perjantai 6. toukokuuta 2016

Viikin löytöeläintalo

Tänään illalla täti-ihmisen naapurinlähiössä täällä Länsi-Helsingissä kuhisi.
Nuoren aikuisen kanssa vietetty "kokoalamppujahuonekalujajakaikkeasellaista" -päivä oli pulkassa ja mielessä ainoastaan ruoka ja tzillailu.

Vaan illansuussa oli yksi söpö, sininen kissakansalainen kävellyt naapurin maaparvekkeen kautta sängyn alle naukumaan.  Tämä naapuri on tuhottoman kissa-allerginen tyyppi, joten seuraava naapuri (täysin kokematon kissojen kanssa) nappasi kisun kotiinsa. Ja tässä vaiheessa me ajoimme pihaan. Samalla huomasin, että viesti oli jo puhelimessakin, että onko sulla kaikki kissat kotona?

Mä olen ehkä karkuri, koska mä olen niin kiltti ja annoin noiden tätien lääppiä muo ! 

Tästä alkoi ensin suunnaton epäorganisoitu sähellys, kunnes täti oli saanut selvitettyä, että kyllä - Elli on kotona ja sen suurin hätä on  on huutava nälkä. Huh. Oman lauman ruokinnan jälkeen alkoi järkikin palaamaan eli ruokaa mukaan ja naapuriin.

Kissaboksi kainalossa, raksuja ja PrimaCatin tonnikalalla varustettuna lähdimme jahtaamaan söpöläistä, jota ei muuten ruoka kiinnostanut ollenkaan. Onneksi kaveri oli niin ihmisystävällinen, että kissa oli kopassa parissa minuutissa. Lopulta auto oli lastattu täti-ihmiselle, löytökisulla ja allergiavapaalla Naapurilla (lievää ihastusta oli muuten havaittavissa kissaa kohtaan kissakokemattomalla ;) )  -> Viikkiin !

Kohde saavutettu.

Ohjeita....mutta minne soittaa/mennä aukioloaikojen jälkeen? 
......Niin, siis minne soittaa, kun kello on yli seitsemän illalla?? Toi numero ei nimittäin vastannut....
Näille! Oikeasti! 
Kyllä vaan. Kun talo on kiinni, hoitaa poliisi eläinten vastaanoton. Luonnollisesti unohtui poliisin suoranumero ja poliisin sivuilta en sitä helpolla löytänyt. 112  -> sitä kautta partiolle ilmoitus -> aurinkoinen päivä , perjantai ja lätkää telkkarissa = erittäin kiireinen ilta poliiseille. Tulevat kun ehtivät.


Idylistä, eikö?
Tzillailin sitten kahden misun kanssa ulkona ;)

Poliiseja odoteltiin sitten jokunen tovi, mutta ilma oli ihana ja seurakin hyvää. Maija saapui pihaan, ovikoodia selviteltiin ja lopulta kissa saatiin sinne, minne pitikin.

Kämppä sisustettiin veskillä, vedellä, raksuilla ja sillä PrimaCatin tonnikalalla. Kuten  toinen poliiseista totesi, ettei toi nyt mikään Hilton ole niin tuolla on kyllä ehkä paras buffa ikinä! 

Nyt meillä tällä meidän naapurinlähiössä pidetään peukkuja isosti pystyssä, että kaveri pääsee omaan kotiin. Todellakin pidetään. Varpaita kanssa.

Tämä kissatäti liikuttui kovasti näistä mun omista ihanista naapureista, että vaikka kissahommat ei sillä lailla ole niiden juttu niin tämän karkulaisen hyvinvointi oli molemmille erittäin tärkeä ja puheluja soiteltiin ympäriinsä, että kissa saadaan turvaan.

Kiitos Arja ja Anita, te teitte tänään tosi hienon teon 
26 kommenttia:

 1. Hienoa että kissa saatiin turvaan. Ja huenosti kerrottu koko juttu alusta loppuun kaikki yksityiskohdat mukana; oli niin hyvä jännäri aamuluettavaksi :) - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tavoittelinkin tähän dekkarimaista jännitystä, kiva että onnistui :D

   Kisu oli ihana, toivotaan että koti kaipasi !

   Poista
 2. Hienosti toimittu koko porukalta! Toivottavasti tyyppi pääsee kotiinsa eikä karkaile toiste. Onneksi on auttavaisia ihmisiä ❤️

  Meille tuli joskus silloisella kämpällä parvekkeelle kissa naapurista. Omia ei silloin vielä ollut. Hain tulokkaalle hiekkaa ja ruokaa kaupasta, kun en tiennyt mistä se oli. Sitten rupesi kuulumaan huutelua kissan perään. Kaveri pääsi kotiin, vaikka olisin minäkin sen pitää voinut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisu oli kyllä niin kiltti, ei rimpuillut sylissä ollenkaan <3

   Ja se kissakokematon naapuri olisi ollut kanssa ihan valmis pitämään toisen ;) Näin toi söpöläinen taisi tehdä koiraihmisestä vähän kissaihmisen ;)


   Poista
 3. Voi että! Ihanaa että se saatiin pian turvaan, ei ehkä ollut karussa pitkään, kun oli noin kesy. Onkohan teidän seudulla mitään ilmoitustaulua tms. minne voisi laittaa tiedon? Jos omistajat ei tajua heti ottaa yhteyttä löytöeläintaloon. No, kyllä ne ennen pitkää varmasti tajuaa! Ihana sinisöpöliini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä laitoin ilmoituksen facebookkiin meidän alueen tiedotussivuille ja karkurit- sivustolle. Toivottavasti viesti menee sieltä eteenpäin, vaikkei omistajat itse lukisi sivuja. Nykypäivän viidakkorumpu ;)

   Poista
 4. Hienosti toimittu teiltä kaikilta! :) Toivottavasti kissalla on siru, niin pääsee nopeasti omaan kotiinsa takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siru on kyllä turhan harvalla kisalla niskassa, vaikka ei maksa paljoa ja on todella tarpeellinen!

   Poista
 5. 10 pistettä ja papukaijamerkki täti-ihmiselle ja naapureille! Karkurit-sivustolle voi kans laittaa ilmon löydetystä kaunottaresta nykyisine yhteystietoineen. Paras palkinto tästä pelastuksesta on hyvä mieli ja makoisa buffa kaksijalkaisillekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laittelin illalla viestiä kuvan kera ympäriinsä nettiä, toivottavasti kaverin ilmoitus tavoitti sen oman perheen!
   Mä aioin jatkossakin roudata kaikki karkurit suoraan Viikkiin, niin toivoisin tehtäväksi meidänkin pölhökkeille, jos karkumatkalle joskus lähtisivät.

   Poista
 6. Hienosti hoidettu pikkuinen turvaan! Toivottavasti se oma kotikin vielä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi oli auto käytössä eikä muuta menoa :)

   Poista
 7. Oi hienoa :) Iso osa vielä tosissaan mieltää kissan selviytyvän omillaan, eikä kissan vointia tule edes mieleen tarkistaa, saati että tulisi järjestettyä turvaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vetäisin raivot seuraavana päivänä itsekseni, kun fb:n ilmoon joku oli kirjoittanut "no niin, taas jollain ylissuojeleva hoitovietti meni päälle". Yeah right.

   Poista
 8. Aawww...Arjalla, Anitalla&Triolan täti-ihmisellä on sydän kultaa! Hienosti toimittu.

  Sininen karkulaiskissi platinaisena hohtavine nenuineen on tavattoman söpö <3. En yhtään ihmettele, jos kissakokematon naapuri hiukka ihastui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa kun kissa saa tältä tädiltä hoivaa, nyt ollaan sitten saatu jengiin mukaan pari muutakin tätiä ;D

   Ihana luonnekin tuolla söpöläisellä oli, se teki hyvän duunin käännyttämällä paatuneen vain-koiraihmisen lämpeämään kissohin ;)

   Poista
 9. Yläpeukut teille! Toivotaan että oma koti löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Koti olisi kova juttu - ikäväkseni tosin kuulin viikonlopun seminaarissa että löytöeläintaloihin toimitetuista kissoista vain murto-osa palautuu kotiinsa :(

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Ja oikein. Ei karkulaisia saa jättää hortoilemaan luontoon.

   Poista
 11. Loistonaapurit sulla ja hienoa työtä teitte kissan turvaan saattamiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on kyllä hyvät naapurit, ei voi muuta sanoa <3

   Poista
 12. Teillä näyttää olevan hyvät välit naapurustossa kun puhelinnumeroitakin on vaihdettu ja tuolla tavoin välitetään toisten kisuista! :) Minä olen asunut nykyisessä asunnossamme kohta 2 vuotta enkä tiedä kenenkään naapurini etunimeä. :D

  Tuo poliisijuttu on sinänsä kurja kun poliisilla ei ole enää omaa valtakunnallista numeroaan, vaan pitää soittaa aina hätäkeskukseen. Ihana juttu, että pääsivät hakemaan kisun jo saman päivän aikana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan näiden kahden naapurin kanssa asuttu tuolla 23 vuotta ja hengailtu aikoinaan paljonkin yhdessä, kun meidän lapset on yhdessä kasvaneet vastasyntyneistä aikuisiksi. Muiden kanssa ei moista kontaktia olekaan.

   Mä en tiennytkään että poliisin numero on poistettu, tavallaan hyvä = en ole joutunut niiden kanssa olemaan tekemisissä ;) selvisi tämäkin mulle nyt sitten....

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)