maanantai 2. joulukuuta 2019

Triolan joulun salainen resepti

Täälläpä aloitetaan jo joulujutut, nih.


Tämä on muuten taas yhteispostaus #omavaisuus jengin kanssa, ideatonttuina ollut kaikki ja idean aiheeksi pukenut  Korkeala-blogin Heikki ja me saimme vinkin tästä Tsjaut-blogin Satulta. 


Täti-ihminen on ollut niitä intohimoisia joulutyyppejä lapsesta asti ja kerran teini-ikäsenä olen jopa kantanut pari metrisen joulukuusen Kallion Karhupuistosta Itä-Pasilaan k ä v e l l e n, kun se oli ainoa tapa saada joulukuusi kotiin hyvissä ajoin. Isä olisi hakenut kuusen vasta aattona, kuten aina. Ei sopinut enää teinille se suunnitelma.
Meillä siis joulun tärkein kapistus on selkeästi joulukuusi, koristeineen.
Ja niinhän se on  myös kissoille se tärkein joulun somiste. Tai ainakin inspiroivin. Ja hauskin.
Kun Triola oli  lukumäärällisesti  trio, meillä oli oikea kuusi. Sievästi käyttäytyvät Börje, Mimmi ja Elli saattoivat vähän tassulla läpsästä koristepalloa, maistella kuusen kasteluvettä ja ihan vähän rapsutella kuusen vartta.

Tästä syystä meillä oli myös oikea kuusi seuraavana vuonna, mutta meillepä olikin muuttanut sinä vuonna eräs herra Nilsson. 

Kuusi kaatui jouluaattona, se riisuttiin samaisena yönä  kimalteista ja vietiin pois. Kasteluvedet kuivattiin ainakin jollain 1000 :lla pyyhkeellä ja harmitus oli kova.
Vaikka naurattikin. Tosin vasta viime vuonna, ekan kerran ;) Seuraavana vuonna meille muuttikin sitten tekokuusi. Valkoinen, koska jos se on sitten muovia, se ei saa teeskennellä olevansa oikean_kuusen_kaltainen.  Tämäkin kelpasi kissoille ja joka aamu Täti-ihminen korjasi kissojen kuusibileiden aiheuttaman oksakadon lattialta ja asetteli ne takaisin paikoilleen. Kuusen valo on vaan aina ärsyttänyt, kun ne on niin kirkkaat ja kovat, toisin kuin normaalisti kuusessa käyttämäni lämpöisen väriset sähkökynttilät.
Siksi meillä on takana muutama vuosi, kun kuusta ei ole ollut. Joulumieli on sen takia ollut myös vähän kateissa.


Mutta tänä vuonna kaikki taas muuttuu. 

Aika on nyt kypsä ja Täti-ihminen on valmis  uuteen tekokuuseen, joka on vihreä.
Kuusi on tilattu maailmalta, siinä pitäisi olla mukana jo lämminsävyiset lamput. Olispa sinä myös sellainen mekanismi oksissa, ettei ne lentelisi noiden bileissä irti ja toivottavasti se tulee perille asti.
Lisäksi tänä vuonna meille tulee maailmalta erittäin toivottu jouluvieras, Nuoren Aikuisen komeampi puolisko, joka on saanut Täti-ihmisen jouluriemun räjähtämään uusiin sfääreihin.
Suomalaisen joulun esittely on kunnia asia ja enää en millään jaksaisi odotella jouluun asti.
Kuusen valojen loisteessa, kissoja kuusesta hätistellen. Mikä idylli! 
Ai niin muuten, ruokapuolella meidän joulun salainen resepti on tzatziki. Ja afrikkalainen tomaattikastike.
Että niin suomalainen joulu meillä ;)

Miten te muut, joko joulua on rintapielissä ja mikä on teidän joulussa "se" juttu, joka tekee joulun?


Muiden juttuihin pääsee suoraan alla olevien linkkien kautta, mars lukemaan siitä ! 

Jovela/omavarainen
Sarin puutarhat
Puutarhahetki
http://puutarhahetki.blogspot.com/2019/12/2-luukku-joulun-salaiset-reseptit.html 
Metsäläisten elämää
Helecleaner
Korkeala
Oma tupa ja tontti :
https://omatupajatontti.blogspot.com/2019/12/joulukuu-alkoi.html
(linkki lisätty tähän viereen, koska joistain syystä blogger ei suostu siirtymän sivuille )

9 kommenttia:

 1. Kamalan vaikea kysymys, itse asiassa. En edes osaa vastata. Jouluruuat toki, mutta vain niitä ei tässä osoitteessa itse juuri edes tehdä. Koristeet kyllä, mutta ehkä kuitenkin joulun mukanaan tuoma aika. Onkohan se hassusti vastattu? Mutta olkoon nyt niin kuitenkin.

  VastaaPoista
 2. Minä en kauheasti koristele, koska ei ole silmää sillä tavalla. Kynttilät on kuitenkin se, joka tekee joulun. Het´ alkaa jouluttaa, kun on kynttilöitä!

  Tänä jouluna kuitenkin ajattelin ruveta aivan hurjaksi ja hankkia kuusen. Oikean kuusen! Pitää tosin sitoa se seinään kiinni, koska muuten se kaadetaan varmasti (Friede, kukas muu). Ruokapuolelta tarvitsen ehdottomasti peruna- ja porkkanalaatikkoa. Voisin tosin syödä niitä milloin tahansa vuoden aikana, jos viitsisin ruveta tekemään. Tänä vuonna tein (mennyt aikamuoto, koska ne on jo pakastimessa paistamista vaille valmiina) kylläkin koekokkauksia: molemmat ovat vegaanisia. Ennakkokäsityksen mukaan kelvollisia, mutta saamme havaita.

  Malttia joulun odotukseen joka tapauksessa ja onnea jouluvieraan johdosta myös ;)

  VastaaPoista
 3. Meillä joulun tekee perheen kanssa yhdessä vietetty kiireetön aika, toki koti saa jouluisen koristelun ja jouluruoatkin ovat tärkeitä. Tuo tzatsiki kuulostaa hyvältä idealta, sopii varmasti joulupöytään. Tunnelmallista joulun odotusta!

  VastaaPoista
 4. Teillä on tiedossa jännä joulu. Toivottavasti jälkikasvun mielitietty ihastuu suomalsieen jouluun :)

  VastaaPoista
 5. Oi miten ihanalta teidän tuleva joulu kuulostaakin!
  Täällä kissuudet saa varmaan jotain jouluherkkuja ruuaksi ja emäntä viettää joulun perinteisesti iltavuoroissa töissä..
  Paristokäyttöinen kynttelikkö on jo viritetty ikkunalaudalle. Jännitysmomentiksi jää, säilyykö kynttilät ehjänä jouluun asti vai läimitäänkö ne lattialle, kuten edeltäjänsä. ;P

  VastaaPoista
 6. Teillä on kyllä työllistävät Joulut. Hyvää joulu mieltä kissoille!

  VastaaPoista
 7. Kummallista, en saanut minäkään linkkiä toimimaan sivustoosi. Korjasin sen kopiomalla sivultasi linkin sivulleni. Blogger jaksaa aina vaan yllättää.
  Oletko kokeillut joulukuusta ulkona. Kotona kaupungissa minulla kuusena toimii ulos ikkunaan laitettava havukranssi.

  VastaaPoista
 8. Hra Nilsson hallitsee! - Meillähän ei joulua vars. vietetä, mutta kyllä kuusen tuoksu olisi kiva. Siihen tiivistyy joulu!

  VastaaPoista
 9. Kissat ja joulu :D Kiirettä pitää kun joka paikka ja koriste pitää kokeilla :D Täällä meillä on pieni kissakriisi menossa. Meidän duo:lla on ryppy rakkaudessa. 3- ja 4-vuotiaat leikatut mimmit, aina olleet kuin paita ja peppu, suuttuivat ilman mitän syytä toisilleen ja riita on jatkunut jo pari viikkoa. Kissat ei voi olla samassa huoneessa ilman tappelua. Täällä on ihmetystä piisannut asian tiimoilla ja ollaan kokeiltu kaikkea mahdollista feromoneista eläinlääkärikäyntiin, mutta tyypit saa rajun tappelun aikaiseksi heti jos ovat samassa huoneessa vapaana. Toivottavasti saadaan joulurauha aikaiseksi.

  VastaaPoista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)