keskiviikko 12. elokuuta 2020

Kissojen persoonallisuustutkimus- haaste

 Tiesitkö, että kissanpennun vierotusikä on noussut 14 viikkoon, sen entisen 12 viikon sijaan Kissaliiton suosituksissa?

Loistava muutos, koska tähän on päädytty tutkimalla kissoja ja niiden käytöstä eikä vaan vedetty numeroita hatusta ja oltu ihan että , että noni, näin se nyt olisi tästä eteenpäin.


Mutta tiesitkö sen, että tuon 14 viikon iän selvitti Hannes Lohen Koirien ja kissojen geenitutkimusryhmä ? Osana tässä projektissa oli kissojen persoonallisuuskysely ja se, rakkaat kissatädit ja sedät ja ihmiset ja kaikki muut: on se syy miksi tuo vieroitusikä osattiin korkottaa.

Miksi nyt kirjoitan tästä nyt ? No siksi,  että homma ei ole vielä loppu ja tutkimusryhmä tarvitsee lisää materiaalia ja paljon, koska syksyllä tutkimus jatkuu ja tietoja aletaan purkamaan ja tutkimaan. Materiaalia tarvitaan reilusti, jolloin tutkimuksella on ihan käytönnönkin merkitys: sanon vaan tähän, että 14 viikkoa.

Personallisuustestiin pääsee tästä: KLICK

Tutkimuksen FB-sivut tästä : KLICK

Lisätietoja:  lohi-kaytostutkimus(at)helsinki.fi


Triola on osallistunut tuohon ekaan vaiheeseen kahden kissan verran. 

Nilsson (jonka kanssa meni tziljoonatuntia, koska se on Nilsson) ja en muistakaan kuka se toinen oli. Se ei ole onneksi ongelma, koska tutkimukseen kirjaudutaan ja sieltä se löytyy. 


Haastan itseni ja teidät vastaamaan tuohon kyselyyn, koska mikään ei tunnut ainakaan tästä kissatädistä hienommalta, kun ehkä päästä vaikuttamaan oikeasti kissojen hyvinvointiin ja ymmärtämään niiden elämää. Aikaa osallistua on 7.9 asti, jonka jälkeen alkaa aineiston analysointi.


Miten on, lähdetkö mukaan?


Ps. kiitos Almalle töihin, joka jo lupautui tekemään kahden oman rescuekissan osalta tämän!

 11 kommenttia:

 1. Oho, enpä tiennytkään, kiitos, täältäkin osallistutaan!

  VastaaPoista
 2. Hmmm, onkohan palvelija vastannu meistä jotain, että tuo ikä nousi...
  Mut me kaikki neljä ollaan jo osallistuttu ja haastetaan kaikki muut mukaan.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
 3. Piti tehdä jotain muuta, niin aika menikin tähän uskomattoman kiinnostavaan kyselyyn. Kiitos vinkistä. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos muistutuksesta! Kassinen pääsi kyselyyn viime vuonna mutta Sepon osalta se täyttyi vasta tämän postauksen myötä. Kivaa, kun nyt sieltä tulee jo niitä vertailuja että sinun kissasi-lajin keskiarvo-rodun keskiarvo. Sepon aktiivisuus on melko korkealla. :D

  VastaaPoista
 5. Täytyypä osallistua myös, vaikuttaa mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
 6. Persoonallisuuskyselyyn on vastattu Figon osalta, kiitos sulle ja Merjalle kun kerroitte! Muuten en olisi tiennyt koko asiasta! Samoin terveystutkimuksen kyselyn olen täyttänyt sekä Friedestä että Figosta jo ajat sitten, mutta Figosta täytin sen nyt varmuuden vuoksi uudestaan. Artusta en vastannut, koska noin pienistä ei vielä tiedä millaisiksi ne tulevat. Paitsi sen tietää, että hyväluonteinen, koska se on sitä jo ja sillä on hyvät geenit ja onnellinen lapsuus.

  Geenitutkimusverinäyte on otettu aikoinaan sekä Friedestä että Figosta ja Artusta se otetaan joskus sopivassa kohdin. Kasvattajakin toivoo niin, mikä on minusta yksi lisämerkki vastuullisesta kasvatustyöstä.

  Niin että onneksi nykyään on ihmisiä, jotka ottavat kissat vakavasti ja haluavat tietää niistä enemmän ja parantaa kissaymmärrystä maailmassa! Ja vastaava tutkimushan on koiristakin, mikä on erittäin tärkeää sekin. Ihan vaan muutaman kerran on käynyt mielessä mm. sellainen, että onkohan 7-viikkoinen koiranpentu ihan oikeasti vielä valmis luovutettavaksi. Oikeastiko koira kehittyy niin paljon kissaa nopeammin, että se voidaan luovuttaa puolta nuorempana?

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkistä! Pitää käydä täyttämässä kysely.

  VastaaPoista
 8. Rupesin seuraamaan blogiasi, sillä löysin tämän etsiessäni tietoa kissan astmasta.Blogisi on huippu, sillä tietoa löytyy paljon ja lisäksi kaikkea muutakin hyödyllistä! Harmikseni olen kuitenkin huomannut, että et kirjoita kovin aktiivisesti enää? Kerrothan jossain vaiheessa kuulumisia?

  VastaaPoista
 9. Tsemppiä tutkimukselle, joo. Hauskat kuvat. Ootte te mainio kattiporukka!

  VastaaPoista
 10. www.nonwovenbagmalaysia.com.my/ www.magspremiums.com
  MAGS PREMIUM GIFTS SDN BHD We specialize in premium and corporate gifts printing (cenderamata korporat) , Welcome to custom made your own design on the gifts. Example: non woven bags, tshirt, lanyard, keychain, etc...

  VastaaPoista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)