tiistai 30. lokakuuta 2018

Oodi Anselmille

Täällä on takana nyt kaksi ja puoli kuukautta yhteiselämää Neaton robotti-imurin aká Anselmin kanssa. Meidän honeymoonille ei loppua näy, takana ja edessä on suuria tunteita ja onnenhetkiä. 

Matkan varrella olen oppinut muutaman jutun, millä saada vielä suurempi hyöty imurista. Se vaatii vaan vähän enemmän viitseliäisyyttä ja aikaa ( oikeastaan ei).

Ensin sohva toiseen kulmaan ja imurointi. 


Tyhjään imurin vasta ennen uutta imurointia.

Itselläni on jokusen kerran käynyt niin, että kun tyhjään imurin heti, en saa sitä kunnolla kotiasemaan ja seuraavalla kerralla on imurin akku loppu.
Helpommalla pääsen, kun annan sen itse peruutella kotiinsa ja ladata itsensä. Takuuvarmasti akku on täynnä seuraavaa käyttökertaa varten.


Ajelutan imuria yleensä kaksi kertaa peräkkäin.

Laiskana ihmisenä tahdon, ettei mun tarvitse kaivaa Anteroa (Dysonia, siis) esiin. Ensinnäkin, robotin imurointi on hyvää, muttei yhtä hyvää kuin itse imuroisi.

Ensimmäisellä kierroksen Anselmi saa siis hoitaa suurimmat sotkut ja eteisen maton. Seuraavalle kierrokselle otan maton pois, lakaisin nurkkiin jääneet roskat keskemmälle lattiaa ja siirrän esim. valkoisen sohvan toiseen kulmaan.  Sitten taas Anselmi töihin.

61 m2, kaksi rundia. Aiemmasta imuroinnista 6 päivää.

Liian matala sängyn- ja sohvanalusta? 

Löytyykö kotoa kirjoja? Sitten vaan kirjat sängyn jalkojen alle (yhdelle puolelle riittää) ja imuri päälle.  
Tämä on täti-ihmisen viimeisin idea, koska makkari oli imuroimatta ajanpuutteen vuoksi varmaan 3 viikkoa tai viisi ja siellä oli ihan kamala karvamäärä. Lisäksi lattialla makaaminen imurin (Anteron, se Dyson) kanssa ei edelleenkään innosta sängynalusta imuroidessa. 
Nyt ei sitäkään ongelmaa ole ja lauantaina Anselmi löysi mm. yhden kateissa olleen poskipunasiveltimen!  BINGO!


Kirjat yhdelle sivustalle sängyn jalkojen alle = Anselmi pääsee telmimään sängyn alle ! 


Joskus pesen lattian ensimmäisen kierroksen jälkeen. 

Meillä sitä riittää karvaa ja pölyä. Kun Anselmi on heittänyt ekan rundin, pyyhin lattiat kostealla. Näin saan lattialle jääneet pölyt koottua yhteen, kahteen paikkaan. Annan lattian kuivahtaa ja sitten laitan Anselmin uudelle rundille.  Ainakin musta tuntuu, että tämä tehostaa siivoustulosta. 

Paras tulos meillä tulee spiral blade harjalla.

Kokonaan silikoninen harja putsaa parhaiten meidän sotkut ja varsinkin olohuoneen taljan. 
Se on siis jäänyt meillä koneeseen, mutta ei toi combo harjakaan huonoa jälkeä tee.

Kuva täältä.


Säännöllisellä käytöllä säiliö tarvitsee tyhjätä vain joka toinen kerta.

Jos koti ole päässyt ihan kamalaan kuntoon eli olen imuroinut kerran päivässä, riittää imurin tyhjennys joka toinen kerta. Alkutilanne. 6 päivää edellisestä imuroinnista. Iso karvakasa kaivettu kissanpedistä.


Ensimmäisen kierroksen jälkeen. Pedin tupon jänteitä vielä jäljellä. Ja taljan värikin muuttui ihan siniseksi :D 


Kierros 2. Iso tuppo syöty ja jäljellä enää tosi vähän roskia. Lakaisin ne pois.

Joskus Anselmi sekoaa...

Eli  se jä hinkutamaan samaa neliötä tai yrittää sohvan alle vaikka edessä on markkeri. Silloin vien Anselmin kotiasemalle vähän selvittämään päätään ja sitten se saa aloittaa imuroinnin myöhemmin alusta. 

Anselmilla menee noin 30 minuuttia imuroida koko asunto. 61 m2. 20 minuuttia se imuroi olkkarin, keittiön ja eteisen. Ruokapöydän tuolit nostan pöydälle nykyään vaan silloin tällöin, koska se pujottelee niiden alla aika hyvin.

Ajansäästö on huomattava. Anselmi vapauttaa täti-ihmisen pyyhkimään pölyjä samaan aikaan tai menemään suihkuun siksi ajaksi. Näppärästi meillä sujuu, kun kaksin siivotaan ! 


Tynnyri kiinnostaa, koska se on väärinpäin ja väärässä paikassa.

Neato saisi alkaa maksamaan mulle jotain provikkaa, niin paljon mä tätä laitetta kehun kokoajan  ;) 12 kommenttia:

 1. Kiitos rapsasta! Mä imuroin trad ja vain kerran viikossa, mut silti kiinnostaahan nää kokemukset. (Ja mun vanhimman siskon eka auto oli Anselmi.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun ekan auton nimi oli Rambo , tokan Taika Jim ;)

   Munkin pitäisi valita vaihteeksi toi trad. imurointi, mutta laskuus voittanee. Taas kerran.

   Poista
 2. No vau, tuollainen kämppis kelpaisi tännekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on menossa mun elämäni paras parisuhde, Anselmin kanssa ;D

   Poista
 3. Tuo kissankarvahiekkapallo näyttää niin tutulta, nyt kun on se sellainen tyhjennä säiliä -mallinen imuri. Tavallisella pölypussillisella imurilla ei koskaan huomannut, miten paljon tavaraa lattioilla oikein on. :'D Mut hyvä raportti, Anselmi on kiva kaveri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallisella pölypussillisella imurilla sai ihmetellä, miten imuirin teho vähenee niin nopeasti ja pussi täyttyy tosi nopeasti ;) . MÄ muistan...
   Mun Antero - pussiton imuri, on onneksi valmistellut noihin karvamääriin tässä vuoden päivät ennen Anselmia niin mä luulen tommoisen kasan olevan ihan normaalia settiä :D

   Poista
 4. Miten Anselmi selviää kynnyksistä? Vai nostakko itse sen aina toiseen huoneeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin selviää ;) Anselmin ominaisuutena on, että se handlaa noin 2 cm nousut ja vialla mun kynnykset on matalammat niin uskon hyvin sen loikkaavan sen 2 cm yli.

   Poista
 5. Oon kyllä katsellut Anselmia vähän sillä silmällä, että voisi kyllä tulla tännekin taikojaan tekemään. Kivan ja reilun oloinen tyyppi - ihan hyvin voi pienet sekoilut joskus painaa (kissan)villaisella. Nauroin noille sun kirjavirityksille! :-D Ihan loistava idea, ja Anselmille lisää tilaa temmeltää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anselmi on saanut yllättävän paljon kutsuja, sen täytyy olla se sen persoona ;D
   Laiskan pitää olla kekseliäs, muuten laiska joutuu ihan itse tekemään kaiken! Ja sehän ei vetele.

   Lisäksi tuli todistettua, että kodissa pitää olla kirjoja. Niitä voi lukea ja niitä voi muutenkin sitten hyödyntää ;)

   Poista
 6. Huh, melkoinen karvamäärä! :D Noiden kanssa saa varmaankin juuri tuon karun realiteetin paremmin esiin. Meilläkin perusimurissa täyttyy varsin nopsaan pussi, mutta siitä ei onneksi näe kuinka paljon on imuroitu milloinkin. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anselmi ja vanhempi veljensä Antero Dyson pussiton-imuri on kyllä avannut silmät tolle karvamäärälle mitä meillä on. Toki pussillisen kanssa osasin kovasti epäillä, ettei sitä ihan vähää ole, kun imurin tehot heikkeni yhden imoroinnin jälkeen ;)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)