perjantai 11. lokakuuta 2013

Työuupumus

Ammattikissan elo voi olla erittäin uuvuttavaa.  Velvollisuudet painaa, kahdeksassa hereilläolo tunnissa pitää suorittaa koko päivän tehtävät. Uuvuttavat tehtävät: syödä, kiusata Elliä, leikkiä, juosta ja riehua, kurittaa pilliä. Ihan vaan mainitaksemme muutaman homman.


Siksipä sitä sitten välillä on vaan pantava maate siinä ja nyt. Paikasta riippumatta.


Vaatimattominkin pehmuste kelpaa, kun työuupumus iskee.

Ei todellakaan ole helppoa olla ammattikissa!

22 kommenttia:

 1. Aiempaan (http://triomiumau.blogspot.fi/2012/10/pyykkipaiva.html) viitaten, onhan ne työsuhdeasiat kunnossa? Ellin kiusaaminen kuulostaa vaaralliselta työtä molemmille (mahdollisesti myös sivullisille), joten turvallisuudesta pitää huolehti. Ylityökorvaukset täytyy myös olla kunnossa! Lepoasiat näyttää hoituvan kyllä ja työterveydenhuolto teillä on todistetusti hallinnassa, joten vakava työuupumus havaittaneen ajoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syynä uupumukseen on herra Nilssonin uskomaton työmoraali ja periksiantamatomuus. Siksipä juuri täällä tarjotaan moiselle työnsankarille ylimäräisiä bonuksia päivittäin. Lisäksi Elli ja Nilsson yleensä kiusamisen jälkeen vetäytyvät yhdessä yöpuulle eli välit ovat loistavat, kaikesta huolimatta ;)

   Poista
  2. Sittenhän asiat ovat kunnossa! Etenkin jos vielä kissain kynnet on leikattu, ettei kiusaustapahtumassa satu vahinkoja ja sivullisille ei koidu kiusauksista haittaa! Korvatulppia ehkä kannattaisi harkita, muistaen sen, että Ellistä lähtee aikalailla ääntä ;)

   Poista
  3. Pedikyyri hoitettu mutta tänä aamuna on kyllä täti-ihmisen ollut pakko puuttua tohon Ellin huudattamiseen kun Nilsson kiusaa toista ihan maanisena jo toista tuntia. Vaan äsken kun Elli oli taas voitolla niin eikä ollut Marge paikalla ollenkaan...Kissat.

   Poista
 2. Että tuolla tavalla kehdataan kissaa rääkätä työllä, jotta hellan päälle riepu sammahtaa. Nyt pitää toisen päästä lepolomalle ja nätisti pitää pientä hoitaa ja huolehtia jotta ei liikaa revi ihtiään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritämme pahaamme mukaan kehoittaa herra Nilssonia viettämään rauhallisia hetkiä kovien työputkien välissä, mutta työmoraali ei aina ammattikissalla anna myöten. Onneksi ihmisillä on kodin ulkopuolisia tehtäviä hoidettavina joten niinä päivinä työtehtävät kevenevät reilusti ja vasta iltavuorossa joutuu taas vastuutehtäviin :)

   Poista
 3. Huoh. Kovia ovat kissan hommat. Ei ihme, että uupuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ei aina tajuakaan, kuinka pajon ammattikissan toimenkuvaan kuuluu vaativia tehtäviä;)

   Poista
 4. Oiiiiiiiiiiii. Voi toista!

  On muuten toisaalta pelottavakin, olen aina pelännyt että katti hyppää kuumalle levylle ja polttaa tassunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä noi on onneksi ainakin tähän asti välttänyt kuumaa levyä ja osannut niitä varoa, mutta kertahan se olisi ensimmäinenkin...Kääk.

   Poista
  2. Kattilallinen vettä levylle siksi aikaa kun levy jäähtyy ;)
   Meillä kumpikaan ei osannut varoa. Ei tullut vaurioita tassuihin, vaikka Friede on kokeillut peräti kahdesti, Figo sentään vain kerran... ihminen kyllä oli ihan vähällä saada sydänkohtauksen järkytyksestä.

   Bonuksena vesikattilassa on se, että kattila, joka siis on hellalla melkolailla jatkuvasti odottamassa tarvetta, käy myös vesikupista (riippumatta siitä kauanko vesi siellä on seisonut).

   Poista
  3. Loistava vinkki, kiitos Henna!

   Poista
 5. Voi Nilsson :) Sulo käski kirjoittaa, että meille olet tervetullut "lepo"lomalle (vain vähän painia ja joskus ulkoilua ja ota ne upeat hopeiset valjaat sitten mukaan)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sulo! Osaatko painia niin, että mä voitan lähes aina? Sitten mä voin kyllä tulla.En tosin tiedä noista valjaista, mut katotaan! Terkut: Nilsson

   Poista
 6. Onneksi (pienen) levon jälkeen jaksaa taas suorittaa päivittäisiä tehtäviään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ammattilaiset kyllä ajankäytön hallinanakin, lepoa silloin kun siihen löytyy sopiva hetki ja sitten eikun takasisin tehtävien pariin!

   Poista
 7. KAHDEKSAN hereilläolotuntia??!

  Onko teillä minkäänlaista työsuojelua, kysyn vaan. Luottamusmiestä? Kuulutko liittoon? Nyt oon kyllä niin tohkeissani että puhina kuuluu varmaan teille saakka. Meillekin saa tulla lomalle, meil ei tartte valvoa älyttömii määriä. Toveri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi päätoimittaja Harmaa,

   MÄ luulin, että mun velvollisuuksiin kuuluu seurata tota täti-ihmistä herkeämättä mutta se ei sitten olekaan työkuvassa vai? Ihan kamalaa, muo on tällä siis hyväksikäytetty ihan häikkäilemättä ja meno tulee muuttumaan! Mä alan meidän jengin ay-aktivistiksi, kiitti lainopillisista ohjeista! Ja pannaan korvan taakse toi teille tulo, jos meidän pitää lakkoilla niin ulosmarssi on silloin kyllä ainoa vaihtoehto.

   Terv. Nisu.

   Ps. mä voin tuoda omat ruuat.

   Poista
 8. Heviä, todella heviä. Ei ihme että toinen on uuvuksissa. Jotain täytyy asialle tehdä. Ettei tule liian pitkiä päiviä. Onneksi Nisse osaa myös levätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset aina luulee, että kissat vaan löysäilee ja nukkuu.So NOEi kestäisi ihminen yhtäkään kissan työpäivää jos ne koittaisi...

   Poista
 9. Voi Nilsson! <3

  Ihmisiä voi valvoa myös silmät kiinni! Kun on hieman vanhempi, malttaa välillä hellittää ja luottaa korviinsa. Ja joskus (aika useinkin...) riittää, kun havahtuu vain epänormaaleihin tai koviin ääniin! ;)

  t. Vanhemmat Ammattikissat Paavo & Harmi

  VastaaPoista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)