maanantai 11. helmikuuta 2019

Kissa on halpa lemmikki aká vakuutusasiaa

Ennen kuin käsitellään Nisun terveysrapska, tämä taas kerran kiittelee itseän siitä, että hankin ne vakuutukset kissoille silloin aikoinaan.


Nilsson: 
Koko kulu: 771, 70 €
Vakuutus:  533,77 €
Maksettavaa: 237, 93

Börje:
Koko kulu: 590,10 
Vakuutus:  245,10 €
Maksettavaa: 344,97 €
(hammashoidon osuus 203, 36 € ) 

Elli:
Hammashoito ja klinikkamaksu: 413,93 € 

Mimmi:
Koko kulu: 873,37 €
Vakuutus:  457,58 €
Maksettettavaa: 415,79€


Kulut :  2649,10 €
Maksettavaa jäi 1412,62€

Vakuutus korvasi 1236,48 euroa.
Vuosittaiset vakuutusmaksut 888,72 €.

Lisäksi maksettavaa tuli
Mimmin ja Börjen special cusinesta: 70.44€ Jostain syystä kissavakuutus jaksaa herättää suuria tunteita ja vakuutuksen ottamista pidetään välillä idoitismina. Puhutaan säästämisestä etukäteen eläinlääkärikuluja varten ja hyvä niin, kukin luonnollisesti tekee kuinka itse parhaaksi näkee.

Täti-ihmisen materialistisen ja hedonistisen elämäntyylin keskellä ei kissojen eläinlääkärirahastoon kertyisi lähellekään sellaisia summia, että nämä parin vuoden sisällä kertyneet 10 000 +++ euroa olisi kustannettu säästöillä. 

Eikä tässä edes kaikki tämän vuoden käynnit, elokuussa on taas vuositarkistus rokotuksineen ja Nisun IBD-kontrolli. Puhumattakaan mitä  Mimmillä on vielä edessä. 
Ikävä tietty sanoa näin, mutta nyt mun investointi alkaa kantamaan sitä hedelmää, kun kissakansalaiset vanhenee ja juttuja alkaa pulpahdella pintaan.

11 kommenttia:

 1. Teidän juttuja lukiessa toteaa että todellakin hyödyllistä! Minut naurettiin ulos vakuutustoimistosta, kun kysyin kissoille vakuutusta joitakin vuosia sitten; eihän ne ole edes rotukissoja.. Tämän ikäisille taas on vaikeaa enää saada vakuutusta tässä vaiheessa, mutta mielessä on että jos joskus.. - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä todella kummallista, kun rescue_maatiaisiahan nämä munkin kissat on ja meillä ei ollut mitään ongelmaa saada vakuutusksia :O
   Todella hävytöntä käytöstä olette kohdanneet , murr!

   Poista
 2. Meillä on vain yhdelle vakutuus, kohta toiselle. Mutta vakuutus on lähinnä keisarinleikkauksia varten. Wanhenemista ei oo vielä otettu huomioon. Näitä lukiessa tulee mieleen, että ehkä kyllä pitäisi... sillä kolmehan wanhenee samaa tahtia ja neljäskin näitä vain 2v2kk nuorempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden vakuutusten kanssa on aina vähän silleen, että kannattaako. Jos olisi vaan yksi kissa, selkeää: joko on pro-vakuutus tai ei tai.
   Useamman kissan kanssa sitten jo pitääkin alkaa pohtimaan, että jos "kahdelle tulee vaikka munuaisvaiva "niin paljon se maksaisi.

   ja sitten joillain on kissoja, joilla ei ole mitään vaivoja. Äh. Mä vaan iloitsen, että meillä on vakuutukset, koska vaivojakin on.

   Poista
 3. Voi luoja noita teidän laskuja! Tuskan hiki otsalla pelkästä ajatuksesta. Mutta hoidettava ne on, ja maksettava on.

  Siispä olen tyytyväinen kissavakuutukseeni (joka käsittääkseni on samassa vakuutusyhtiössä kuin sun), eikä mua haittaa ollenkaan se, että viimeisen vuoden aikana olen tullut maksaneeksi osan sun eläinlääkärikuluista! Joskus se on ollut toisinkin päin, mistä suuret kiitokset :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on, ne kulut. Aikalailla on mun kissat syössyt mut äärirajoille, mulla menee vuosia maksaa näitä pois. Mutta en kadu, tietenkään: mun kisut <3 <3
   Yhdessä me, hoidetaa nää ja sitten vielä maksetaan vähän lisää ;)

   Poista
 4. Huhhuhhuhhuhhuh. Pitäisi vähän hengitellä jos tuollaiset laskut pamahtaisivat eteen (täällä periferiassa ei kyllä ihan noihin summiin päästäkään! Naama-vainaan viimeisen 1,5 kk eläinläkärikäynnit yms tutkimukset tekivät yhteensä n. 800 e). Säästöjä kyllä on, koska jos ei olisi niin ei ikinä ois uskallettu ottaa kissoja, mutta kyllähän niiden käyttö kirpaisisi eri tavalla kuin vakuutushommelin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täälläkin, hengistys vaatii paprerpaperipussia ja lompakko mastercardia ;)

   Mä toki tiedostan, että mä varmaan käytän Suomen kalleinta klinikkaa, mutta e nole klinikkafani vaan meidän tohtori on siellä töissä. Se tohtori piti Börjen hengissä, se tohtori aikoinaan sai Nisun kuntoon, kun Nisukka oli vielä aivan pikkuruinen <3

   En tiedä, olisinko ollut koskaan valmis laittamaan sen 10 000 +++ säästöjä kissoihin. Tahtoisin uskoa, että olisin, mutta en ole varma. Jotenkin tuntuu, että on helpompi olla velkaa, kun tuhlata rahaa kissoihin näitä summa :/ . Ja se on vasta kamala huomio itsestäni .   Poista
 5. Kun pitää löytää se hyvä puoli asioista, niin voi sanoa, että kuitenkin ns. plussan puolelle noissa jäit vakuutusmaksujen suhteen. :D Ja ellkäynneissä laatu maksaa. Mun oli pakko kilpailuttaa kun Rakuun meni 3 kk aikana 750 € FORL-juttuihin (sis. 2 käyntiä) ja kun tyttöjen vuositarkastus lähestyi, niin uustyöttömän varoilla menin sitten meidän vakkarille toiselle paikkakunnalle. Ja onneksi olin ottanut sinne kun Kodakin tuli loppujen lopuksi mukaan kiipeilypuusta putoamisen vuoksi, vaikka jalka olikin ollut päivä päivältä parempi. 3 kissan tutkimukset, sis. 2 x hammasputsi ja 2 x röngten oli yhteensä about 290 €. Se oli jo siedettävämpi summa. Sittenkin kun olen taas työelämässä, niin jatketaan hinnan perässä kulkemista, koska laatu on kuitenkin sen verran hyvä eikä matka kohtuuton, että sen vuoksi pitäisi mennä lähempään kalliimpaan paikkaan. :)

  Mie menen yhä oma säästö -linjalla, mutta pakko myöntää, että Kodalle on ollut useammin kuin kerran mielessä olisiko vakuutus kuitenkin parempi ratkaisu... Poitsu on rämäpää eikä loukkaantumiset paljoa käy mielessä kun se touhuilee menemään. *huoh* Viimeksi tällä viikolla astui ohi seinätason laidan ja tippui alas vähemmän sulavasti, onneksi pörrömatolle. *huoh*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho siis *390 € oli kolmikon yhteissumma! :'D

   Poista
  2. Ja kyllähän mä onneksi aina tulen jäämään plussan puolelle, koska miellän vakuutusmaksut kiinteisiin kuluihin siinä missä kotivakuutuksenkin. Jostain asioista vaan pitää maksaa, vaikka niitä ei "tarvitse".

   Meidän maksut on vääristänyt mun rahantajun ihan kokonaan : musta 390 euroa on ihanan halpa - mutta eihän se todellakaan ole ! Iso raha, sitä se oikeasti on!

   Koda! Ei saa törttöillä ja olla altis onnettomuuksille :/ Tsemppiä sinne siis Kodan kanssa :)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)