maanantai 10. syyskuuta 2012

Vet Vet Vet

kuva on rekonstrutoitu ja nurkassa näkyvä kissa teeskentelee olevansa kiinnostunut laatikosta.


Tänään oli se aika vuodesta. Trion terveystarkistus ja rokotukset. Täti-ihminen oli ajatellut sen menevän seuraavanlaisesti:

Lähde ajoissa töistä.
Laita kissat rauhassa lootinsa, ehkä pientä jahtausta tiedossa.
Hikoile täysiä stressistä.
Odota rauhassa kyytiä.
Mene eläinlääkäriin.
Punnitse kissat ihan ensimmäisenä, tuskin siellä kauhean monta koiraa on odotushuoneessa.
Valokuvaa paikkaa ja kissoja blogiin.
Ota rokotukset rauhallisille, mutta uteliaille kissoille.
Kuvaa tätä.
Laita rauhalliset kissat rauhassa lootinsa.
Maksa ja lähde kotiin.

Ja näin se meni:

Lähdin ajoissa töistä.
Jahtasin kissoja hiki otsalla, kaikki karkailivat tuolien alle kun kopat otettiin esiin.
Hikoilin täysiä ja stressasin.
Kärsimätön kyyti tuli jo ennen kuin kissat olivat kopitettu.
Menin eläinlääkäriin. Turhankin hyvissä ajoissa.
Punnitseminen oli täysin mahdotonta, koska siellä oli useampi koira, yksikin mopsi kulki vapaana.
Unohdin valokuvata, koska hikoilin ja stressasin.
Kissat oli kyllä aika rauhallisia, mutta kaikilta lähti jännityskarvaa kolmen villapaidallisen verran.
Her Royal Highness sai pienen sätkyn, koska myös anaalirauhaset tutkittiin.
 Voi olla, ettei ole viimeinen kerta kun siellä pyllyssä pitää vähän suorittaa toimenpiteitä.
Hikoilin ja stressasin.
Tungin kissat lootiinsa, Mimmi oli ainoa joka pakeni sinne omasta halusta päästäkseen pakoon eläinlääkärin sormen uutta invaasiota.
Hikoilin ja sressasin.
Maksoin.
Olemme kotona.

Kuvia ei otettu. Ensi vuonna tämä tehdään sitten 4 kissan kanssa. Täti-ihminen tunnustaa olevansa hieman... rohkea?

24 kommenttia:

 1. Saat ainakin neulottua ihastuttavan villapaidan kisujesi kunniaksi.
  Meitin Minttu päätti, jotta häntä ei ainakaan ronkita tohtorin luona ja kieltäytyi tulemasta pois häkistä, ei auttanut vaikka tohtori keikautti lootan nurinpäin, vain punainen häntä valahti näkyville. Vasta kun laatikko oli purettu katin ympäriltä, se saatiin käsiteltäväksi ja sittenkin tohtori epäili jotta lääkitys taisi osua ainakin osittain isäntään.

  VastaaPoista
 2. Voi Minttua, miten se onnistuikaan välttelemään maan vetovoimaa?:D Ja ainakin teillä on isännällä sitten hoidettu rokotukset kuntoon kanssa ;)

  VastaaPoista
 3. Rohkea kyllä! Mutta hyvinhän tuo sujui? Kukaan ei haavoittunut ja kaikki pääsivät hyvin kotiin ja ell sai suoritettua hommansa!

  Hyvät kyllä olivat nuo viikonloppu neuvot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki me neljä selvittiin hengissä, pistoksetkaan ei huudattanut kun Elliä mutta se onkin vähän sellainen draaman hakuinen daami ;)

   Kumpi teillä on leikkinyt niin, että peffa on näkynyt, Helmi vaiko Mamma N? Vai oli joku muu vinkki käytössä?

   Poista
 4. Ai että jossakin pitää punnita kissa yleisessä tilassa? Ei tulisi kyllä yhtään mitään Mindyn kanssa (kuten ei muutenkaan minkään sortin tarkastuksesta).
  Oivoi, miten saada neljä kissaa koppaan, kun viimeistään ensimmäisen jouduttua sinne, loput ovat varmaan entistä tiiviimmin piilossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla meidän lähiön lääkärissä on noin, vaaka tuulikaapissa. Nyt sitten hoitaja kiikutti jokaisen katin erikseen niiden kopissa vaa'alle, joten saatiin ne sentään punnittua.huhpuh.
   Ja 4 kissan kanssa, alan harjoittelemaan hyvissä ajoin...

   Poista
 5. :) Kuulostaa jotenkin tutulta. Hienostihan se meni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin me vedettiin, kaikki ulkopuoliset luuli että me ollaan ihan ammattilaisia ;)

   Poista
  2. Ne varmaan luuli sinun olevan ammattimainen kissojen tohtorilla käyttäjä, voin kuvitella kuinka ihmiset kattelivat ihastuneina varmoja otteitasi ja haaveilívat jo palkkaavansa sinut seuraavalle kerralle.

   Poista
  3. Juurikin noin mä tahtoisin tilanteen olevan ;)

   Poista
 6. Argh! Onneksi se on nyt takana. Reissu jo yhden kissan kanssa on hermoja raastavaa, mitä se sitten voikaan olla kolmen. Tai neljän kanssa! (Apua, ei edes uskalla ajatlla.)
  Onnittelut kuitenkin hyvästä suorituksesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kovin jännitävää kyllä oli, mutta hyvin etukäteen pelätty oli vähemmän pelottava tapahtumana sitten ;)

   Poista
 7. Meillä menee kolmen kissan kopitus yllättävän hyvin tällä tekniikalla:
  -Pidä suurin osa kuljetusvälineistä esillä koko ajan ja ota ne varastoidut esiin ainakin 30min ennen kopitusyritystä.
  -Lähesty vaikeinta kissaa(Minttu) normaalisti leperrellen, nappaa tiukka ote ja tunge kassiin.
  -Kun Tessa tulee katsomaan, mitä tapahtuu, tunge sekin vieressä olevaan koppaan.
  -Kun kaikista höntein eli Topi tulee ihmettelemään mitä tytöille tapahtui, laita se viimeiseen kassiin ja sulje vetoketju samalla, kun Topi alkaa ymmärtää mihin on joutunut.

  Ideaalitilanteessa kissojen nappaukseen menee 3min. Vähemmän ideaalitilanteessa jahtaat hyvin epäluuloista kerran jo karannutta Minttua jopa vartin samalla houkutellen raksuilla.

  Kaikkein jännintä on kun Mintun yrittää kopittaa näyttelyaamuna klo 6-7 välillä, kun ei ole kauheasti aikaa ennen kuin myöhästyy katsomastaan julkisten aikataulusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Taidetta, se on taidetta toi kissojen kiinni saaminen!

   Poista
  2. Meillä normi häkkeihin pakkaaminen menee näin:
   Otetaan kaapin päällä oleva laatikko, jossa Minttu on kaivautuneena näkymättömäksi ja laitetaan kissa häkkiin.
   Paikannetaan varovasti kurkkimalla Pepin sijainti, mennään viattomasti hymyillen ja ikkunaa katsellen hyvin varovasti Pepin luo ja yritetään napata karkuun kipaiseva katti kiinni. Seuraavaksi paikannetaan sijainti ja yritetään kaivaa katti luolastaan ulos, seuraavaksi komennetaan mies hakemaan kattinsa sängyn alta. Lopulta kymmenen kiemuran jälkeen sullotaan kiroileva kissa häkkiin ja huokaistaan helpotuksesta.

   Poista
 8. Meillä on kanssa kopat kaiken aikaa esillä. Juuri sitä varten, että olisi edes vähän helpompaa tarvittaessda lähteä. Riittävän vaikeaa on silti. Eläinlääkärillä tosin kumpikaan ei halua kopasta pois. Eikä ole vähäisintäkään ongelmaa saada niitä sinne takaisin!

  Muutoin kuulostaa tutulta kyllä. Mutta hyvinhän se kuitenkin meni, eikö niin? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on toi vaaleanpunainen koppa kokoajan esillä, mutta jos sitä siirtää paikastaan johonkin alkaa kissojen tuntosarvet aistimaan jotain poikkeavaa :) Hengissä ollaan ja kuivaharjoitellaan ensi vuotta varten sitten tästä eteenpäin ;)

   Onnksi on muuten teitä vertaistukijoita, enhän mä todellakaan ole ainoa lyyli jolla on 3, 4, 5.. kissaa hoideltavana ;)

   Poista
 9. Huh, mulla olisi kolmen kissan rumba edessä! Lotta tarvii rokotuksen näyttelyitä varten ja Lululta pitää ottaa verikokeet ja poistaa hammaskivi sekä tutkailla pissanäytettä. Mahd. myös, että koko kolmikko rokotetaan kertalaakista.

  Suurta haastetta siis peliin jokatapauksessa oli toimenpide-sarka millainen tahansa. Meillä on myös kissojen kuljetuskopat aina näkyvillä. Tosin niissä ei ole kotioloissa ovi paikallaan joten verkko-oven esiin kaivaminen aiheuttaa todellakin epäluuloisia silmäyksiä ja kolme kadonnutta kissaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IIIK ja KÄÄÄÄÄK ! Onnea koittelemuksiin ;)

   Poista
 10. Anteeksi jos kuulostan ilkeältä, ei todellakaan ole tarkoitus! Mutta millaisen show'n saakaan aikaiseksi kissojen kopituksesta :D Meillä kopit kellarissa, haen ne sieltä (Dani pakenee sohvan taakse, Defi jonnekkin ja Irvi tulee uteliaana nuuskimaan koppia), pakkailen omat kamani, haen Danin sohvan takaa ja tungen sen koppiinsa, seuraavaksi Defi (boksi sijoitettuna kulmaan ettei karkaa alta kun siinä on pyörät) kirjaimellisestikin tungetaan koppiin ja viimeisenä Irvi, kun sen on ensin poistanut Defin kopista samalla estäen Defin karkaamisen :P Koko hommaan menee öbaut 5min... No, ehkä mulla on vaan normaalia fiksummat kissat. Tosin eläinlääkärilläkään ei haluta mennä sinne koppiin, tiedä sitten kuinka fiksuja loppujenlopuksi ovatkaan :D

  Terkuin, Sanni, Dani, Defi sekä Irvi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kateeksi käy, 5 minuuttia kuulostaa ihan utopialta. Hienoa tietää, että se on mahdollinen ;)

   Poista
 11. Vinki vink kahden kissan orjalta, kannattaa punnita kissa kopassa ja sitten punnita koppa sillä aikaa kun lääkäri ronkkii kissaa. Toimii tetysti vain kissoja on 1 kpl/koppa :)

  Mun kissat saa koppaan kätevimmin nostamalla kopan pystyasentoon ovi taivasta kohti ja sitten kissan voi pudottaa luukusta sisään miniaalisin vaurioin rannevaltimoille, muuten ne räpiköivät vastaan kaikin raajoin.

  T.Riika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kopan kanssa punnitusta kovastikin ollaan aikoinaan käytetty, mutta nyt on kissojen määrät ylittänyt koppien määrät ;)

   Voi Riika,teilläkin saa sitten henkensä uhalla noita kattejakopatuttaa! Onneksi on turvametodi käytössä, aion joku kerta varmaan koitaa totakin tekniikkaa :)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)