lauantai 10. toukokuuta 2014

Pikku hankintoja

Eipä taida meidän sisustus päästä Glorian kotilehteen ensikään kuussa.

..mielenkiintoinen ratkaisu täyttää tila tyhjillä ja täysillä ruskeilla laatikoilla puhumattakaan ruskeasta paperipussista.

Triolat saivat taas lähetyksen Saksasta, ruokaa ja vessajuttuja. Muutoksen tuulet nimittäin puhaltelevat  täällä  noiden laatikoiden toimesta.

Vanhaa ja uutta sekaisin...
Wannabe-ekologinen täti-ihminen nimittäin yrittää vaihtaa mikrohiekan 100% luonnon kasvikuituun.  Taka-ajatuksena on saada kakkijäte pois kaatopaikalta vessanpöntöön  ja bisulatkin olisi sitten täysin hajoavaa tuotetta.

Nyt siis on ensimmäinen erä sekahiekkaa tarjolla toisessa veskissä. Kukaan ei siellä ole vielä käynyt
ja jännityksellä odottelen tajuaako noista kukaan kuinka kivan tuoksuista tuollainen puujohdannainen hiekka oikein ja varsinkin kuinka  mukava alusta se on hoidella tärkeitä peräpääjuttuja!

Toinen ongelma on tämä:

Aika pieni pussi, hei. Helppo säilöä pienissäkin tiloissa....
40 litraa Ököä on aika iso määrä. Näköjään.  Ei olisi kannattanut pohtia määrää kilossa. Näköjään.
Tai vaikka ostaa niitä KAKSI pussia tietämättä tuleeko kissat edes suostumaan tähän vaihtoon.

Toisaalta täällähän on enemmänkin traditiona ostella juttuja bulkkina ihan vaan ostamisen ilosta, kuten voi lukea täältä  ja täältä.

26 kommenttia:

 1. Jos miukumaukuilta ja nilssonilta kysytään niin veikkaan että tuo kuvan sisustus sais jäädä pysyväksi, ehkä vielä muutama värillinen pussukka ja laatikko kevään trendiväreissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin olen huomannut, ettei meidän kaksi- ja nelijalkaisten sisustusmaku oikein osu kohdilleen ;D

   Poista
 2. Huh, huolestuin, kun luin muutosten tuulten puhaltavan vessalaatikoissa: Pyllyähän siinä paleltaa! Toivottavasti Trion & Nilssonin villahousut ovat kuitenkin kunnossa ja ökoplussa alkaa kelvata, eikä Täti-ihminen jää ns. liriin jättihankintoineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei jestas sentään, mitään tuulikoneita kissojen hyyskiin sentään ;D

   Jos nyt sitten niin hassusti kävisi, ettei ekoilu jengiä kiinnosta niin jättipussit löytänee uuden kodin jostain eläinsuojeluyhdistyksltä :)

   Poista
 3. Pipsun ja Miirun Pirjo10. toukokuuta 2014 klo 9.43

  Josko Gloria tekis semmoisen "Kissanomistaja koti" -liitteen? Minä ostaisin heti, mulla kun on toi sama sisustustrendi ja jos oiskin vinkkiä, miten toiset ne laatikot sijoittelee.
  40 kg on kyllä aika paljon :-). Jään mielenkiinnolla odottamaan, tuleeko loppukäyttäjiltä hyväksyntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja varsinkin mitä laatikoita, jotkut nimikoidut lootat kyllä nostattaisi täällä vähän kateutta ;)

   Ilokseni voin todeta, että koska vahtaan lootaa lievän hysterian vallassa olen siltä jo löytänyt yhdet pisut !! Toivottavasti sieltä löytyy toisetkin vielä iltaan mennessä...

   Poista
 4. Mä säilytän tota samaista säkkiä parvekkeella plus 10 kg säkkiä kuivaruokaa. Yhdellä kissalla ne kestää hetken... Sitä en tiedä mihin ne ilmojen lämmittyä varastoin ja jos vaikka haluaisi käyttää parveketta muuhunkin kuin varastoimiseen. Pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Partsi olisikin oiva paikka, mutta meillä ei ole laseja joten noi olisi ihan klimppinä kosteuden takia :/

   Sun täytyy rakentaa joku spessu säilytyslaatikko teidän hiekoille ja raksulle ja ja naamioida vaikka istuimeksi ;)

   Poista
 5. Ahaa, vai että tuommoista. Joo meilläkin oli tuo rasittava siirtymävaihe (pellettiin). Kyllä ekoteko on aina eri hyvä teko! :)
  Ja älkää välittäkö, ei mekkään olla päästy Gloriaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieli teiksi tuikkaa toiseen vessaan vaan noin purut, mutta malttia peliin. Saisin varmaan kipeitä kissoja ja kauheat ell-kulut kun yritin oikoa mutkia.

   Glorian soittoa odotellessa.... ;)

   Poista
 6. Meillä Ököt on muovisessa kannellisessa säilytyslaatikossa. Isoin minkä silloin joskus löysin oli 30l, mutta kun jumbolootaan menee yli 10 litraa, niin kaikkien hiekkojen vaihdon yhteydessä loppusäkki meneekin siihen. Täydet säkit onkin sitten kellarissa. Kauhean epäkäytännöllinen tuo pakkaus kyllä on, mutta pienten säkkien ostaminen se vasta epäkäytännöllistä monikissataloudessa (no meillä ei kyllä ole kun kaksi..) olisikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kanssa, että jos en mitään muuta keksi niin pitää hakea jokunen muoviloota missä noita pitää. Vaan se kyläl veisi terän mun ekoteosta :)

   Pohdinta siis jatkuu ja kiitti vinkeistä :)

   Poista
 7. Vstsutukas puisern pölähdykseen pussin pohjalta. T:Kokemuksen syvällä.. Meillä muuten hiekat säilytetään ullakolla, mistä ne laskeutuvat käyttösäkki kerrallaan alas. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei kyllä toi eka sana aukea, mutta puista pölähdystä odotellessa ;)

   Meillä on kellari toisessa rapussa, mutta kai toi toinen on sinne roudattava kun en mä saa kaappeihinkaan raivattua tilaa tollaisellelle yli metrin laatikolle. Ajattelin nimittäin säilyttää sen toisen laatikossa...

   Poista
 8. Hihittelin jo ennen kuin pääsin bulkkilinkkeihin, muistissa oli teidän edellisetkin massaostokset. Mikäs siinä, jos haluaa riskillä mennä. :) Toivottavasti ekoversio pääsee ahkeraan käyttöön totuttelun myötä!

  Meidän partsilla nököttää jostain kyselystä palkkioksi saatu 14-litrainen pellettisäkki. Se tuli joko toissa- tai edellisvuonna ja sitä riittänee vielä kesän yli. On ollut riittoisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ei kyllä ole tarkoituksellista noi mun ostokset, onneksi huteja ei sentää tule ihan joka kuukausi ;D

   Onpas pelletit riittosia ! Meillä menee 15 kg pussi kuukaudessa joten ihan kiva olisi saada kuluja laskuun tällä uudella hiekalla.Jää sitten enempi rahaa ostaa jotain muuta kelpaamatonta ja paljon ;)

   Poista
 9. Meillä Minttu in Ököplussan kohdalla kieltäytyjä. Sinne voi pissiä, mutta kakkia, no ei todellakaan! Ja se pöly värjäsin laiskan siivoojan vessan kellertäväksi. Pysyttelen mikrohiekassa, kunnes joku keksii jotain parempaa :P Plus mun käsittääkseni pk-seudulla pissapaakut menee joka tapauksessa sekajätteeseen virallisesti oli hiekka mitä hyvänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan kuin meillä käy...

   Sekajätteisiin juu menee pissapaakut, mutta kyllähän ne siellä sitten muutaman miljoonan vuoden aikana hajoaa toisin kuin pissasavipaakku ;) Tai siis näin oletan.

   Poista
 10. Toivotaan että hiekanvaihto onnistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lähes kaikki pisulat oli tehty sinne vessaan, mutta kaikki kakkoset löytyi hiekkaveskistä. Vaan vatahan tässä on päivä mennyt, katsellaan !

   Poista
 11. Toivottavasti uusi hiekka kelpaa! Sopii tehdä sitten arviointipostaus aikanaan, jos enempään käyttöön ryhdytään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan!

   Postausta on tiedossa toimi hiekka tai ei, sinne tulee ainakin lapiosta infoa: mikrohiekkalapio ei sovellu kauhean hyvin ökön kanssa ;)

   Poista
 12. Nyt odotellaan jännityksellä sun pissipäivityksiä.. mitenkähän tää käyttäytyy? Meneekö se purulle vai kökölle vai miten sitä "siivoillaan"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan heti ei muuten arvaisi, että oikeasti nämä vessajutut on mielenkiintoisia ja luettuja! Tämän pitäisi mennä paakuille, mutta meillä se vielä ei paakuksi asti pääse kun on sitä vanhaa hiekkaa siellä seassa ja paljon...Lisäraporttia siis seuraa :)

   Poista
 13. Ökö on meillä kelvannut tosi hyvin kaikille tilapäiskotikissoille jopa ilman sen kummempia "esittelyjä" pakkotilanteessa.

  Neffille en välttämättä uskaltaisi kokeilla, kun se nyt oppis ees normihiekalle... Mutta tykkään. Peukkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin noikin tuolla veskissä käy, eilen löytyi hiekkaveskistä vaan yhdet pisut ja gaggilot. Näyttää siis lupaavalta ;)

   Multa peukku lähtee Neffille ja samalla iso toive, että hiekan ihanuus avautuu toiselle !

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)