maanantai 10. marraskuuta 2014

Messujen yhteenveto

Sunnuntaina en sitten messuillutkaan.

Ajatus isänpäivää viettävien perheiden keskellä suhailevasta, itsensä turhankin vakavasti ottavasta bloggaajasta ei viehättänyt itse bloggajaa eikä blogaajan mukaan lupautunutta äitiänsäkään ;)

Tässä siis viiltävä syväanalyysi messuihin kahden päivän ajalta, kissablogin näkökulmasta.
 •  Liian vähän kissoille juttuja. 
 •  Katselin Nilssonille toppapukua, mutta sen toppapuvun pyllyssä luki koira. NOOOOOOOOUUU! Markkinoinnin abc: älä rajaa potentiaalista ostajaa brändäämällä tuotteesi jollain typerällä tekstillä. Tyhmä, tyhmä liike!  Ja miksi Nisulle toppapuku? No kun sillä ei sitä karvaa oikein ole ja kumminkin ulkoilu sitä kiinnostaa ( tuskinpa se olisi sitä kumminkaan suostunut pitämään ja mä saan viettää talven sisätiloissa ja kuunnella Nisun laulantaa oven edessä) .
 •  Mä  en saanut kissoille ostaa tuliaisia kun kaikki oli vaan niin koirakoirakoira.
 •  Messutarjouksia en nyt sitten kissapuolella bongaillut, kun niitä näytteillepanijoita ei juuri ollut. Sheballa oli tosin tarjolla ilmaiset maistiaiset.
Koira, koira, koira, koira ......

Karkkipäivän tarjoilua
Henkilökohtaisesti petyin lemmikkimessujen antiin, messut itsessään oli toki hyvin järkätty.

Toisaalta, tykkäsin tosi paljon Elmasta ja tosi huokeista tarjouksista outlet-messujen puolella
(meikkejä femmalla, heeeeei ).

Koomikoiden Hiehoilua
Elmassa oli paljon eläimiä nähtävillä ja tällainen citytäti jaksoi ihmetellä niiden näköä ja kokoa kahden päivän ajan.
Itsekin olin lapsena hevostyttö, mutta olisko musta tullut hiehotyttö, jos olisin asunut maaseudulla tai jossain navetan lähistöllä kaupungissa? Sellaisia nimittäin näytti olevan, hiehojen agilityssä oli nuoria tyttöjä kisaamassa hiehojen kanssa.
Hiehon kanssa agilityä perjantailta 1

Hiehon kanssa agilityä perjantailta 2
Messujen järjestäjille tulee kiitettävä. Jos olisi ihminen, jolla on suuntavaistoa niin kaikki löytyisi tosi kätevästi ja loogisesti. Jos olisi ihminen, jolla ei ole suuntavaistoa, ota kaveri mukaan jolla sellainen on tai varaa reilusti enemmän aikaa kiertelyyn.

Tosi positiivista oli myös eläinsuojeluyhdistysten edustus. Seyn ja Rekkujen lisäksi mieleen jäi Kulkuri Ry.  ja Romanian koirat . Terkkuja muuten lokakuussa omaan kotiin muuttaneelle Roxylle, entiselle Romanian kodittomalle, nykyiselle suomalaiselle kodilliselle ;)

Iso miinus tulee sitten näyttelepanijoille. Vaikka me ei ollakaan missään turkkilaisessa basaarissa niin kommunikointi asiakkaiden kanssa on kaiken aa ja oo. Tuppisuuna ei kannata olla ja istua siinä pallillaan kolmea päivää. Itsekin jätin monta tiskiä menemättä, koska esittelijä istui paikallaan hiljaa ja vältteli jopa katsekontaktia. Te olette siellä a) myymässä b) edustamassa c) kertomassa asiastanne/aatteestanne/tuotteestanne. Näyttäkää edes eläviltä, pliis.

Nyt Triolan journalisti vaikenee tältä vuodelta, tämän asian tiimoilta. Ensi vuonna taas uusiksi.

41 kommenttia:

 1. Emäntä: Meillä on Maxilla Fleece paita, jonka itse ompelin, kun tilasin ensin jostain yhden Fleecen, mutta se oli hivenen liian pieni, joten käytin sitä sitten vain mallina ommellessani Maxille uuden. Minkäs kokoinen Nilsson onkaan? Max palelee talvisin ulkona ja ulos on päästävä hinnalla millä hyvänsä (ei sitä huutoa jaksa kuunnella). Ja se päälle pukeminen; aluksi vaikeaa, mutta kun Max huomasi hyödyn, niin ei sitten seuraavilla kerroilla enää niin vaikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nilsson on tollainen hoikahko ja kapea, muuten aika normaali.Kai? Tosi vaikea arvioida :D

   Max on kyllä aikamoinen sissi, talvella ulkoileva kissa ei ole mikään itsestäänselvyys:)

   Poista
 2. Kiitos napakasta raportista, olen hyvin-hyvin onnekas kun en lähtenyt Tampereelta katsomaan koirajuttuja. Olisi tullut itku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, kotona ei koiranluu tuliaisena olisi mikään hitti.

   Toivottavasti yrittäjän lukevat viime aikoje uutisia, joissa kerrotaan kissaharrastuksen lisääntyneen ja että kissoja on melkein enemmän kuin koiria lemmikkeinä ja osaavat varata ensi vuodelle pyödän!

   Poista
 3. Olet asian ytimessä :) Mä en tänä vuonna käynyt eikä Naavakaan ollut Rekkujen ständillä, mutta mua harmitti jo torstaina, kun hesarin välissä tuli messuliite ja se oli pelkkä koira-koira-koira-koira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmitusta vähän lievensi sunnuntaihesarin tämä juttu http://www.hs.fi/sunnuntai/a141533573243 Täällä kissojen puistossa on kiva olla! :)

   Poista
  2. Meillähän meidän edustajat on päättänee turansa, koska eivät edustaneet viimeksikään vaikka paikalla olivatkin ;)

   Linkki eimuuten toiminut :/ Toivon todellakin, että ensi vuonna löytyy meillekin juttuja messuilta tai saattaa olla meidän vikat messuilut.

   Poista
 4. Menee mihin hyvänsä, aina koirat ovat yliedustettuina ja kissojen jutut siellä takavasemmalla. Ei minulla mitään noita alempia elämänmuotoja vastaan ole, mutta pitäisi sitä osata kissa arvostaa näkyvimmälle paikalle. Kissoja taitaa olla jo vähintään yhtä paljon kuin koiria ja ostovoimaa löytyy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta ja todella ärsyttävää! Enkä mä koirilta mitään halua pois vaan kissoille kanssa .Molemmille paljon kivoja juttuja ;)

   Poista
 5. Tämähän itse asiassa oli aika viiltävä analyysi :D Tärkeimmät ainakin tuli sanottua, näin sellaisen näkökulmasta, joka ei ollut paikalla. Saattaisikohan tuonne vaikka ensi syksynä kokeilla päästä paikalle kuitenkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä ei tosin sellainen pitänyt tulla, mutta alkoi tätin tunteet kuumenemaan kirjoittaessa:D

   Kokonaisuudessaan messut on kumminkin tosi kivat ja mielenkiintoiset eli kyllä kannataa tulla, ehdottomasti!

   Poista
  2. Sitä vielä mietin, että miksi yleensäkään toppatakin pehvassa pitäisi lukea koira? Tai kissa? Kai muutenkin pitää tietää kuka sitä käyttää? Vai onko tässä kyseessä lajintunnistus for dummies?

   Poista
  3. Ilmeisesti, kun allekirjoittanut oli sitä hankkimassa kissalle jolle sitä ei oltu edes tehty ;D

   Poista
 6. No hyvä etten sitten mennytkään messuille jos sielä ei mitään kisujuttuja ollut! Paitsi sielä vissiinkin myytiin niitä kivikis pesiä jonka ehkä haluisin tänne meille nurkkaan pyörimään. :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivikis oli kyllä erittäin hoikuttava eikä edes kauhean kallis . laatuun nähden siis ;) Meillä ei sille tosin vielä ole paikkaa, mutta jos nyt kumminkin jjossain vaiheessa vahingossa sellainen meille kotiutuu, se paikka kyllä ihan varmasti löytyy....

   Poista
 7. Toivottavasti messujärjestäjät ottavat tästä onkeensa ja panostavat kissoihin enemmän ensi vuonna!

  Blogissa joskus kirjoitun Robertin villapaitahalvauksesta, kun se ei oikein semmoisesta tykkää. Muttamutta nyt gap.eu:n sivuilla olisi samanlaisia neuleita ihmiselle ja koiralle (kenties sopii myös kissoille). Vähänkö olisi söpöä ulkoilla, kun meillä neljällä olisi samanlaiset neuleet ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, lemmikkimessujen myyntipuolelle terkut että me kissatädit ollaan aika helppoja ja valmiita ostelemaan kissoillemme kaikkea kivaa eli ensi vuonna käykää kissafirmojen kimppuun ja painakaa päälle ;)

   Jos te joku päivä oikeasti olette synkronoinut kaikki 4 samaan kuosiin niin sitten kyllä otatte kuvan :D Toivottavasti tosin Robert ei silloin juuri ole villapaitahalvaantuneena. Voi mikä ajatus :D:D

   Poista
 8. Harmi kun kissajuttuja oli niin vähän. :( Kurja niille, jotka tulee kauempaa katsomaan messuja. Onneksi mie en lähteny täältä 800 km päästä. :D Paitsi olisi siellä ollut se eksoottisten eläinten puoli lohduttamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin, jos agendalla oli vain lemmikkimessut kissankatsannolla ! Muutenhan messuilla oli kivaa ja paljon katseltavaa. Vaan harmitti se vähän muokin, vaikka ihan tästä vierestä matkasin.

   Poista
 9. Hiehoagility vaikuttaa hieholta... ei kun hienolta lajilta! <3 Vietin kaikki lapsuuden kesät maalla mummolassa ja muistan harjanneeni vasikoita ja puhdistaneeni niiden sorkkia, koska omaa hoitoponia ei vielä siinä vaiheessa ollut. :) Joten olisin takuulla ollut potentiaalinen hiehoagilityn harrastaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiehot ei ihan samaa mieltä ollut, hiehotytöt hikiotsalla yritti toisia saada liikkeelle ;) Mutta sä todistit, että hiehotyttöjä oikeasti on olemassa ja on ollut :D

   Poista
 10. Sellasta se vähän on - suositaan koiria. Vaikka mä luulen että kissatädit käyttää kissoihin paljon enemmän rahaa. ;) Hurahtaneille kissatädeille (kuten itsekin, heh) saisi varmasti myytyä melkein mitä tahansa kissakuvalla varustettua. :) Siinä olisi pisnesideaa!

  Ja hiehoista pakko mainita, että mä pelkään jostain syystä lehmiä kuollakseni. :D Hevosetkaan ei aiheuta samanlaista paniikkia kun lähellä lehmiä. Mitkään muut eläimet ei aiheuta. En tiedä mistä johtuu. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tälle kissatädille ainakin saa myytyä ja mielellään sitä maksaisi jollekin pienyrittäjälle varsinkin. Toisaalta, eipä paikalla ollut Musti ja Mirri ollut myöskään mirrin asialla, mustille kyllä löytyi tavaraa.

   Mun piti oikein googlettaa, onko sun fobialle omaa nimeä mutta ei löytynyt ;D Onneksi sulle ei ole muuten Ailurofobiaa, joka on siis kissafobia ;)

   Poista
 11. Hih, sulla oli niin hyvä teksti, että kiinnostuin noista messuista ensi vuotta (vai onko ne kahden vuoden välein?) varten. Nyt maan vetovoima oli liian suuri (=laiskuus) lähteä liikkeelle, joten vietin lauantain rapsutellen näitä omia kultamurusia. - Olisin kyllä saattanut harmistua kissatavaran vähyydestä, tunnustan. Kissatädeille pitää olla kotiinvietävää, mitä kissatkin ajttelee, jos ei ois tuliaisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näin päin, koska kyllä noilla messuilla oli muuten tosi kivaa ja paljon katseltavaa. Kissanäyttelyitä oli tarjolla ja peräti useassa kehässä eli jos niistä tykää, viihtyy varmasti.

   Sitä varmaan täytyy ensi vuonna käydä varalta ostamassa jo tuliaiset jostain muualta, jos tarjonta on edelleen yhtä laimeaa ;)

   Poista
 12. Hyvä napakka raportti. Toivottavasti kissat saavat enemmän näkyvyyttä ensi vuonna. Mikä markkinarako kun tuntuu olevan kysyntää, ihme jolleivat alan ammattilaiset tuota tajua ja vie kissatuotteitaan sinne näytille ja myyntiin. Niin ja eihän se pelkästään tuotteiden myyntipiste ole vaan kissoista yleensäkin sitten enemmän. Onko muuten kissoilla agilitya ?
  t. Liinukka (koiran omistaja joka tykkää myös kissoista)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aika uskomatonta, miten vähän kissojen juttuja tuolla olikaan! Jopa tällaisen vähän hönömmän tädin järki sanoo, että jos messuilla käy 40-50 000 ihmistä niin omien tuotteiden näkyvyys on suurempi kuin koskaan ja jos hinnat on kohdillaan niin varmasti kauppa käy!

   Ja huolimatta siitä, että vaikka nyrpistelen kissatuotteiden vähyyttä niin iloitsen koirien puolesta, Nerokin sai justiinsa niin sopivasti tuliaisia kun oli mistä valita ;) Kissoilla on kanssa agilityä, katsellaan josko ne innostuisi ensi vuonna aktivoimaan siellä kissojakin ;D

   Poista
 13. Eipä paljon harmita kun en käynyt. Enkä käynyt Korjaamon Design Marketillakaan. Ai niin, eihän mulla enää ole rahaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Crazy Cat Ladyn kanssa sanomme, että harrastamme eläinlääkäriä ja odotamme kuumeisesti seuraavaa palkkapäivää arvuutellen kuinka suuren osuuden saamme taas harrastukseemme laittaa. Niin sulla kuin meillä olisi kyllä kiva, ettei tätä harrastusta tarvitsisi rahoitaa luotolla :/

   Poista
 14. Samaa mieltä olen.Innolla ryntäsin Lemmikki puolelle aikeina ostaa repulinen kaikkia kissan hilavitkuttimia, mutta tyhjin käsin palasin. Rekkujen minttupallot on onneksi aina hyvä valinta joten tyhjin käsin ei tarvinut kotiin lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minäkin ! Tukku käteistä poltteli taskussa, mulla oli iso laukku matkassa jonne kaikki ostokset ja näytteet mahtuu mutta noup. Palautetta on pantu messuille, se on siellä huomioitu. Ensi vuonna siis tilaan pekkaniskan parkkiin, kun tottakai mun sana painaa ;)

   Poista
 15. Kiinnostaisi kyllä mitä Nisu tykkää talvihaalarista! :D

  Ehkä kissanomistajien ostopotentiaalia ei ole vielä oikein tajuttu? (Tosin minä olen kyllä tosi huono esimerkki, kun en osta oikein mitään (leluilla nuo ei juurikaan leiki, joten uusia en ole ostanut enää vuosiin, uusia petejä ei tarvitse, kun pääasiassa makaavat ihmisten pedeillä ja teollista ruokaakin ostan aika vähän; kissanhiekka sentään kiinnostaa! :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös, hieman epäilen kyllä ettei se olisi mikään hitti :D

   Toivottavasti ensi vuonna tilanne on parempi, mä taas olen niin otollinen kohde kauppiaille ;)

   Poista
 16. Tän lompakolle kävi huonosti Kivikis-pesien standin löydyttyä. Mallia maamuna on nyt meidän! Muutenkin lemmikkipuolen messutarjonta oli vähäisempää kuin edellisvuosina. Liekö messarin vetovoima alkaisi hiipua..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sehän oli järkipäätös hankkia Kivikis! Pitääkö sun hommata vielä toinenkin, kun kylmät ilmat koittaa ;D

   Poista
 17. Voihan nenä mitkä (koira)messut! Onneksi ei tullut vääntäydyttyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti ottaisi aivoon, jos varta vasten menisi vain lemmmikkimessujen takia. Tosin olihan siellä niitä kissanäyttelyitä niistä tykkääville, sentään jotain :)

   Poista
 18. Olisit ehdottomasti lehmätyttö, jos olisit päässyt navettaan vasikoita paijaamaan tai aikuisia äpyleitä syöttämään. Ne suuret ruskeat lehmänsilmät pitkine tummine ripsineen ovat vain uskomattoman lumoavat :) Hiehoagilitya ei sentään meillä päin edes harkittu, sillä kukaan ei olisi joutanut vahtimaan, etten karkuuta lehmää tai tule itse jyrätyksi vasikan innokkuudella varustetun melkein-lehmän toimesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä oikeastaan epäile, kakarana harjailin meidän porontaljaa kun ei ollut hevosta mitä harjailla ;D

   Mulla on muutenkin joku side lehmiin, meillä molemmilla on iso, vetiset silmät ja mä kunnioitan niitä kovasti: pikkuiruisena Taruna kuulemma kävin esittelemässä itseni laitumella aikaansa viettäneelle lehmälle niijamalla ;)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)