tiistai 15. lokakuuta 2013

Röllille apua

Meillä on tänään vieraana Rölli, n. 12 v.  kreikkalainen komistus joka on meidän blogissa vilahtanut aikaisemminkin.

Puuuurrrrrr, mä olen Rölli ja mä puhun kissaa, kreikkaa ja tosi hyvin  suomea.

Nyt olisi tarvetta saada lainaksi tai pientä vuokraa vastaan pääkaupunkiseudulta häkkiä/näyttelyhäkkiä Röllille jokuseksi aikaa.

Nimittäin Rölli on sairastunut rokotuskohdan sarkoomaan ( ihan ite suomensin ) joka on nyt leikattu Viikissä. Sarkooma saatiin onneksi kokonaan pois mutta toipuminen onkin odotettua haasteellisempaa ja nyt kissan pitää pysyä rauhallisena JA paikoillaan vielä tovin eikä missio ole helppo.

Moi taas, toi on Leevi ja mä olen se Rölli. Me ollaan frendei.
Toistaiseksi Röllillä on oma sviitti yläkerrassa kotinsa vaatehuoneessa mutta taloudessahan on 3 muutakin kissaa ja toiveena olisi, että joissain vaiheessa Rölli voisi siirtyä muiden seuraan isohkossa häkissä. Häkkiin pitäisi siis mahtua vessa ja ruokaa sekä toipilas, tietenkin.

Epäilyjä nimittäin on, että "Pelastusoperatio Rölli" suoritettiin jokunen päivä takaperin näiden kolmen toimesta koska Rölli löytyi alakerrasta istumasta iltapäivällä. Huonossa kunnossa. Joutui uusiksi Viikkiin ja siellä todettiin tikkien löystyneen. Ne on jo kertaalleen jouduttu avaamaan ja nyt jos tikit aukeaa niin mitään ei ole enää tehtävissä.
Potilas

Siksipä nyt häikäilemättömästi tahdon kysellä meidän blogin puolella onko sellaista kenelläkään meille lainata?

Kuinka söpö voi olla kissa vaikka  kovin huonossa kunnossakin?
Tonne meidän emailiin voi laittaa meille viestiä, jos pystyt meitä tämän asian kanssa jeesaamaan. Olisimme kovasti iloisia :)

Sarkoomasta sitten joku toinen kerta enemmän, kaikkea sitä onkin.

Lisäys: Häkki löytyi lähempää kun tajusimme edes kysyä.   Kiitos Mira !

26 kommenttia:

 1. Enpä ole ennen kuullut nimeltä mainiten kissasta, joka olisi saanut rokotuskohdan sarkooman. Eläinlääkärit siitä kyllä puhuvat, ja siksi nykyään rokotetaan takapuoleen. On kuulemma helpompi paikka operoida kuin niska, jos niin onnettomasti käy että sarkooma tulee.

  Pikaista paranemista Röllille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut ennen tätä kuullutkaan koko sarkoomasta, mutta kyllä pohdin jatkossa tarkkaan mitä rokotuksia noille otan ja minne ne pisteetään.
   Leikkaus oli ihan käsittämättömän suuri, hoitokulut tähtitieteellisiä mutta onneksi Röllin sarkooma löytyi aika alkuvaiheessa ettei ollut levinnyt. Kissasta on jouduttu poistamaan valtava määrä lihasta ja luuta. Järkyttävä tauti ja kyllä tässä on jouduttu itkemään pelosta ja onneksi välillä myös edistyksestä mutta vielä voi käydä mitä vaan :/

   Kiitos toivotuksista <3

   Poista
 2. Oli kyllä minullekin ihan uusi juttu, toivottavasti Rölli-komistus paranee pian, ettei tarvitse epäkissamaiseen tapaan olla ihan rauhakseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyn tätä tautia on tutkinut, niin selvää on että rokotuksia pitää ehdottomasti ajatella myös tältä kantilta - kuten Henna tossa sanoikin nykyään rokottavat kankkuun/takareiteen jolloin amputaatio on tehtävissä.

   Poista
 3. Kankkuun rokotetaan ensisijaisesti myös siksi, että niskasta kiinni ottaminen on kissan mielestä alistavaa. Mutta toki myös tuo injektiokohdan sarkooma on helpompi operoida kankusta. Se on tositosi harvinainen, ikävä tuuri Röllillä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, tota en tiennytkään! No onneksi noin, kun toi niska on todellakin niin vaikea paikka operoida :)

   Onneksi Rölli kävi tuon patin takia Felinassa, jossa tälläistäkin osatiin heti epäillä <3

   Poista
 4. Me ei anneta meidan elainlaakarin rokottaa ollenkaan meidan kissoja. Edelliset kissat saivat rokotuksia joka vuosi ja kaksi heista kuoli syopaan. Kun otimme uudet 4 kissaa Elainsuojeluyhdistykselta paatimme, etta kukaan heista ei saa rokotuksia ja he ovat elaneet vuosia ihan normaalisti. Elainlaakari (oikea vanhan ajan maalaiselainlaakari) hyvaksyi meidan paatoksen ja ei ole yrittanyt vaihtaa meidan mielipidetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se on hyvä pohtia, onko kaikki rokotukset oikeasti tarpeellisia ja mitä rokotuksia kissa oikeasti tarvitsee. Meillähän on Nilssonin kalilkin takia rokottettava koko jengi vuosittain flunssaa vastaan mutta sisäkissoina eivät tule saamaan vesikauhurokotusta tästä eteenpäin, jollei sitten itse muuteta muille maille.

   Hurjaa menettää kaksi kissaa syövälle, osaanottoni!

   Poista
  2. Meilläkin välillä rokotettiin rabiestakin vastaan, mutta nyt sitä ei tuikattu, kun ei ole mitenkään tarvis. Ja kissaruttorokotushan on voimassa jopa kolme vuotta, joten sitäkään ei joka vuosi tarvitse uusia. Flunssa kyllä uusitaan vuosittain. Tosin en tiedä onko sillä vaikutusta, että kissarutto- ja -flunssarokotteethan ainakin meillä on samassa, joten pistoksia tulee kyllä yhtä paljon, vaikka välillä annettaisiin vain flunssarokote. Eli vaikuttaako sarkooman muodostumiseen pistos vai se, mitä pistetään?

   Tämäkin on niitä, että on löydettävä hyväksyttävä riskitaso. Kissarutonhan voi saada sisäkissakin, kun ihminen tuo mukanaan ulkoa kaikenlaista. Esim. täällä meillä päin oli takavuosina "epidemia". En haluaisi kissoilleni sitäkään kyllä, mutta on se sarkoomakin melkoisen karmaiseva asia.

   Poista
  3. Jos todennäköisyyksiä miettii, niin paljon todennäköisempää on sisäkissan saada flunssa tai jopa se ruttokin kuin sarkooma. Riskejä on, toimit niin tai näin, vaikeaahan se on. Erään arvion mukaan yleisyys injektiokohdan sarkoomalle olisi kuitenkin vain 1 tapaus /30 000 rokotusta, eli todella todella harvinainen. Mutta kun se omalle kohdalle osuu, niin silloinhan ei näillä luvuilla ole mitään merkitystä... :(

   Rabiesrokote on tunnettu siitä, että se voi aiheuttaa komplikaatioita ja sitä pitääkin seurata jopa kuukauden ajan rokottamisen jälkeen että mitään pattimuodostumaa ei ala tulla. Meillä on Vertti rokotettu rabiesta vastaan Tallinnan matkan takia, mutta kun näyttelyura on hänellä ohi, emme aio rabiesrokotetta antaa. Flunssa- ja ruttorokotteet aion pitää voimassa, koska meilläkin se flunssa on koettu vaikka rokotteet on olleet aina voimassa. En halua edes ajatella kuinka rajuna se flunssa olisi tullut jos poikia ei olisi rokotettu :(

   Poista
 5. Hui kauheaa mikä juttu. En ole tuommoisesta ikinä kuullutkaan. Ihan horroria:/
  Onneksi saitte häkin, toivotaan Röllille pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Tavallaan olisi kiva elellä siinä tietämättömyydessä, mutta toisaalta tahtoo tietää enemmän jos omalle kohdalle osuu niin ei tarvitse sitten paniikissa tutustua.

   Kiitos toivotuksista!

   Poista
 6. Toivotaan Röllille pikaista paranemista! Hienoa kun häkki löytyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma N <3 Häkki on vielä kaikenlisäksi aika tyylikäskin ;)

   Poista
 7. Kaikkea hyvää Röllille! Ihana! Kyllä varmasti hyvin toipuu, arvelee Blackie.
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
 8. Kiva, että häkki löytyi! Rauhallista toipilasaikaa Röllille! :)

  En ollut tuollaisesta rokotuskohdan sarkoomasta edes kuullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on ihan hyvä, että ihan kaikista sairauksista ei tiedäkään niin ei tarvi olla kokoajan peloissaan. Ja onneksi tämä on todellakin harvinanen.

   Poista
 9. Hui kamala! :( Onneksi apu löytyi ripeästi, sekä sarkoomaan että rauhoitettuun toipumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin, hui kamalaa! Röllillä on kyllä niin hyvä hoitaja, että paraneminen ei siitä ainakaan jää kiinni :)

   Poista
 10. Kalispera, Rölli! Toivottavasti voit jo paremmin!

  VastaaPoista
 11. Meidän poikien "edustus"-häkki taitaa olla hyvässä käytössä :)
  t. Mira

  VastaaPoista
 12. Yhdellä kissallani tuli vastaavanlainen "ihokuolio" 10x10cm alalle kaulaan kun sai tipan jälkeen pahoinvointilääkkeen samaan kohtaan. Sen paranteluun menikin sitten 5kk eikä koskaan palautunut tuntoa kaulaan.

  VastaaPoista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)