.

Tuskin jaksamme odottaa!12 kommenttia:

 1. Bravo! Upeaa, upeaa!

  Mikä tulkinta! Mikä ilmaisun palo! Taputamme hurmiossa! Tri-O-Lán vertaista ei näyttämöiltä löydy!

  VastaaPoista
 2. Mikä kunnia se olikaan päästä seuraamaan näiden Suurten Taiteilijoiden työskentelyä kotinäyttämöllä. Bravo!

  VastaaPoista
 3. Bravo! Bravo! Varsinkin loppukohtaus oli erittäin hykerryttävä, tällä puolen näyttöä se aiheutti repeämisen nauruun eikun aploodeihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis aplodeerattiin mekin, ei me nauarettu. Ollenkaan !

   Poista
 4. Upeaa! Loistava taidetapahtuma näin heti aamutuimaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulttuurille ei kello ole koskaan liian aikainen :D

   Poista
 5. Bravo! Bravissima! Upea esitys. Encore mahdollisimman pian, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi taitelijat ovat vetäytyneet uuden näytelmän aivoriiheen, mutta uskon että joku näytös on odottettavissa pikimmiten!

   Poista
 6. Tolstoi-viitettä seurasi vielä Tsehov (Lokki). Ollaan ihan pöyristyneitä tästä taiteen määrästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä mekin, miten multa meni toi viittaus Tsehoviin täysin ohi -kyllä noi on älykkäitä ja kultivoituneita kissoja ;) Onnea kun bongasitte sen sieltä !

   Poista
 7. Voi tavaton miten qltturellia ja luovaa teidän porukka onkaan! Aivan loistavaa! Bravo! Minimalistisen (korva)ilmaisun taitoa! Sitä tunteen paloa ja keskittymistä! Näyttelijöiden sulavaa liikettä!

  Veikkaan, että loppukohtauksessa liikutuksen kyyneleet olisi virranneet vuolaana, mikäli paikan päällä olisi päässyt näytäntöä seuraamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän moista heittäytymistä tunteiden valtaan voi katsoa itkutta ;)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)