torstai 24. marraskuuta 2016

Eipä tässä muuta asiaa...



Ja sitten Börjen lasku.


36 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Vähän kuin olisi pesäpallomailasta saanut palleaan :/

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Nyt kyllä tuli todistettua, että kuva kertoo tuhat sanaa ;)

   Poista
 3. Voi luoja... Ei vissiin tarvi miettiä miksi pitää aamulla lähteä töihin.

  VastaaPoista
 4. No mutta jos jotain positiivista tarttee näistä ny ettiä, ni Nisuri tuli halvaks! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, viime vuonnahan siltä piti poistaa yksi hammas - typpi jolla niitä puuttuu suusta ihan iso läjä ihan syntymästä lähtien :D

   Poista
 5. Voi jösses! Siis maksaako kissan hammaskiven poisto nykyään noin älyttömästi?!?!?! Vai mitä niille tehtiin? Eihän tuota korvaa vakuutuskaan? Kääk! Tarttee vissiin alkaa harjata Bobbyn ja Pamen hampaita. Ja käyttää hammaslankaa kans :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskulla on siis myös 3 kissan terveystarkistukset. Sitten röntgenit, verikokeet, työ ja lääkeet. Mä käytän kissaklinikkaa, jossa on sairaalavalmius (tai ainakin lähes), jos jostain menee pieleen ja kissoihin erikoistunut henkilökunta . Sehän näkyy kanssa laskulla.

   Börjellä taas oli sitten kahden hampaan poisto, joka on kallimpaa kuin hammaskivi.

   Mutta silti. Huh.

   Poista
  2. Lisäksi teillä on siellä pääkaupunkiseudun hintataso muutenkin. Mutta maksaa se täälläkin. Pelkkä hammaskivenpoisto on pikkuisen päälle satasen. Jos hampaita pitää poistaa, ei selviä alle kahden sadan. Kerran maksoi yli 500. Siinä oli hammaskiven poisto, hampaan poisto(ja) ja rtg-kuvia. Ja siis tosiaan yhdeltä kissalta, ei molemmilta yhteensä. Ja se oli vielä tyhmällä klinikalla, eikä meidän omalla ja kivalla (koska omalla ei voi tehdä hammasröntgeniä), eli rahat meni ja paha mieli jäi (vaiva sentään hoitui, mutta huolia tuli silti: olivat antaneet Friedelle opioidijohdannaista kipulääkettä, josta se sai _vieroitusoireita_! Olisin pärjännyt, vaikka en tietäisi miltä se näyttää...)

   Poista
 6. Apua! Siis mitä kaikkea tuo sisältää? Ei kai pelkkä hammaskiven poisto? Elokuussa kun sirutin kissat ja samalla nukutuksessa kunnaneläinlääkäri rapsutti molemmilta hammaskivet oli koko lasku reilun satasen muistaakseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sentään, tossa yläpuolella vähän kerron mistä laskut koostuu.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Aika hiljaiseksi ne mut veti, vaikka isoja laskuja osainkin odottaa. En vaan ihan noi isoja.

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Erittäin. Ehken vieläkään ihan tajua koko summaa. Mieli kääntää ne monopolirahoiksi eikä oikeaksi rahaksi ;)

   Poista
 9. WOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU! Ja ohhoh!

  VastaaPoista
 10. Jestas, kuuluuko hampaiden kiillotukseen myös valkaisu? :D Tsemppiä!

  VastaaPoista
 11. On kissan omistaminen hinnakasta touhua, ja ainakin yksityisellä puolella hoitaminen! Kassinen ja Seppo saavat kyllä nauttia meidän kunnaneläinlääkärin palveluista niin paljon kuin mahdollista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se on. Ja kun vakuutuskaan ei noita korvaa niin kyllä kirpasee.

   Ja laskun summassa näkyy toki myös klinikan varustetaso, jne. Mutta silti. MUTTA silti. *huoh*

   Poista
 12. Näköjään menin ihan sanattomaksi laskujen summista. Kommentoin nimittäin jo kerran.

  Sitä vaan, että tietääpähän ainakin miksi mennä töihin aina aamulla. Motivaatio pitää olla. Pilvellä on aina hopeareunus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se aikasempi kommentti näkyi mulla emailissä, muttei tällä. Taasko blogger alkaa tota leikkiä, höh?

   Tänään oli palkkapäivä. Osasin arvostaa sitä enemmän kuin kertaakaan vielä tänä vuonna ;)

   Poista
 13. Kääk, onko kyseessä pääkaupunkiseudun hintavin eläinlääkäri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ainakaan huokein ;) Ihan kamalat määrät rahaa, Ihan kamalat.

   Poista
 14. Huh huh ei ole kissojen pitäminen halpaa, ei tosiaankaan! Piti oikein tarkistaa, mitä maksoin Sofin yhden hampaan ja hammaskiven poistosta reilu vuosi sitten; 588 €. Mukana on tietty nukutus, röntgen ym.
  Jos tuo nyt sitten yhtään lohduttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllähän toi vähän lohduttaa että muillakin menee valtavia summia rahaa kissoihin. Ja että muuallakin tutkitaan tarkemmin kuin vaan nukutus ja kivenpoisto. Nehän on noi lisukkeet, jotka summaa nostattaa ja jotka selvittää kissan terveydentilan paremmin.

   Poista
 15. Huuuuuh!!! :-o Saan aina välillä hyvin vinoja hymyjä osakseni, kun ihmiset kuulevat, että pesen kissojen hampaita. Mutta sitten kun kerron näistä hammaskivenpoistohinnoista, niin johan vaihtuu hullukissanaissyyttely ihan ymmärtäväiseen nyökyttelyyn. =) Ei ole halpaa lemmikkien pitäminen, mutta mitäpä sitä ei omien murujen terveyden takia pulittaisi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tässä vielä odottelen, että mä lopultakin tajuan ton summan ;)

   Se on ihan viisasta sitä hammashommaa kotona harjoittaa, ainakin tietää yrittäneensä tehdä asian eteen jotain jos sitten kumminkin joutuu maksuhommiin!

   Poista
 16. Autsautsautsauts! Mutta pitää nostaa hattua, että olet valmis satsaamaan noin paljon kisujen hyvinvointiin ja varmasti laadukkaaseen hoitoon. :) Meillä vaikka olisi kuinka kiva ja osaava lääkäri, niin noilla hinnoilla menisin muualle lähes yhtä hyvään. :D Mehän käydään 100 km päässä hammasjuttuja tekemässä (siellä röngten) yksityisellä, mutta röngten ja hammaskivenpoisto silti vain 170 €. Kunnallisella verikoe jotain 30-50 €, yksityisestä en tiedä. Tuo meidän käyttämä yksityinen on ymmärtääkseni halvempi mitä toinen samalta paikkakunnalta löytyvä ketju. Kerran kun siellä toisessa käytiin, niin 90 € maksoi kevyt rauhoitus ja suun tutkiminen, resepti kipulääkkeille varalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kipuraja oli 1000 eurossa, se meni nyt yli aika reilusti :/

   Helsingissä ei pääse kunnalliseen hoitoon. Meillä on kaikkialla pääkaupunkilisä. Teidän ja meidän kulut eivät ole kumminkaan vertailukelpoisia, teilläkin pitäisi olla vastaava klinikka siellä ja sitten voitaisiin saada vähän tarkempi tulos kalliiudesta. Kyllä Helsingissakin pääsee halvemmalla, esim. Sopulitien ell on huokea ja ihan laadukas. Mutta siellä ei ole hyvää varustetasoa.
   Mä koen tärkeäksi sen, että jos nukutuksessa tulee komplikaatioita niin kissa ei kuole pöydälle siksi että klinikalla ei ole laitteita pitää kissa elossa ja henkilökunta, joka niitä osaa käyttää.

   Kaksiteräinen miekka, sanoisin. Summa on törkeän suuri mutta seuraavalla kerralla pitää miettiä, mitä tekee. Meneekö muualle vai jatkaa tuolla. Fakta kyllä on se, että talous ei tollaisia summia montaa kertaa kestä.

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)