keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Voihan huoli ja murhe !

Tänään käytiin Felinassa sappikontrollissa.
Oletukseni oli, että nyt ollaan viittä vaille kunnossa koska onhan toi taas ollut oma itsensä. Sappihommat itseasissa onkin, sappirakko on miltei normaali. Lievästi runsaskaikuinen seinämä, ei lainkaan paksuuntunut.  Munuaisaltaat olivat normaalit.


                                                                  Mutta. • Maksakudos on lievästi runsaskaikuinen.
 • Ileokekaalialueen (?) imusolmuke on selvästi suurentunut, n. 1 cm.
 • Yhdellä aluella ohutsuolessa on seinäkerrosten erottuvuus heikentynyt.
 • Paino on tippunut 200g. Vaikka kissa syö hyvin. Nisulle pitää tehdä leikkaus, jossa napataan koepaloja imusolmukeesta, maksasta ja ohutsuolesta. Syöpää ei epäillä, ainakaan siis tämänhetkiset tutkimustulokset eivät siihen viittaa.

Kissassa velloo siis joku krooninen tulehdus mahassa. Se pitää selvittää, että se voidaan hoitaa. Jos tässä vaiheessa emme noita koepaloja ota, edessä on jossain vaiheessa uusi visiitti akuuttiin, koska nyt on  nähty että siellä jotain tapahtuu.  En suostu riskeeraamaan tai maksamaan turhaan yhtä Viikkissä käyntiä, koska leikkaus tulee viemään tämän kauden vakuutuksen tappiin ja kaikki sen jälkeen tapahtuvat hommat on sitten omakustanteisia. Ensi vuoden syyskuun loppuun.Itse potilas voi kyllä hyvin. Kun tulin Ellin kanssa kotiin, joku taas ovenraosta heilutteli tassua rappukäytävän, koska sinne on vaan päästävä. Ja sinnehän se vilahti. Leikittiin rappuhippaa.

Ja sitten tähän vielä lääkitykset:

Apoquelliä aletaan vähentämään. Jatkossa 1/2 tabua joka toinen päivä kaksi viikkoa ja sitten se on finito.
Cerenia otetaan taas mukaan, 1/4 tabu päivässä.
Ardusal joka päivä.
Samylin joka päivä.

Ellin seikkailusta tulee muuten sitten ihan oma juttunsa, jokusen päivän sisällä.25 kommenttia:

 1. No voihan pirskatti 😣. Onneksi tilanne on nyt selkeä ja lekuri tietää, miten edetään. Täällä peukut ja päkiät ylös ❤ Tsemppiä ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko ❤️
   Onneksi Nisulla ei vaikuta olevan kipuja vaan se on oma itsensä. Se on tärkeintä tässä kohtaa !

   Poista

 2. Voimia! Ja lottovoittoa... Kunpa voisin auttaa, kerro jos voin, jotenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 💕 voi kiitos, lottovoitto tulisi kyllä tarpeeseen !

   Poista
 3. Ei siis näköjään kannata jäädä odottamaan seuraavaa akuuttiviikonloppua, sillä viikonvaihteessahan nuo akuutit yleensä sattuvat. Toivottavasti koepalat selvittävät hyvin, mistä on kyse, ja kisu saadaan hoidettua. Lottovoittoa minäkin toivotan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula, suostuisin kyllä voittamaan oikein mielelläni 😉
   Onneksi meillä on tohtori, joka tietää mitä tekee ja on erikoistunut kissoihin. Itselle on törkeää, että voi luottaa lääkäriin näissä hommissa.

   Poista
 4. Ihan kuin sillon joskus kun Ruffen maha oli tosi huonossa hapessa ja Rufus sai kortisonia astman takia niin lääkärit olisivat sanoneet että koepaloja ei kannata ottaa sen kortisonin vuoksi koska se pilaa tulokset tai jotakin. En nyt ihan tarkkaan muista mutta joku siinä kortisonissa oli ja eikös Nilsson syö kortisonia? Juttelitteko lääkärin kanssa siitä. Tuosta meidän jutusta on jo pari vuotta niin siksi en muista tarkalleen. Toivottavasti kuitenkin koepalat pystyy ottamaan ja paljon voimia sinne meiltä <3 Ei ole ollenkaan kivoja juttuja nämä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kortisoni heikentää immuunipuolustusta (ja siksi vähentää allergiaoireita, vähentää tulehdusreaktioita jne.), joten jos Ruffella on allergian takia aiottu ottaa koepaloja, tulos ei olisi ollut totuudenmukainen. Riippuu toki monista muistakin asioista, eikä ole noin yksioikoista, mutta kumminkin.

   Tsemppiä Taru ja paranemista Nilsson! Sulle kyllä ihan oikeasti nyt toivoisi sitä lottovoittoakin... Ihan liikaa näitä nyt teillä, ei yhtään tykätä :(

   Poista
  2. Me ollaan toistaiseksi selvitty ilman kortisonitabuja, että niistä meillä ei ole huolta.
   Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan.
   Ja se lottovoitto olisi kyllä jees ;)

   Poista
 5. Voi Nilssonia. :( Potilaan jatkuvalle hyvinvoinnille peukut ja kissatädille jaksamista kaiken tämän rumban keskellä!

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti selviää pian tulehduksen laatu ja Nilsson saa sitten täsmähoitoa.
  Tsemppiä sinne ja pikaista paranemista !

  VastaaPoista
 7. Voi ei :( toivottavasti koepaloista selviää mahdollisimman helppohoidettava ongelma! Tsemppiä leikkaukseen sekä sulle että Nilssonille ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia ♥

   Vielä saadaan kirvistellä epätietoudessa, kun Nisun yksi lääkitys pitää ajaa alas ennen koepaloja. Kärsivällisyys näissä hommissa ei ole mun vahvuus ;)

   Poista
 8. Voi pikku-Nilssonia :(
  Me toivotaan oikein kovasti, että tulehdukseen saadaan kunnon lääkkeet ja Nisu tulee taas ihan terveeksi.

  VastaaPoista
 9. Voi Nisu pikaista paranemista ja emännälle voimaannuttavia rutistuksia. 😘😘

  VastaaPoista
 10. Nisukka, Nisukka. Kiva kuulla että poitsu kuitenkin voi hyvin, vaikka on kremppaa. Ei täs oikein muuta voi kuin toivottaa kaikkea parasta ja rohkeutta ja sitä lottovoittoo. Nisu roks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän onkin vaikea tajuta, että toinen on kovasti vaivainen, kun vauhtia riittää.

   Poista
 11. Auts Nisukka, auts vakuutuskatto. :( Toivottavasti poitsu saadaan koepalojen avulla hoidettua kunnolla terveeksi ja sellaisena pysyy, vähintään siihen ensi vuoden lokakuuhun. ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. iso auts. Tosin rahaa tulee, rahaa menee ja tärkeintä on saada Nisu kuntoon. ( kyllä se raha kumminkin kirpaisee, kuhan yritän muka olla rento sen kanssa ;) )

   Poista
 12. Voi itku, toivottavasti koepalojen perusteella selviää mikä on vialla, ja toivottavasti vaivaan on myös toimiva hoito.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tohtori olikin eilen sunnuntaina klo 22.40 laittanut mulle emailin, että nyt tilataan sitten se leikkausaika. Kääk.
   Onneksi on hyvä tohtori ja mä luotan siihen 100 %

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)