perjantai 5. huhtikuuta 2013

90,35 €

Ding dong ( luonnollisesti se on ovikello ) !

Nilsson kainaloon, ovi auki ja DPD:n lähetille pikainen tahaton  pyllistys, koska Nilsson lähes kiemurteli sylistä ja se on laitettava nuoren aikuisen huoneeseen oven taakse piiloon.

Allekirjoitus ja laatikko täynnä kissanruokaa pitää raahata sisälle.

Nilssonin vapautus suljetusta ovesta ja kissojen lähes tyhjä ruokakori ulos kaapista.

..Mutta sä PYYSIT mut tänne istumaan sillä että avasit kaapin oven !
Paljon hässäkkää laatikon kanssa, Nilssonin sieltä nostamista pois 6 kertaa ja samalla ruokien kantamista ruokapäydälle kuvausta varten.

..Mut sähänPYYSIT mut pöydälle laittamalla noi safkat esille !
Paketissa siis märkäruokaa kissoille 90.35 €  edestä. Zooplussalta.  Vaikka täti-ihminen kirkasotsaisena aina huutelee sen raakaruokinnan perään niin sitä syömme vain puolittain. Yksi ateria lihaa, yksi märkää per päivä. Pojille vielä raksuja lisäksi. Bozitoja on tossa 3 eri makua: rapu, kana ja lammas. Latzpakkauksissa 6 x 4 makua. Sheba on kanaa. Cosma on kanaa.  Bozitassa ja Shebassa tarjoukset.

( Toi sulkalelu on kissojen leluista ihan ykkönen, sille on tehtävä ihan oma postauksensa. Siksi siitä ei sen enempää tässä tarinassa ). 

...Mutta missä Nilsson on silloin, kun on maksun paikka??
Tarkoituksena on nyt katsoa suurin piirtein, kuinka a) pitkään ruuat kestää b) paljon kissojen ruokakulut on. Eilen tuli nimittäin 60.61 € edestä lihoja pakkaseen. Katsotaan riittääkö täti-ihmisen johdonmukaisuus vaikka seurailla kuluja koko vuoden ( epäilen, hattarapää mikä hattarapää).

..Mä mitään ole jyrsinyt, ite oot ostanut sen tollasena. Mullahan oo hampaitakaan, mulla on siitä lääkärintodistus! Aina syytellään.....
Ruuasta puheenolleen. Tuolta se on sitten on hakenut snäksejä itselleen ja Börjelle. Lähes hampaattomalle kissalle aika jykevä reikä tossa pussissa kyllä.


25 kommenttia:

 1. Tuo suihkalelu on meidänkin suosikki. Ostetaan niitä tosin yleensä niissä kolmen pakkauksissa, sillä vaikkei niitä jätä esille niin niille käy silti usein huonosti hyvin hyvin nopeasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin ostan niitä kolmen pakkauksia ja sitten pisteillä palkkiokaupasta otan monasti ton yhden kappaleen ;) Nää murhaa noi tiput nimittäin alta aikayksikön ja joskus on höyhenetkin syöty. Kertakäytössä siis meillä, siksi pitää olla kaapissa kunnon stokki niitä !

   Poista
 2. Tä? Saako Zooplussalta laskut suomeksi? Ei vaa Nutrecarelta. Pitäiskin koklaa zooplussaa seuraavaksi. Siis ihan muutenkin vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zooplussat pitää käsittääkseni maksaa ennen lähetystä, hieman väritin tuon kuvan tekstiä. Mulla - tällaisella addiktoituneella nettishoppailijalla - on paypal, jolloin maksu tonne hoituu parilla näppäyksellä. Toi lasku on sitten samalla pakkalista ja jos on ostanut fi-puolelta niin Suomeksi se on.

   Zooplus on musta kyllä paras paikka ostaa noita ruokia, kissanhiekkoja, vessoja ja leluja, koska vaikkka paketit saattaa saapua kotiin vaikka missä kunnossa on noilla kunnon asikaspalvelu ja korvaavat rikkoutuneita tavaroita ilman tappelua. Paras oli muuten, kun sikamaisen kalliin modkatin kannesta meni "kiinnitysnappula" takuun jälkeen rikki ja laitoin viestiä josko voisivat kertoa maahantuojan yhteystiedot. En saanut niitä, kun lähettivät mulle takuun loppumisesta huolimatta uuden kannen. WHAAAT! Kyllä, olen niiden biiiiaatch niin kauan kun meillä on kissoja ;)

   Poista
 3. Hirveää kuinka aina kisua syytellään, ihan hyvin pakkaaja on voinut nakertaa nälissään reiän säkin kylkeen. Noista puremajäljistäkin näkee jotta ne on tehty jo kolme päivää sitten.
  Olisi mukavaa tietää kuinka paljon meilläkin menee kisujen ruokaan, mutta eihän sitä voi säilöä kuitteja vaikka lasipurkkiin tuohon raksupurkin viereen, mahdotonta

  Onko tuota Bozitaa Suomessa? jospa kokeilisi taas jotain uutta, nämä jämähtivät Whiskasiin vaikka tiedän sen olevan lähinnä roskaruokaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut pakkaaja, ei. Jäi rysän päältä kiinni toi jyrsijä tässä yhtenä päivänä. Laiheliini hoiti reikää isommaksi ja Börje siinä Nilssonin peffan perässä odotteli osuuttaan snäkseistä kun laiheliini niitä sieltä lattialle tosta reiästä kauhoi :D

   En osaa sanoa onko eläinkaupoissa tarjolla tuota Bozitaa kun itse ostan kaikki noi paremmat ruuat tuolta Zooplussalta. Ei nämä kauhean ihastuneita ole niihin, mutta syövät rauhallisemmin pitkin päivää astiat tyhjiksi versus Sheba ja Latz, joita ei meinaa ehtiä lautaselle asti saada. Sitä paitsi,teillä kun daamit on vähän nirsoja niin pääasia että syövät jotain, olkoon sitten sitte Whiskasia. Nih. Hifistellä voi vain silloin, kun kissoihin uppoaa ruoka kun ruoka.

   Poista
  2. Eikö tuo bozita ole ihan mjau'ta suomessa? Siis löytyy eläinkaupoista ja monesta ruokakaupastakin. Meillä kissat jotka muuten syövät vaikka mitä, nirsoilivat aika pahasti bozitan kanssa, jätettiin se sitten pois...

   Poista
  3. Kas, enpäs tiennytkään ! Tetrathan on niissä samanlaiset, kyllä että olisi voinut vaikka päätellä ;) Onko teilläkin kissoilla hinnantunnistin suussa? Halpaa, viljatonta ruokaa ja ei oikein kelpaa kateille. Meilläkään se ei ole mikään naminami, mutta harvalkseltaan kun sitä tarjoaa niin kyllä noi syö vastentahtoisesti, paitsi Börje.

   Poista
  4. "Hifistellä voi vain silloin, kun kissoihin uppoaa ruoka kun ruoka."

   Todellakin! Kissanruokinta alkaa siitä, että kissa syö. Seuraava vaihe on se, että se pysyy terveenä ja pirteänä. Vasta sen jälkeen ruvetaan katsomaan sitä hifistelyä... Jos se sitten ei suostu syömään kuin whiskasia ja pysyy sillä kunnossa, se syö whiskasia vaikka haman elämänsä.

   Poista
  5. Juuri näin. Sitä paitsi Whiskas on parempaa kisuille kuin vaikka perunamuusi;)

   Poista
 4. Nilsson on oma-aloitteinen! Sitä paitsi jos on tahtoa, on keinot, hampaista riippumatta. Ja eihän se Nilsson ole syyllinenkään tietenkään. Ne on taas ne samat ryökäleet, jotka käy muidenkin kissaperheiden kotona rikkomassa ja sotkemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turhankin oma-aloitteinen :D Ei sen puoleen, hyvät naurut on toi iäti kasvava reikä meissä kaksijalkaisissa herättänyt. Nyt on raksut siirretty muualle ja pussi roskissa. Voi Nilsson taas keskittyä olemaan adhd jossain muualla ;)

   Poista
 5. Mikä loistava kuvaus tapahtumista! Nilsson näyttää olevan paikalla aina kun tarvitaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ideana oli kuvata VAIN noita ruokia, eikä yhtään kissaa. Loppuhuipennuksena toi Nilssonin raksupussikuva.
   Ei onnistunut ei. Se on sellainen ihana perskärpänen, jonka on ihan pakko olla kokoajan ihmisensä kanssa. Välillä se on niiiin ärsyttävää, loput 99.99 % ajasta tosi ihanaa :)

   Poista
 6. Nilsson :D Ja ihan oikeassa on, sinä nimenomaan pyysit sitä koriin ja pöydälle! ;)

  Mä olen laskenut paljonko kissoihin kuluu rahaa ja viime vuonna meni keskimäärin 80 e kuussa kahteen kissaan (ruoka, hiekka ym. tavallinen). Onko tuo paljon vai vähän?! Märkäruoka ostetaan tavallisesta kaupasta ja lihat pääasiassa Vauhtiraksusta. Meilläkin syövät toisen aterian märkäruokaa siitäkin syystä, että haluan, ettei Harmi ala karsastamaan sitä kokonaan (jos joskus tulee tilanne, ettei ole muuta ja Harmilla on taipumus nirsoiluun...)

  Saako Zooplussasta toimituksen helposti iltaisin kotiin? En ole ruokia sieltä koskaan tilannut, kun ajattelen, että sitten joutuu aina säätämään niiden toimittajien kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen se on se meidän Nilsson, oikea herhilainen :D Ja hyvä niin <3

   DPD toimittaa paketit klo 16 -> . Ne soittavat ensin ja sitten voi sopia sen toimituksen. Tarkkaa toimitusaikaa eivä anna, mutta mäkin esim. nyt sain soiton torstaina aamusella ja koska mulla oli menoa silloin illalla niin sovittiin se sitten perjantaille. Osasin sitten lähteä töistäkin ajoissa. Itse olen todella tyytyväinen, enkä vähiten siksi että ruuat saa kerralla kotiin. Puhumattakaan 120 kilosta kissanhiekka...

   Hyvä kun kerroit teidän kuukausikulun, saadaan meidän kuluille verrokkia ;) Taidan jopa laskea tuolta meidän kissanhiekka tilanteen mukaan, on sitten kattavampi tämä mun tutkimus !

   Poista
 7. Kissalle kasvaa hampaat aina tarvittaessa vähän niinkun kynnet : ) Meillä tyttökin tilailee kissanruuat netin kautta ja suuttuu sitten mulle, jos annan enemmän kuin oli tarkoitus.
  Eihän kissaa voi pyytää poistumaan sieltä, missä tapahtuu : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään kasvaa, joo :D

   Onneksi mun nuori aikuinen ei ole vastuussa noista ruokatilauksista, se varmaan kanssa ripittäisi muo jos vahingossa annakin yhden pussin liikaa syötävää noille. Kurissa siis elellään siellä ja täällä ;)

   Ja muuten, pyytäisi kissaa poistumaan ei se tottele. Kissa tietää aina paremmin, mitä palvelija oikeasti tahtoo :)

   Poista
  2. Onnistuin hankkimaan mökille verhokangasta ja sellaista joka imaisee jokaisen huushollin kissankarvan itseensä alta aikayksikön, ompelin verhot, silitin ja viikkasin talteen ja joka ainoassa välissä kaksi kisua touhusi mukana. Onneksi niillä on harja, joka toimii paremmin tekstiileihin kuin turkkiin, sillä sain muutaman karvan poistettua

   Poista
 8. Mekin ostetaan isosti kerralla. Tulee sillä tavoin edukkaammaksi. Luulen niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tulee ja vaikkei tuliskaan niin eipä tarvi kokoajan juosta jossain ostamassa kisuille evästä :)

   Poista
 9. Onneksi tuotiin ovelle. Pitääkin kokeilla tuota toista toimittajaa, jos edes kerran ei tarvitsisi hakea ruokia postista.

  Tosi tehokkaasti silvottu ruokapussi ollakseen hampaattoman työn tulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, postissa ravaamiseen kyllästyin minäkin ja ajattelin vain koittaa tota toista toimittajaa ja miten sen kanssa homma toimii. Toimi. Ja iltaisin. Jibii.

   Nilsson on monen taidon mies, kyllä. Sen minkä se hammasmäärässä häviää, se voittaa sitkeydellään ;)

   Poista
 10. Haha! Meillä tapahtuu ihan samalla tavalla, jos ruokaa jää esille. Ei ole yksi eikä toinenkaan kerta, kun illan ihmisruoka (esim. lämpöön otetut pihvit) on raahattu pussissaan saunanlattialle syötäväksi...

  Ps. Tutustuthan Bertan ja Cocon blogiin, joka avautui pääsisen alla täällä: http://kissakermakupilla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. Se on kissojen etuoikeus. Syödä mitä kiinni saa ;)

  Tervetuloa uudemmankin kerran, käväisinkin jo teillä kurkimassa mitä kaunokaisia sieltä löytyy :)

  VastaaPoista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)