sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Sfinxiä vai ei Sfinxiä?

PikkuRotta herra Nilsson on, kuten jo monasti todettu, vähän erikoisemman näköinen nuorimies.

 Kun aikoinani soitin Rekkujen kissakoordinaattorille, hän kertoi kissan olevan "pälvikalju" eli iho näkyi siellä sun täällä. Nythän PikkuRotta on kasvattanut itselleen ohuehkon mutta peittävän silkikisen turkin ja näitä kaljuja kohtia ei enää ole. Pään muoto on kartiomainen, häntä ruoskamainen, varpaat on isot ja kissa on oikea olkapäillä kiipelevä marakatti jolla olen epäillyt olevan kuumetta kun se on niin kovin lämmin . Kissaliiton rotukuvauksessa  löytyy kyllä todella paljon yhtäläisyyksiä Herra Nilssoniin, siellä kuvassa olevan nakukisun takajalan varpaita myöten. Luonteesta puhumattakaan, kissa on koko ajan mukana puuhastelen sitten mitä tahansa :)

Pieni mutta pitkä Nilsson.
Se, onko Nissonissa jotain rotukissaa ei ole meille mitenkään tärkeä juttu vaan tätä pohdin ihan samalla lailla kun noiden muidenkin karvajalkojen perimää. Nilsson haluttiin meille siksi, koska kissalle ei ollut tunkua ottajista, sen luonnekuvaus oli aivan valloittava ja sen silmistä näkyi jotain meihin vetoavaa. Se on pikkuinen ihana ötökkö, joka pelastetiin varmalta kuolemalta aikoinaan ja me saimme kunnian antaa hälle koti. Meidän oma rakas kotikissa. Herra Nilsson.

6 kommenttia:

 1. Puolikarvaton herra Nilsson tarvitsee talvitakin. Eihän tuommoista riepua muuten voi tutustuttaa meitin tuiskuihin ja tuivereihin. Ja sadetakin siihen päälle, sillä teillä siellä etelässä taitaa sataa enempi vettä ja räntää kuin oikiaa lunta.
  Miekin mietiskelin tässä Mintun vatsakiharoita tutkiessani, josko joku persiaani olisi joskus muinoin leikitellyt lomallaan maatalon kissaneidon kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kipinkapin nettikaupoille palttoota ostamaan kokoa rotta :)

   Mimmillä on muuten kanssa mahakikkaraa eli olisikohan sielläkin persiaani käynyt kylässä?

   Poista
 2. Ulkonäöstä tai rodusta viis, luonne on tärkein. Ja sitäpaitsi: KAIKKI kissat ovat kauniita ja arvokkaita yksilöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kissat ovat. Todellakin. Kauniita ja arvokkaita.

   Poista
 3. Alkuperästä viis, mutta hauskahan sitä tuumailla on! Eikä se nyt niin tavatonta olisi, että rotukissa pääsee honeymoonille maatiaiskissan kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hidalgoja kaikki kollit tyynni, jopa tuo meidän kovin nuorena leikattu Börje on simuloinut honeymoonia Ellin kanssa, kun Ellille koitti yllätyskiima :)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)