sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Terveysrapska: Mimmi

Mimmillä oli alkujaan suunniteltu pelkästään hammashoito. 
Vaan kun meillä oli varattuna se maailman paras kissalääkäri vain meille, niin sovittiin, että ultrataan myös HRH:n suolisto ja tsekataan verikokeet, kun kerran aikaa on ja ikävä kyllä, myös tarvetta tarkempiin tutkimukimuksiin.
Madamellahan on aina välillä löysä gaggi ja sitten ne meidän turkkiongelmat.

Niinpä Mimmin ongelman taustalla on oltava jotain, koska löysää kakkia on tullut vuosia säännöllisen epäsäännöllisesti. Toisaalta sitä on ollut niin harvoin, ettei täti-ihminen olen suuremmin niistä huolestunut vaan hoitanut tilanteen maitohappobakteereilla.
Laumassahan monasti sairasta/heikkokuntoista jäsentä kiusataan, joten kun Elli tässä yksi päivä alkoi elvistelemään Mimmille ja Mimmi sähisi oikein kunnolla -> nyt on aika selvitellä tarkemmin, onko terveyden kanssa jotain.Ja kyllähän siellä jotain on pielessä.
 • Kalium on alhainen, normaalin alaraja  3.5, Mimosalla se 3.2.
 • Virtsa on laimeaa. 
 • Ohutsuolessa on monessa kohtaa sisältöä, joka viittaa heikentyneeseen mobiliteettiin.
 • Korrugaatiota eli ns. ryppyyntymistä on paikoin suolistossa.
Alhainen kalium:
Veren alhainen kaliumtaso kertoo siitä, että sitä menetetään virtsan kautta ulos elimistöstä normaalia enemmän ja  se ei imeydy elimistöstä kunnolla. Mimmillä on molemmat vaivat.

Laimea virtsa:
Mimmillä on joko heikentynyt munuaisten konsentraatiokyky tai Mimmi juo paljon vettä - mitä Mimmi ei tee. Laimean virtsan takia otettiin vielä SDMA-arvo, joka on onneksi viiterajoissa  12 ( 0-14 ). Tämä  arvo siis kertoo munuaisten vajaatoiminnasta.

Tässä kivat uutiset: Munuaisten rakenne on normaali, vaikkakin ne ovat normaalikoon alarajalla.
Iloisten ultra-uutisten takia on hyvin mahdollista/todennäköistä, että Mimmin tulosten takana on  ruoka-aineyliherkkyys.
Meillä alkaa nyt sitten yhden proteiinin ruokavalio, 12 viikkoa. Vaikeinta oli nyt löytää eläin, jota Mimmi ei olisi syönyt (kun se on syönyt kenguruakin ), mutta löytyihän se! Peura. Sitä on nyt tilattu Zooplussalta 64 purkkia. 
(muistakaa käyttää meidän linkkiä Zooplus-ostoksiin, vinkvink). 

Täti-ihminenhän tässä sitten 12 viikon ajan seuraa Mimmin kakan koostumusta. Nyt täytyy todeta, että kuinka loistavaa on olla laiska ihminen:
En ole vielä nimittäin sitä Mimmin pyyhkeelle kakkimista lähtenyt työstämään, joten tämän allergiatestin ajan tulen 100 % tietämään, minkämoista kakkia meidän kuninkaallinen kaunistus työstää itsestään ulos. Jibii!

Hammashommista löytyi plakkia ja ientulehdusta. Yksi hammas poistettiin syöpymän takia, mutta hammasta oli jäljellä vain pieni palanen. 
Raukka. Sen takia on toisella ollut varmaan aikamoiset tuskat. Äh, näitä mä vihaan. Sitä yrittää pitää kissan olon niin hyvänä kun mahdollista ja sitten tulee näitä. 
Tämmössii juttuja sitten tuli Madamen elämään. 
Onneksi munuaisten kanssa näyttää asiat olevan kondiksessa, sehän on nimittäin varmaan jokaisen kissatädin -ja sedän kauhu. Allergiat me osataan hoitaa ja vaikka suolistohommissa olisi jotain pielessä niin nekin me osataan hoitaa. 

Kustannuksista olen muuten tehnyt ihan oman jutun,  koska
                              ***kissa se vaan on edelleen halpa lemmikki ***

 


14 kommenttia:

 1. Onnea ja menestystä sen eliminaatiodieetin kanssa! Toivottavasti löytyy vaikeuksien aiheuttaja, jotta sitä sitten tietää vältelläkin. Peuraa muuten meillä ei nämä ole tainneet koskaan syödä. Pitäisköhän ihan kokeilla.

  Silleen hyvä, ettei mitään hirveän kriittistä ja akuuttia ollut kuitenkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme ! Tämä on jokseenkin hankalaa, kun Mimmi tykkää kanasta kovasti ja se sitä toiveikkaana aina tulee pyytämään, kun muut saa :/ Tulee kamalan paha mieli!

   Mutta kestettävä tämä nyt vaan on, koska loppujen lopuksi toi on pikku juttu. Onneksi ei ollut mitään vakavampaa, todellakaan :)

   Poista
 2. Edelliseen yhtyen! Hyvä, Madame, kyllä se taas siitä. Teillä on tarkka ja luotettava lääkäri tämä Teija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teija on <3
   Mietin sitäkin tässä, että jos siellä olisi ollut alkava vajaatoiminta siellä munuaisissa niin kiitos Teijan, se olisi löytynyt ja sitä olisi päästy hoitamaan ajoissa ! Ei noita vaivoja muuten saa hidastettua, kun vaan tietämällä.

   Poista
 3. Eliminaatiolle onnea ja menestystä! Onneksi löytyi tällainen helposti hoidettava vaiva eikä vaikka niitä munuaisongelmia.

  Löysää kakkaa tulee täälläkin Sepolla joskus, mutta on tuntunut siltä, että se liittyy eniten Kassisen annokselle tunkemisee ja ylensyömiseen. Pitää alkaa kyllä seurata, että liittyisikö asiaan muutakin. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onnea tarvitaan, kun nyt pitää opetella aivan uudet tavat hoitaa ruokailu ! toistaiseksi mennyt suht' ok - tosin takana vasta 2 päivää :D

   Noi kissat on kyllä niin mystisiä otuksia noiden vaivojensa kanssa.
   Mä olen olettanut, että Mimmin pentuna sairastama paha suolistotulehdus on ollut syynä noilla löysille. Sen lisäksi kanssa se, että Mimmi rakastaa märkäruokaa (onneksi) ja syö kavereidenkin ruuat, samoin kun Seppo ;)
   Tsemppiä Sepon kanssa ! riittäiskö tässä vaiheessa se, että merkkaa ylös aina ryöväysruokailut ja seuraa tuleeko pehmee kakki sen jälkeen ?

   Poista
 4. Tsempit Mimmille ja mamille myös! Eristetty ruokailu alkakoon teilläkin. Ja onnittelut normaaleista munuaisista! Meillä vanhuksella toinen on karrikoiden mallia uimarengas..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä haastavaa ! Mutta yleistä, niin moni muukin joutuu tätä tekemään.
   Mutta vanhuksen munuainen, voi toista! Pelittääkö se muodostaan huolimatta ?

   Poista
  2. Blah! Pussi on liian laimeaa ja kovasti vesi maistuu märkäruokinnallakin. Eli munuaisten vajaatoimintaa on havaittavissa. Onneksi kissoillakin on niitä kaksin kappalein!

   Poista
  3. Voi toista, :/ Raksuja ja sössötyksiä multa molemmille <3

   Poista
 5. Voihan harmistus, mutta onneksi munuaiset ovat kunnossa! Toivottavasti peura toimii ja tulee asioihin selvyyttä. Meillä on mussutettu peuraa jo vuosikaudet, ja hyvin maistuu yhä vain. Toivottavasti Mimmillekin! Pusuja kaunottarelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan siis teidän kanssa peurajengiläisiä tai siis jotain sellaisia :D Se on aina ihana kuulla, että ruoka maittaa ja varsinkin nyt tälläinen meillekin tullut ruoka! Mimmi toki tahtoisi iltabroiskut siinä missä muutkin, mutta on syönyt kuuliaisesti peuransa. Kaksi iltaa :D

   Pusut toimitettu, sä kanssa pussaa sun molemmat iha täysillä mun puolesta <3

   Poista
 6. Voi Mimmi, mutta miten hieno tunne se onkaan kun saa selvyyttä asioihin. ♥ Tsempit eliminaatioon, toivottavasti löysyydet loppuu kokonaan! :)

  VastaaPoista
 7. Täällä me yritetään pitää Mimmiä yhden ruuan parissa, välillä kyllä vähän epäonnistuen, kun unohdan herkeämättä vahtia sitä ;)

  VastaaPoista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)