keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Sirutus ja turvasiru.fi

Täti-ihmisen saaga karkureiden kiinnisaamiseksi jatkuu. Tänään käsittelemme mikrosiruja. Meidän sirut ja meidän syyt.

Meidän entiset kodittomat on sirutettu jo ennen adoptiota ja  Börje sirutettiin erikseen pikkujäbänä. Rehellisesti sanottuna en ole aivan varma, onko meillä jokaisen katin tiedot toimitettu kissaliittoon, joka siis ylläpitää myös kotikissoille rekisteriä. Minä en sitä ole kyllä tehnyt, oletan että Rekut ja Börjen siruttanut lääkäri on ne sinne lähettänyt. Lähdetään siitä, että on.

Sirujen numerot niiden terveyskortteihin liimattuna JA yhteen passiin. Meitin oma mamu
Jos kissa katoaa, sirun numero pystytään tarkistamaan Kissaliitosta sen aukioloaikoina. Mitäs sitten muina aikoina? 

Tarjolla on ainakin Turvasiru.fi-palvelu. Palvelu toimii netissä 24/7 ja 365 päivää vuodessa. Rekisteröinti maksaa 20 euroa/lemmikki.  Ostamalla aktivointikoodin tuet eläinsuojelutyötä.

Jostain kumman syystä olen n. kolme vuotta sitten rekisteröinyt vain Mimmin ja Ellin. Olisko niin, etten sittenkään ole ollut varma tyttöjen sirujen numeroiden rekisteröinnistä vai olenkohan vaan pihistellyt?  Oli miten oli, nyt tuli tarve korjata tilanne ja lisätä poikien tiedot sinne. Ja siellä ne nyt ovat. Kaikkien 4 katin tiedot on saatavilla, jos joku nyt lähtisi baanalla salaa.

Miksi sitten tahdoin siruttaa kotikissat?  Nilsson on nyt selviö. Me myöskin asutaan maantasolla eli aina kun parvekkeen ovi avautuu, avautuu kissoille myös mahdollisuus karata. Sama tietty ulko-oven kanssa, rapussa on onneksi hidasteena rapun ovi. Joka tosin on aika usein auki. Meillä on oikeasti riskit kissojen karkureissuille, ikävä kyllä.

Sitä paitsi voi sitä muutakin sattua: tulipalo, rosvot sun muut tilanteet  joissa kissat saattaa päästä karkuun. Epätodennäköistä, mutta tiedän että niitä voi sattua kaikille muillekin kuin niille tuntemattomille ihmisille Ilta-Sanomien lööpeissä.

Rekisteröinti in äksön.

Törmäsin muuten toiseenkin firmaan, joka ylläpitää rekisteriä : Mikrosiru.com. Tähän firmaan en ole perehtynyt, mutta jos kiinnostaa niin linkin kautta pääsee tutustumaan.

Seuraavaksi täti-ihminen vielä aikoo pitää puheen kissoille, miksi ei kannata karata. Luulisi kavereiden viimeistään siinä vaiheessa tajuavan, että me ei todellakaan olla karkaamismyönteinen kissatalous !

KORJAUS: *Rekisteröinti maksaa 20 euroa/3 vuotta/lemmikki <------ väärä tieto, kulu on kertaluontoinenKiitos väärän tiedon kojaamisesta Turvasivu.fi.Pahoittelen asiavirhettä. 
Tämä tekstinpätkä poistettu kokonaan kirjoituksesta, mutta merkkasin tähän tuon tiedon, jos joku sen ehti näkemään ja sitä ihmettelee. 

LISÄYS: TURVASIRU.FI aloitti juuri kampanjan:

Alennuskoodilla "kissablogi" saa kolmen euron alennuksen Turvasiru-nettikaupasta. Alennus on voimassa toukokuun loppuun saakka.

Tyyppi:Kerta-alennus
3 €, jota voidaan käyttää koko tilauksen maksamiseen
Voimassaoloaika 6.5. – 31.5.2015

Tämä juttuhan lisääntyy ja venyy vaikka kuinka ! Olisko se kumminkin nyt tässä ? 13 kommenttia:

 1. Öh, mistä sä löysit merkinnän, että rekisteröinti on turvasirussa vain 3 vuotta? Huolestuin heti. Jäin miettimään rekisteröikö eläinlääkärit, rekut yms. siruja kissaliittoon tai turvasiruun, koska sehän teettää heille ylimääräistä työtä ja maksaa ylimääräistä (tietenkin jos ottavat maksun sirutuksen yhteydessä) vai jättävätkö maksun ja rekisteröinnin omistajan vastuulle? Maalaiseläinlääkäri, jonka vastaanotolla on ihan hiukkasen eri meininki kuin Felinassa ;)) tökkäs sirun Naavaan ja antoi turvasirun nettiosoitteen ja sanoi, että maksa ja rekisteröi numero tonne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virheellinen ajatuskulku mulla vuodesta 2012, sorisorisori. Ei saa huolestua, mä pelottelin väärällä tiedolla ja muokkasin sen pois tosta tekstistä kokonaan ! Turvasirun yhteyshenkilö otti muhun tosta heti yhteyttä, joten tämä tieto ei ole enää mitään mutua vaan faktaa !

   Mä olen ymmärtänyt, että eläinlääkärit lähettävät sirutietonipun kissaliittoon kyllä, mutta varma en ole. Oletan tietty Rekkujenkin niin tekevän, vaan varma en ole. Kävisiköhän täällä täällä joku Rekkujen edustaja jossain vaiheessa lukemassa tätä ja osaisi kenties auttaa ?   Poista
 2. Kiitos taas sivistyksen tarjoamisesta! Turvasiru-palvelusta olen toki kuullut, mutta en ole käyttänyt. En siis tiennyt, että se maksaa ja tukee eläinsuojelutyötä! Voisihan nuo sinne rekisteröidä, vaikka karkaamisen todennäköisyys on meillä aika pieni. Mutta ei tule vahinko kello kaulassa, vaikka usein kohtalaisesti kolisten tuleekin.

  Sirutus kyllä on meilläkin hoidettu jo ennen luovutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule Henna, justiinsa sain Turvasivulta tällaisen tarjouksen jaettavaksi:
   Alennuskoodilla "kissablogi" saa kolmen euron alennuksen Turvasiru-nettikaupasta. Alennus on voimassa toukokuun loppuun saakka.
   Tyyppi:Kerta-alennus
   3 €, jota voidaan käyttää koko tilauksen maksamiseen
   Voimassaoloaika 6.5. – 31.5.2015

   Toi menee muillekin tiedoksi kohta. Itse en tosta hyödy tai saa kultaa ja mammonaa vaan levitän vain tietoa ;)

   Kiva että tästäkin jutusta oli hyötyä !

   Poista
 3. Tärkeää tärkeää asiaa, jälleen kerran! Tuo on kyllä hassu, jos Turvasirun rekisteröinti on määräaikainen? Pitääpä ihan tutustua tähän aiheeseen... eihän siitä sirusta ole mitään hyötyä jos sitä ei ole rekisteröity :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mayday, mayday, mä annoin alkuun väärää tietoa : kulu on kertamaksu ja kissa pysyy rekisterissä niin kauan kunnes omistaja sen poistaa.

   Meni kyllä nyt aika noloksi allekirjoittaneelle tämä mun "asiantunteva ja opettavainen"- postaus ;D

   Poista
 4. Meillä on kaikilla kisuilla siru ja rekisteröity Kissaliittoon. :) On paljon kevyempi olo kun tietää, että sirun avulla kisu löytää mahdollisesti nopeammin kotiin, jos onnistuu karkaamaan ja onpahan myös varkauksien varalta todiste, kelle kisu kuuluu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vielä muistan sen hetken aikoinaan kun tajusin että meillä kyllä on sirut, mutta mä en tiedä onko sirut oikeasti rekisteröity jonnekin. Siitä tämä mun proggis lähti ja löysin ton turvasirun-palvelun. Se vaan venähdi se proggis. Vai pitäiskö sanoa, että sekin proggis venähti ;)

   Poista
 5. Tässähän oli mielenkiintoista tietoa! Kissaliitossa nuo meidän elukat luultavasti ovat kaikki (jos eläinlääkäri on hommansa hoitanut), mutta jos vihdoin tämän kampanjan myötä saisin aikaiseksi laittaa sirut tuonnekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisätään vielä, että ensi maanantaina olisi rokotuspäivä.. suostuukohan eläinlääkäri tarkistamaan sirut noilta, että ovat varmasti kunnossa. Niitä kun ei olla luettu ikinä... Ja mulla taitaa olla mennyt Myrskyn ja Viiman sirunumerotarrat sekaisin :'D Huolellinen omistaja täällä moi.

   Poista
  2. Kiva kun kiinnosti :) Ajattelin koota omat tietoni (oikeat ja väärät vaan sen jälkeen korjatut ;) ) kaikille luettavaksi, koska itse en vastaavaa löytänyt ja tiedon etsimiseen joutui kuluttamaan aika paljon aikaa. Näillä nyt pääsee ainakin alkuun.
   Sirujen olemassaolo on kyllä hyvä tarkistaa, nehän saattavat kasvaa ulos. Ja mitäs siitä nyt jos numerot on sekasin - sun tiedot on molemmilla rekisteröitynä joten suurin ihmetys olisi kissoilla kun niitä kutsutaan kaverin nimellä ;D

   Poista
 6. En ole Rekkujen edustaja, mutta hankin pennun heidän kauttaan viime vuonna. Kissa luovutettiin sirutettuna ja sen tiedot oli rekisteröity Kissaliittoon. Sirunumero annettiin kissan luovutuksen yhteydessä minulle ja oli minun tehtäväni ilmoittaa Kissaliiton rekisteriin muuttuneet omistaja- ja yhteystiedot. Ilman omaa ilmoitustani kissani olisi siis yhä Kissaliiton rekisterissä Rekkujen edustajan nimissä. En ole nyt asiantuntija tässä, mutta näin asia meni meidän tapauksessamme. En myöskään maksanut erikseen mitään rekisteröintimaksua Kissaliitolle, joten oletan (en muista), että Rekut maksavat sen ja se sisältyy kissan kulukorvausmaksuun. Erinomaista palvelua Rekuilta!
  T. Onnin ja Kemppaisen henkilökunta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olihan tuo pitänyt melkein itsekin päätellä ;) Mulla on siis edessä vielä siruej omistajatietojen muuttaminen kissaliittoon ja sitten meillä on asiat kunnossa.

   Kiitti kun vastasit ja rapsuja Onnille ja Kemppaiselle !

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)