maanantai 16. lokakuuta 2017

Sesam aukene!

Börjehän on meillä se kissakansalaisten keskuudessa valtuutettu ovien avaaja. Tyyppi on vaan ihan hoplaa, ovenripa tassujen väliin ja voilá: homma hoidettu.


 • Jos vahingossa laitat veskinoven kiinni itse ollessa sillä vessassa - hoplaa. Et ole enää.
 • Haluat pitää välioven kiinni. Hoplaa. Tarvittaessa vaikka monta kertaa päivässä. Ei pysy kiinni.


Vaan nyt on hyppyharrastus viety askelta hyppyä pidemmälle.

"Ihan turha poru mitättömästä asiasta. Jos tahdon oven auki, sen avaan. PISTE."

Lauantaina aamusella heräsin Nilsson kainalossa. (Joskus yöllä olin toki herännyt siihen, kun joko taas teki hoplat. Joskus siis herään siihen, joskus en.)
Nousin reippasti ylös nitisevin nivelin ja  ja jotenkin nyt tossa ovihommassa oli jotain pielessä. Kissat pyöri jotenkin liian innoissaan eteisessä. Paitsi Madame. Yleensä siis jengi rynnii keittiöön odottelemaan ruokaa.

Mitä?! Taas ovi suljettu. Pakko hoitaa tilanne! 

Uskokaa ta älkää, mutta Matzo oli saanut ulko-oven auki. Siinä se repsotti täysin auki ja rapussa Madame seikkaili häntä pystyssä, musta nenu innosta väristen.  Ei mitään tietoa, kauan se ovi oli siinä auki ollut, mutta oletan ettei kauhean kauaa. Kun noita katteja oli kumminkin sisätiloissa kolme kappaletta.

Yleensä laitan oven siis takalukkoon, mutta eilen olin vetäissyt sen huolimattomasti vaan kiinni.
Opin läksyni.
27 kommenttia:

 1. Voi kaaheeta! Kyllä nyt Matzo kyllä nyt. Ei saa toistua! Mutta voi sentään, häntä pystyssä rappua tutkaileva Madame on kyllä niin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, ihan mahdoton äijä !
   Madamella on nyt lääkitys alkanut puremaan ja se on selvästi reippaampi ja uskaliaampi kuin aikohin. Melkein tuli paha mieli ohjata toinen sielä seikkailumatkalta takaisin kotiin ;)

   Poista
 2. Börje ei! Ulko-oven takana on Maailma. Maailma on pelottava paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ! Ja jos nyt ihan vaan vähän muistellaan niin maailma ei suinkaan ole Matzon mielipaikka...

   Poista
 3. Ou nou, mutta onneksi oven takana oli rappu ennen Ulkomaailmaa ja heräsit ennen joukkopakoa.. Takalukko on fiksu keksintö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen onni oli se, että rapun ovi oli kiinni Ulkomaailmaan: me asutaan nimittäin maantasalla. Kriik. Kauhukuvat pyöri hetken kyllä mielessä! Eikä vähiten siksi, että siellä mä olen suu auki kuorsannut ja kaikki on näkynyt rappuun :D

   Poista
 4. Totanoiskis, me ei osata avata ovia. Eikä taideta oppiakaan, sillä palvelija vaihto kahvat sellasiin pyöritettäviin. Hih, ei se saa itekään ovea auki jos on just rasvannu kädet. Oisko Börje sulla antaa vinkkejä meille?
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos meillä olisi oma kämppä niin meillekin tulisi pyöritettävät kahvat! Mulla olisi niistä kokemustakin, paidanhelman kanssa pitää ovi avattavan, jos kädet sutii ;)

   Börje tuolla hoplaa kiireisenä ja huikkaa ohimennen, että mimmien pitäisi nyt saada sinne ne kahvalliset rivat asap! Sit alkaisi alkeiskurssi :D

   Poista
 5. Hui kauhistus, onneksi selvisitte säikähdyksellä, mutta homma menee Börjellä jo aika huimaksi. Börje on muuten kyllä niin meidän Oskun serkku, mutta Osku ei ole ihan noin nokkela, tai ehkä Oskulla on muut kujeet, kuten kastikkeen nuoleminen autuaan rauhassa ruokakipolta, hiuspompuloiden noutaminen ja kaikista muista huolehtiminen (paitsi Samusta).

  Tästä tuli mieleen nuoruus, kun meillä oli jengiä alkuiltaa viettämässä ja lähdimmepä sitten baariin. Yhdeltä kamultani jäi lompakko ja lähti sitä hakemaan ja ilmeisesti ei riittävän hyvin sulkenut ovea, jos lainkaan.


  Kun illalla ystäväni kanssa tulimme meille yöksi, odotti alaoven rapun ikkunalasin takaa, ystäväni koira Paavo ja kisuni Minja. Siinä ne töröttivät vierekkäin, että oli se aika hilpeäkin näky kaikessa kauheudessaan.. Mitä jos olisivat päässeet karkuun.

  Kivaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ihmettelen, miten Börje on alkujaankaan tajunnut ton ovien avaamisen, kun se ei oikeasti ole ihan kamalan fiksu :D Että ehkä ne kuule onkin Oskun kanssa samaa, kaukaista sukua !

   Voi Paavo ja Minja :D Niillä on ollut sitten kanssa jännä yö bailatessa omassa rapussa ! Nämähän tarinat naurattaa vaan niin pitkään, kun mitään ei ole käynyt.

   Muo naurattaa täällä nyt se, että nyt noi kaikki käy tossa kimpassa vähän odottelemassa, josko sen dörtsin saisi taas auki - vähän olisi juttuja hoidettavana.

   Eläimet <3 Isot rapsut Oskulle, Samulle ja Mikille ! Ja kivaa loppuviikkoa! Kohtahan sä sitten siellä messuilla huitelet...

   Poista
 6. Hups. Ja Börjehän tiesi tämän, että nyt tai ei koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi tietää, koska nyt on jos jonkinmoista sovellusta rivan edessä ollut sen jälkeen :D

   Poista
 7. Böö Houdini! Kyllä on ollu seikkailu :) kaikille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellinen Houdini :D Suurin seikkailu olisi ollut kyllä tosissaan vaikka lehdenjakajalle, joka olisi saanut töllöttää tätä punkeroa kuorsaamassa sängyssään, kissojen vilistellessä pitkin rappua :D

   Poista
 8. Vautsi, ihan ulko-ovikin avautunut kuin ei mitään. Börje on kyllä hyvää vauhtia matkalla johtavaksi kahlekuninkaaksi. :D

  Onneksi porukka oli sentään vielä ihmettelemässä eteisessä eikä hajaantuneena rappuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kyllä yritän parhaani, ettei toi kunnia sille lankea :D

   Hieman on ollut haastavaa, koska kaveri on innostunut tästä uudesta harrastuksesta niin ettei meinaa luovuttaa sitten millään hyppytreenejään ! Kiva kumina kuuluu, kyllä naapurit tykkää :/ Täti-ihmisen luovuus on kovilla ;)

   Poista
 9. Ei herranjestas! Pöyristys! Onpa tehokkaita katteja! Onneksi havaitsit outoutta ilmassa ja tarkistit tilanteen. :-0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi Börjestä uskonut. Vaikka se matzo onkin ;)

   Poista
 10. Vautsi mikä tiirikoija oot Börje kun saa ovet noin hyvin auki! Meillä ei hypitä kahvoihin mutta Ruffe osaa kuitenkin avata liukuoven vaikka sielä välissä olisi stopperi. Aikamoine habaukko toi meidän Puffetin!

  VastaaPoista
 11. Aikamoista, onneksi ei sen kauemmas karattu. Meilläkin Ame yrittää avata ovia mutta hieman heikoin tuloksi. Sen siitä saa kun on pieni räätikkä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi tämän tädin silmä aueta tarpeeksi aikaisin, muuten ne olisi kyllä kaikki levittäytyneet koleem kerrokseen :D
   Nyt olkaa varuillanne, Ame voi yllättää joku päivä ;)

   Poista
 12. Huih! Uskomatonta taituruutta. Meidän pöhköt jäävät joskus inisemään makkarin oven taakse avuttomina, kun ei muka ole riittävästi ovi auki. :-D Tai sitten ne ovat niin nokkelia, että vaativat täyttä palvelua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin hämmästynyt mä kyllä olen, vaikka onhan Börje varsin taitava tossa hommassa ollut aina. Onkohan se salaa joku nero ?

   Mä hauan uskoa, että teidän pöhköt on vaan ovelia :D

   Poista
 13. Hui kamalaa! En edes uskalla ajatella mitä meillä tapahtuis, jos pojat oppis avaamaan ovet, ja pääsisivät salaa rappikseen! Hui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kanssa, että jos tämä olisi tapahtunut arkena ja en olisi laittanut ovea turvalukoonkaan. Ei ihan hyvä.

   Ovi on nyt joka päivä tuupittu varmasti takalukkoon JA turvalukko päällä ;)

   Poista
 14. Yksi pahimmista painajaisista! Onneksi heräsit! Mie olen niin sikeäuninen, että hui ties mitä rosmoja olisi samalla hyödyntäneet tilanteet kun kissat viilettäisivät jo onnessaan ulkomaailmassa.

  Meillä ovienavaajana toimii Haiku, jonka vuoksi aikaisemmissa asunnoissa piti kääntää ovien kahvat. Nykyisessä on sen verran jäykät niissä kriittisimmissä, ettei ongelmia ole ollut.

  VastaaPoista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)