lauantai 12. toukokuuta 2018

Täti-ihminen tutkii: 4 kissan koti ja viikon siivouslakko

Täti-ihmisellä on jo jokusen aikaa ollut idea, että täällä Triolassa mennään viikko siivoamatta ja sitten tulos näytetään blogissa lähes filteröimättömillä kuvilla.  4 kissaa ja 61 m2  on eri kuin 4 kissaa ja vaikka 80 m2. Miten se näkyy sotkuna arjessa?


Sattuimoisin imuri lopetti toimimasta kunnolla viime lauantaina. Nyt se on korjattu, kiipeilyseinän pakkausmatskuista osa bloggasi khihihiiii: bloggasi ilmavirran. Koska kiireiden takia en sitä ehtinyt tutkimaan viikolla, sain sopivasti kerättyä matskua tähän juttuun ilman suurempia turhautumia.

(Sen verran on pakko tunnustaa, että rikkalapiolla olen mielenterveyden säilymisen nimissä joutunut vähän kissanhiekkoja siistimään lattioilta jokusen kerran.)

Olohuoneen talja. Täynnä kissojen karvoja kauttaaltaan ja jotain muruja kanssa.

Lattiakin täynnä karvoja. Sekä Juoksupyörän kosmeettinen suoja. Nisu on joku ilta ponkassut sellaiset lenkit, että sekin on lentänyt paikoiltaan.

Nisun sisustusidea. Tiputettu. Budhan pää vaatii nyt liimaamista tuohon lootaan.


Yleistä sekasotkua. Hiekkaa, kuivahtanut IBD-potilaan karvaoksu, josta olen nykäissyt karvat pois. Leluja.

Tästä sutaisin illalla kaikki karvat ja hiekat pois. Aamulla se oli taas tuon näköinen.

Toinen ongelmakohta. Hiekat, lelut ja irronneet kynnenkuoret tykkää hengailla toissa.

Johtuen tästä veskistä...... 


Tältä matolta löytyy aina sopivasti hiekkaa.Nyt myös Darth Vader ja jostain katista nykäisty karvatuppo. Nisu on pudottanut ton mainoksen tuohon. Ilmeisesti olen muuten tosta yrittänyt imuroida sitä korjatessani, koska matto on yllättävän siisti! 
Keittiön pöytä. Täynnä kissankarvoja ja ruuanmuruja.


Tämä kuva kertoo tuhat sanaa. Niistä yksikään ei ole imarteleva kissoille eikä varsinkaan niiden emännälle.


Taljaa jo imuroitu. Lelukokoelma kissojen toimesta ja näitä löytyy monestakin paikasta.
Lisäksihän tältä löytyy sitten kissojen karvoista niitä karvapalloja, mutta justiinsa en sellaista  näihin kuvin löytänyt.

Johtopäätelmä: Lukuunottamatta keittiön vessan ympäristöä, ei toi nyt ihan niin kauhean paha olekaan. Tai no on, mutta olen ilmeisesti automaattisesti täällä heilunut sen rikkalapion kanssa niin automaattisesti, että sotkua ei ole enempää. 

Oikeasti en kyllä yhtään tykkää sotkusta, enkä usko että toistamiseen pystyisin viikon siivouslakkoon, varsinkaan lattioiden suhteen. 

Miten siellä? Eikä sotkut vaivaa ja viikon lakkoilu ei tuntuisi missään vai onko pakko siivota vaikka joka päivä?

Lisäksi haastan kaikki lemmikkibloggaajat tähän samaan eli viikon siivouskielto ja sitten tulokset blogiin. Lähteekö joku mukaan? 22 kommenttia:

 1. Jaa-a. 34 neliöö, kaksi kissaa ja imurointi kerran viikossa, lattian pesu ehkä 4 krt per vuosi. Hiekkoja otan pois eteisen kynnysmatolta aina välillä heittämällä ne takas lootaan (heti vieressä). Kukaan ei ole vielä kehdannut moittia siisteyden tasoa. Parempi onkin, koska saisivat seuraavaksi siivota ite.

  Kiitos vielä torstaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hei itsellesi seurasta <3

   Mun on pestävä lattiat vähintään pari kertaa kuukaudessa :O. Siellä on jos minkämoista tahraa ja töhnää. Aina.

   Poista
 2. Tää on niin realityä. En ole intosiivoaja, mutta kaupungissa on pakko ottaa imuri esiin noin kerran viikossa tai kahdessa. Täällä saaressa laitan silmät kiinni ja painun takaisin ulos.
  Mattoja tulee kyllä pestyä sitä mukaa kuin niihin tulee oksennus, siinä mun raja taitaa kulkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä myöskään en elä siivoamista varten, mutta tykkään siististä kodista joten pakko on imuiroida varmaan 3 kertaa viikossa, ainakin. Sellaisia pikaisia imurointeja.

   Poista
 3. Jep, samanlaista täällä. Siivousta seuraavana tai viimeistään sitä seuraavana näyttää jo siltä kuin ei olisi kuukauteen siivottu. Viikkoa en selviäisi siivoamatta, mutta lyhemmältä ajalta voisin vaikka haasteeseen tarttuakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä huomasin, että olen huomaamattani siivonnut täällä enemmän kun luulin :D.
   Yritin nimittäin uusiksi ja tällä kertaa vein rikkalapion pois. Nyt oli kämppä ihan kamalassa kondiksessa muutamassa päivässä.

   Ihan kamalan haasteen heitin, kyllä :D

   Poista
 4. Meillä 47neliötä ja siivotaan aina kerran viikkoon. :D Ei kyllä ole tuota hiekkaa noin paljoa mutta karvoja senkin edestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haaveilen robotti-imurista, joka hoitaisi viikolla imuiroinnoit.... ;)

   Poista
 5. Meillä 71 m2 ja kaksi kissaa, rikkaimuri, rikkalapio&harja ja iso imuri. Rikkalapiolla tai -imurilla siivoan suurimmat hiekat hiekkiksen läheltä ja kulkureitiltä jokaisen hiekkiksen putsauksen yhteydessä. Iso imuri on esillä 1-1,5 viikon välein.
  Hiekkaa on silti nurkissa koko ajan ja karvaa myös. Näiden tassuissa kulkeutuu hiekkaa ihan koko huusholliin!
  Viikko ilman siivousta - ei ei ei 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mä huomasin, että mä olen automaattisiivooja: ei noi kuvat ole todellisuus. rikkalapion kanssa olen huomaamattani vedellyt täällä varmaan päivittäin! En siis pysty siivoamatta olemaan minäkään. Että sellainen haaste :D

   Poista
 6. Ei todellakaan uskalla tarttua tähän haasteeseen, pää hajoaisi ja olisi kotirauha mennyttä. :D Tosin teillä ei näytä mitenkään liian pahalta, täällä tuollainen lopputulos tuntuu tulevan jo muutamassa päivässä. :D

  Kaksi kissaa, 50 m2. Sama homma kuin Miukumaassa, että rikkalapiolla otetaan lattialta enimmät hiekat laatikoita tyhjennellessä, kun ne hiekanjyvät jalan alla ärsyttävät niin hitosti (se tuntuma ja se ääni kun hiekka vierii ympäriinsä!!!). Imuroidaan 2 krt/vk (kissat tuottavat karvaa ja hiekkaa, ihmiset sukkanöyhtää ja leivänmuruja). Lattioita pestään jouluksi ja pääsiäiseksi ja juhannukseksi, jos sittenkään. :P Kissanhiekkaisia käpälänjälkiä yms tahroja pyyhitään erikseen pois kun tulee vastaan, eli aika usein...

  Ja joo, ennen kissoja imuroitiin vaan kerta viikkoon tai harvemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustus: Mä olen salasiivonnut !! Huomasin tällä viikolla, että sotkua tulee reilusti enemmän ja parissa päivässä eli olen sitten rikkalapparilla täällä hoidellut itseltäni salaa ja huomaamatta pitkin viikkoa :D

   Poista
 7. Juu ei, en tartu haasteeseen. Meillä on aamulla ja illalla samanlainen kasa hiekkaa lattioilla, kuin teillä viikossa. Miten sitä voi edes näkyä noin vähän missään viikon imurittomuuden jälkeen??? Niin, ja täällä siis 62 neliötä ja kaks kissaa sekä päästään karvoja pudotteleva ihminen. Harja ja rikkalapio tekee töitä monta kertaa päivässä ja imurikin lähes joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritin, mutta en kyllä ihmettele, ettei kukaan lähde haasteeseen mukaan :D

   Tän sun kommentin vuoksi otin toisen viikon itselleni haasteeksi ja feilasin. Samalla tosissaan tajusin, että olen tuolla aiemmalla viikolla siivonnut, mutten ole kiinnittänyt siihen huomiota!
   Vein rikkalapion piiloon ja tulos oli 3 päivässä niin paha, että imuri alkoi laulamaan :D

   Poista
 8. Onpas tutun näköistä, tosin meillä tuohon ei tarvita eres viikkoa. Varsinkaan ny kun rikkaimuri vetelee viimesiään = toimii 2min 40s enää yhdellä latauksella. Onneksi aina voi vedota kissoihin kun tulee yllätysvieraita :D Kissalliset ymmärtää ja eläimettömät on vaan hiljaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvikaan, mäkin tajuisin sen kun itse otin ton oman haasteen vastaan tokaksi viikoksi :D
   Ja ihan niinkuin Ana tulla sanoi: Siivotkoot vieraat ite, jos sotkut vaivaa ;)

   Poista
 9. Oikeastihan pitäisi varmasti imuroida joka päivä parikin kertaa päivässä jos haluaisi pitää hiekat ja karvat poissa silmistä. Hullukaan siihen rupea, varsinkaan tämmösillä helteillä 😄

  Ja meillä vain yhden kissan talous ja sotku aivan taattu. Viikon hävitystä en kyllä uskalla kohdata edes itse, saati sitten ottaa vastaavasti valokuvia 😂😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haaveilen robotti-imurista, koska tahtoisin että meillä imuroitaisiin ainakin kerran päivässä.
   Miten se vetäisi lenkin just ennen kuin mä tuun duunista kotiin - hiekattomaan ja karvattomaan kotiin...Ihanaa. Pitääpä alkaa oikeasti säästämään ;)

   Kiitti hei että edes pohdit olisko haaste mahdollinen :D Mä ymmärrän oikein hyvin, ettei ollut !

   Poista
 10. Haasteeseen tarttuminen tarkoittaisi sitä, että pitäisi siivota, eli ehkä mä kuitenkin passaan tämän haasteen. ;D Enemmän meillä muutenkin sotkee ihmiset kuin kissat ja viikon jälkeen kompastelisin jo lattialle tippuneisiin omiin leivänmuruihini.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin....siis itse en tietenkään sotke ollenkaan, siis yhtään ;D

   Poista
 11. Oho! Meillä 3 kisun kanssa riittää 2 vk välein imurointi (asunto 63 m2), tuona aikana lähinnä kerääntyy näkyviä pölypalloja sinne tänne. Mutta kyllä imuroinnin jälkeen eron tuntee mattojen päältä kävellessä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MITÄ IHMETTÄ? !!! Nyt mä olen kateellinen...siis todella kateellinen :D

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)