lauantai 9. helmikuuta 2019

Terveysrapska: Börje

Meidän hurmaava könsikäs painaa 6 kiloa, omaa hyvän lihasmassan ja turkkikin on hyvässä kunnossa. Pissa-asiat on ollut kohdillaan, eikä niistä ole ollut huolta nyt vuoden aikana.

Pissahommia me silti joudutaan seuraamaan, koska niitä on aiemmin ilmennyt ja niiden takia Böö on ollut erikoisnappuloilla. Nappulat loppui noin viikkoa ennen klinikka-aikaa joten jätin uuden satsin ostamatta ja meillä syötiin sitten ihan tavallisia muroja ( Aplaws 80 % liha, ei viljaa , ei sokeria) . Lisäksi leegot tarvitsi puhdistusta.Hammashommat ekaksi. FORL ei ole tehnyt lisätuhojaan ja hampaille riitti puhdistus ja kiillotus. En nyt sano ääneen, mutta jippii

Pissahommat tokaksi. Höh. Ensinnäkään lääkeruokaa ei olisi saanut lopettaa kerralla. Onneksi tosin Börje oli ilman sitä vain sen viikon verran, koska virtsasta löytyi runsaasti struviittikiteitä. 


Tämä siis tarkoittaa sitä, että Börjellä on taipumus kiteisiin ja siksi lääkeruoka tulee olemaan Böön ruokavalion pohja todennäköisesti siihen asti, kun tyyppi on 10 v. Sen jälkeen ruokaa aletaan vähentämään pikkuhiljaa, kontrolleja on silloin tiedossa 3-4 kertaa sen vuoden aikana ja sitten vielä yksi kontrolli, kun ollaan syöty normaalia ruokaa 2-3 viikkoa.

Teija selitti mulle kyllä ton 10 vuoden iän rajapyykin, miksi silloin mutta en nyt kyllä muista tarkempaa kuin että, kissan elimistö ei enää siinä vaiheessa muodosta kiteitä kuten nuoremmalla kissalla. Kai. 
Palataan tähän viimeistään sitten, kun Böö on 10 v.

Muuten Böö on kondiksessa.  ihanaa! 

11 kommenttia:

 1. Onnea Börje hyvistä terveystuloksista! Mahtavaa, ettei tullut tällä kertaa tältä osin uutta sisällöntuotantoa ♥ ;)

  Ja tiedättepä nyt tuon pissihommankin. Onneksi viikossa ei ehtinyt tulla mitään pahempaa, mutta on kyllä nopeasti tullut kiteitä, jos viikossa tosiaan tulivat! Seurataanko Börjen pissiä muuten normaalioloissa jollain säännöllise(hkö)llä aikataululla? Siis silloin kun se syö lääkeruokaa?

  Pusu Börjelle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Börje kiittää :) Vähän toki harmittaa, että siellä on sitä tyhmää sakkaa, mutta onneksi se on hoidettavissa oikealla ruualla, josta Börje tykkää.

   Pissahommat on pelottavia. Meillä ei tarkkailla muuten pissaa, kun toi lääkeruka sulattaa struviittikivet tai siis ei anna sakan muodostua kiviksi. Näin siis ymmärsin.

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa! Jee hammastilanteelle ja yleiskunnolle!

  Samaa mietin kuin Henna tuossa ylhäällä, että seurataanko normilääkeruokatilanteessa kiteitä? Eihän niitä ole voinut olla olemassa jo lääkeruoankin aikana, oikeastiko tulivat noin kamalan nopeasti? Hui! D: D:
  (dalmatialaisilla on usein uraattikiteitä ja niin on sillä yhdelläkin. Tietysti tilannetta seurattiin aika tarkasti alussa mutta seuranta jatkuu, vaikka kiteet on jo jonkin aikaa pysyneet pois. Mutta onneksi sitä eläintä ei kai aina ole pakko viedä lääkäriin ja rakkoultraan vaan voi tosiaan viedä vaan sen pissinäytteen? Jos sellaisen saa otettua...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykätään kanssa , että saatiin kyllä tosi kivoja uutisia :)

   Börjen pissihommia ei valvota mitenkään sen kummemmin, kun ruokkimalla lääkeruualla. Se ymmärtääkseni pitää sakan määrän kurissa tai kokonaan poissa ?
   Sen tiedän, että jos siellä olisi kiteitä, ruoka sulattaisi ne pois.
   Eli kyllähän se sitten pitää pitää sen sakankin poissa... mystisiä asioita!

   Börjehän tavallaan leikattiin "turhaa" silloin toissa jouluna, kun oli siellä Viikissä teholla. Kivet olisi saatu ruualla sulatettua, mutta toisaalta kun ei tiedetty mitä kiviä sillä oli niin leikkaus tehtiin -> sitten vasta saatiin selville, että struviittikivethän ne.


   Poista
 3. Mielenkiintoinen tuo 10-vuoden rajapyykki. Meillähän Neffin kanssa on se ensi vuonna. Yhä tällä hetkellä mennään siis Urinary-ruoalla, voisikin ruveta vähän katselemaan sen jälkeen, päästäiskö siitä ruokavaliosta vielä joskus normaaliruoalle!

  Tsemppiä Börjelle. Onneksi ei sen vakavampaa. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JA kas, kommentoin firman profiililla. :) t. Riksu/Pissasirkus

   Poista
  2. Neffin maininta paljasti sut heti ;D

   Sun hei täytyy raportoida sitten Neffin ensi vuonna, niin tiedän mitä meillä on sitten edessä parin vuoden päästä ;)

   Poista
 4. Oi mitä ihania kuvia Bööstä!

  VastaaPoista
 5. Mahtavaa tuo hammashomma! :) Mutta kurja kiteet! :( Tuli uutena tietoa tuo 10 v rajapyykki, toivottavasti toteutuu teillä ja pisuhuolet loppuu siihen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. FORLin kanssa mä olen miettinyt, että olisko parempi että kaikki hampaat olisi pois jo vai että s pysähtyy joksikin aikaa ? Mulla kun on toi hampaaton Nisu, niin tiedän ettei se hampaattomuus ole paha juttu...Mutta toisaalta olen kovin tyytväinen, että se on pysähtätynyt. Kamala kissatäti ;)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)