sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Pyykkipäivä

Lauantai on vahvasti Suomen historiassa ollut  pyykkipäivä.  Sitähän se vieläkin on vaikkakin sunnuntain kirkonmenot on tippunut monelta pois ja pyykkipäivä voi nykyään olla myös sunnuntai.

Me tahdottiin olla kovin traditionaalisia ja pyykättiin lauantaina.Vaan mitä pyykkää kissaperhe?Kissanvessoja TIETENKIN! Kaikki pestiin, kuivatettiin ja palautettiin paikoilleen.

Voin muuten kertoa, että toi veskien pesu on yksi öklöttävin, ärsyttävin ja aikaavievin  velvollisuus  mitä kissojen mukana tulee.

18 kommenttia:

 1. meilläkin oli ennen Cocoa tommonen igluveski! Vessojen pesu on kyllä tylsää ainakin sillon kun Coco menee heti sen jälkeen pissaamaan reunaan ja kun sen reunassa kiinni olevan pissan yrittää ottaa pois hajoaa se ja sittten uusi hiekka onkin täynnä pieniä pissapalloja joita ei saa lapiolla pois!! Mutta se vaan pitää tehdä, kuinka usein te siivootte vessat? Me yritetään kerran kuussa mutta välillä lipsutaan... :'')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on Nilsson se reunaanlorottaja ja kyllä, heti pitää mennä merkkaamaan omat hajut puhtaisiin vessoihin :)

   Me pestään tota iglua parin kuukaiden välein, pieni korin näköinen veski vaatii näemmä pesun kanssa aika usein. Modkatissa on onneksi pestävä sisäpussi, jota sitten muutaman kuukauden välein pesen (mulla on vaihtopussi, jonka vaihdan samalla) mutta se reunaanlorottaja on nyt saanut modkatinkin falskaamaan ja mun oli pestävä sekin kokonaan tällä kertaa.

   Poista
 2. Pyykkipäivän jälkeen onkin sitten hyvä pisutella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. noi taitaa tietää, että joku suunnitelee veskien pesua a aloittavat pidättelyn. Sen verran on veskejä nyt käytetty vajaassa vuorokaudessa pesun jälkeen, että siellä on pakko olla jotain ylimääräisiä tai säästeltyjä pisuja ;)

   Poista
 3. Mutta siistissä vessassa on ilo käydä! Meidän talon isäntä ei suostu siivoamaan meidän oksuja, kun ne on kuulema kaikkein pahimpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän toinen inhokki on iso karvanakki....yäk.

   Poista
 4. Meillä onneksi tuota tarvitsee tehdä aika harvoin. Nyt ne saisi kyllä pestä. Tahtoo vain olla niin, että kun toisen hiekkiksen pesee ja puunaa, rupeaa herrasväki käyttämään eritoten sitä toista, pesemätöntä laatikkoa. Nyt, kun molemmat ovat pesemättä, niitä käytetään melko tasapuolisesti... Ota näistä selvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin saisin kyllä pestä noita vähän useammin, seinään lorottelijan takia. Mutta itehän olen kissani hankkinut niin ei auta kun öklötellen pestä niitä ;)

   Meillä toi uusin vessa oli pitkään pelkän pissan lootana, mutta nyt joku on keksinyt sen kakkalootaksi. Eikä peitä. Aikamoisia hajuefektejä on aina joskuun kotiin tullessa :/

   Poista
 5. Hyvin oot saanut kompaktiin tilaan vessat kuivumaan. Meillä on tällä hetkellä mikrohiekalle avohiekkis ja Ökölle kopallinen. Kumpikin on niin isoja ja hankalanmuotoisia, että en oikein ymmärrä, missä ne mahtuu kunnolla pesemään. Nyt kun ei ole vielä lunta, kannan ne kuukausittain minimaalisen pienelle pihalleni ja lutraan kuumavesisankojen kanssa pesut siellä. Vaan kun pakastuu, eiköhän ole taas tyydyttävä taiteilemaan pesuhuoneessa. Oon niin samaa mieltä, että hiekkispyykki on iso homma. Eipä silti, sitten tarjoankin itselleni pyykkipäivän leivoskahvit kiitokseksi :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on iso Ikean pyykkiteline minne noi saa läpi kuivumaan. Jatkossa tosin taidan vähän jaksottaa niiden pesua eli ei kaikkia samalla kertaa.

   Mä kyllä pääsen paljon helpommalla noiden pesuissa kuin sä, apua ja tsempipeukku tähän ! Vähintääkin ansaitset leivoskahvit, vähintäänkin :)

   Poista
 6. Voi itku, tuo pitäs täälläkin tehdä, mutta kun ei yhtään houkuta... Jos huomenna tai ensi viikonloppuna... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kauanhan kun kissa ei välitä voi pesua venyttää pitkälle, pitlkälle ;)

   Poista
 7. Meillä on pesupäivät mukavasti harventuneet Ökon myötä, mikrohiekallista piti pestä ja vaihtaa selvästi useammin. Mutta juu, ikävin homma näistä kissajutuista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirkohiekan kanssa oli kyllä aina paljon likaisemman näköistä noissa pöntöissä, yäks. Mä muuten olen yllättynyt siitä, että ököäkään ei tarvi vaihtaa kokonaan. Kovasti iloitsee tämä :)

   Poista
 8. Kyllä tuli puhtaan näköistä ! Katsoitteko pyykkäämisen jälkeen Lauantai-tanssit tv:stä ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottkai ja meno oli aina yhtä mustavalkoista kuin ennenkin :D

   Poista
 9. Ennen vessojen pesu oli vielä siedettävää, mutta nykyisessä asunnossa kun on suihkukaappi, niin se kyllä hankaloittaa paljon isojen vessojen pesua. Ei ole enää kivaa. :p

  VastaaPoista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)