sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Valentina Sisustuksen urakka...

Nytpä tuleekin sitten aivan ihan jotain muuta, koska meillä  on koti viittä vaille valmis ja vajaan parin vuoden projekti vetelee viimeisiään. Toki on vielä yhden uuden sohvan hankintaa, vessan saattamista edustuskuntoon jne., mutta ne on enää ihan lilliputtijuttuja tässä kokonaisuudessa.

Alkutilanteessa oltiin 20 vuoden aikana keräiltyjen tavaroiden keskellä, huonekalut oli saatu sieltä sun täältä ja vähän itsekin ostettu niitä välillä ja kämppä oli sellainen kulahtanut tavaralla kyllästetty sekametelisoppa. Niin täti-ihmisessä kuin melkein aikuisessakin on hamstraajan vikaa ja mitään ei muka voi pistää kiertoon kun jos sitä tarvitsee sittenkin vielä joskus. Jeahright. Meikäläisten taudin vaikeasta muodosta tehdään Ameriikossa telkkariohjelmiakin joten jo olikin aika oppia luopumaan ;)

Valentina Sisustuksen Elisan kanssa sitten käytiin toiveita läpi, saatiin suunnitelma joka muuten meni aikalailla ilman muutoksia totetukseen. Isoin haaste Elisalle oli se, että olemme valinneet asumismuodoksi kaupungin vuokra-asunnon eikä siten maaleilla, lattian värillä/materiaalella sun muilla saaanut leikkiä ( poikkeus melkein aikuisen huone, sen valkoiseksi maalaaminen ei ole ihan niin työläs homma.) Vanhoja tavaroita pyrittiin hyödyntämään, mutta kyllä sitä on säännöllisesti  luottokortteja kannettu Ikeaankin. Kämppä myös maalattiin (täti-ihminen ihan ite ) ja saimme myös uuden lattian vanhan ja huonokuntoisen muovimaton tilalle.

Kuvia, olkaatten hyvä:

Keittiö, saadaan alkuperäiseen tilaansa max. parissa tunnissa. Onneksi ei ole tarvetta riisua sitä :)
Melkein aikuisen buduaaria

Lisää buduaaria
Ja Mimmi esittelemässä kenkäseinää. Melkein aikuisen buduaarissa.
Eteinen, oven takana toi yllä kuvattu buduaari

Eteisen peliseinä

BlingBling

Eteisestä näkymä välitilaan
Välitilasta näkymä olkkariin

Nilsson. Ai niin ja olkkari

Olkkari, kissojen kiipelyseinä vie kirjahyllylle
Peilissä näkyvä ylähylly tulee olemaan kissojen valtakuntaa
Olkkarista näkymä ruokailutilaan ja kissojen penthousen länsisiipeen
Ruokailutila. Pyöreältä pöydältä kissat pääsee hyllyn päälle
Muutos tehtiin  kissojen ehdoilla, koska tilaa meillä on kaksion verran ( 61 m2)  ja 4 kissaa.  Meillä on kisuille tarjolla petejä, kolo kirjahyllyssä, kävelyreittejä korkealla ja täti-ihmisen kainalo on aina avoinna parille katille .

Päätös käyttää ammatti-ihmistä muutossa oli remontin paras päätös. Sen minkä suunnitelmasta maksaa, säästää monella tapaa jopa ihan rahanakin.  Ainoa mitä itse piti tehdä oli suorittaa (täsmä) ostokset, mahdolliset maalaushommat  ja koota huonekalut. Täti-ihmisen prameileva makukin saatiin toteutettua pitkälti Ikean voimin ja suunnittelijan tekemillä löydöillä.

Valtaosa näistä kuvista on lainattu Valentina Sisustuksen sivuilta, mutta siellä on vielä lisää kuvia mm. melkein aikuisen huoneesta. Lisäksi on tarjolla kuvia Elisan muista töistä.

Valentina Sisustustuksen sivuille siis käy ;)

15 kommenttia:

 1. Hienoa on! Arvostan suuresti tuota selkeyttä. Tuo kissojen kiipeilyseinä on upea, siitä olen maininnut ennenkin. Mustien tasojen (joita meilläkin on) ongelma on vain siinä, että niissä näkyy kaikki valtakunnan kissankarvat ja pöly :D

  Tuollaisen voisin hyvin ottaa itsellenikin. Ammattisuunnittelijaa kyllä tarvitsisin avuksi. Onneksi on olemassa ammatti-ihmisiä siihenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kovasti vaan nyt tahtoisi olla kotona ja puunata paikkoja ( lausutaan: mustia pintoja....)!

   Onhan se hassua muuten ettei muka sisustussuunnitelijaa voisi käytää: käyttäähän sitä monessa muussakin asiassa ammattilaisia avukseen ja maksaa niistä palveluista. Kuuluin itse tuohon ryhmään, nimittäin ja onneksi uskalsin "antaa" ohjakset toisiin käsiin ja kissat sai kivanm kodin <3

   Poista
 2. Kivan näköistä! Onnittelut :)

  VastaaPoista
 3. Mau!
  Meidän täti tykkäs, että hieno on ja se mille meikäläinen antaa arvoa, on tuo kissaystävällinen kalusteiden sijoittelu.

  Terveisin

  Otto
  ammattikissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Otto ammattikissa ja kiitti kommentista - meistä se oli tosi hyvä ja ihan oikein sanottu! Kissat ensin, sittn voidaan pohtia palvelusväen tiloja ;)

   Tervetuloa uudemmankin kerran meillä käymään !

   Poista
 4. Hienon näköistä ja kivoja ideoita nuo kissoja varten tehdyt asiat (pitää laittaa korvan taakse, kunhan löydämme asunnon)! Katsoin aiemmin jo noita ruokapöydän tuoleja, ovat juuri minun makuuni, mutta luulen, ettei mieheni tykkää! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elisalla on taito ja tieto hyppysissä: sillä itsellään on 4 kissaa kanssa joten voisi sanoa hänen erikoistuneen kissakoteihin ;D

   Tuoleista, mutta jos ottaisi Paavon ja Harmin mielipiteet huomioon kanssa niiin musta tuntuu ettei sun mies voisi mitään - teillä on silloin selkeä ylivoima ;) Meillä tyypit nimittäin tykkää ottaa nöpösiä noilla tuoleilla ja mä tykkään tosi paljon imuroida niitä. Tuoleja, siis.

   Poista
 5. Kaunista, selkeää, siistiä (kade) tilavaa ja valoisaa
  Kuinka tuollaiseen kotiin sopii neljä katinriiviötä ja kaksi elävää ihmistä? vai kävikö sinulla siivooja juuri ennen kuvauksia?
  Sisustaja on ihmeotus, mihin hän piilotutti kaiken elämäänkuuluvan, mutta ei niin kauniin kapistuksen ja tarpeellisen tavaran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! Siis ainahan meillä on noin siistiä ja aamuisinkin herätään tukka laitettuna ja meikit naamassa ;) Kissat istuu rivissä ja maukuu somasti...

   Kaappeihin mahtuu uskomaton määrä väkisin survottua tavaraa, muuten. Eli siellähän ne. Meidän elämän jäljet ;)

   Poista
 6. Upea lukaali! Onnittelut urakan valmistumisesta, ammattilaisen apua kannattaa käyttää jos itsellä ei ole niin hengen paloa (lue: aikaa ja tietotaitoa) tuohon sisustamiseen. Itselleni ottaisin nuo taljat lattialta, peilit seinältä ja kattovalaisimet.
  Ihana että suunnittelussa otettiin huomioon koko perhe:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sanotaanko näin, että tämä kyseinen suunnittelija on syyllinen meidän kissalukumäärään, Börjen jälkeen joten kissojen ei tarvinnut olla huolissaan ollenkaan etteikä ne olisi ollut pääosassa.   Poista
 7. Älyttömän pähheetä! Tykkään paljon! Saaks teille muuttaa? Voin muuttua vähäruokaiseksi kunhan kahvia annetaan tarpeex. Kissat muuttais kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Tervetuloa, kelpaahan tummapaahto? Ja kissat - Musta ja Harmaa mahtuu tänne aina !

   Poista
  2. Tummapaahto ehdottomasti. ok rok rok.

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)