tiistai 5. toukokuuta 2015

Katti kateissa ?

PetExossa törmäsin ensimmäisen kerran etsiviin, jotka tulivat heti mieleen jolkotellessani Nisun perässä  tässä mennä päivänä. Onneksi nyt ei tarvinnut ottaa yhteyttä, mutta kokemus sai tämän tädin ryhdistäymään ja harjailemaan kateista hajunäytteet.

Yksinäisyydessä ei tätäkään kuvausta tarvinnut tehdä.
Sain nimittäin messuilla jokaiselle Triolalle ja Nisulle tuollaiset minigripit, joihin kirjoitetaan kissan tiedot ja harjataan vähän karvaa säilöön.  Tähän toki käy myös joku muu pussukka.  Sitten ne laitetaan sellaiseen paikkaan, josta ne tarvittaessa löytyy. Tässä asiassa täti-ihmisellä on vähän skarpattavaa, noin yleensäkin,  mutta kun sen laittaa tänne blogiin ja vielä kuvan kanssa niin luulisi löytyvän !

Mene siivouskaapille. Pussit on siellä flexien takana. Kaikki neljä.Roikkuu siis siinä ovessa !
Tässä suora lainaus Etsijäkoiraliiton esitteestä: "Etsijäkoiraliitto auttaa vuosittain noin 400 kadonnutta eläintä. Kadonneista noin 60 % on kissoja, 35 % koiria sekä loput 5 % muita lemmikkieläimiä. Etsittävänä olleita eläinlajeja ovat mm. koira, kissa, kilpikonna, käärme, hevonen, haisunäätä, fretti,vuohi ja kani. 

Toiminnan kivijalat ovet etsijäkoirat ohjaajineen sekä neuvontapalvelut. Liitolla on myöskin kattava valikoima loukkuja ja riistakameroita, joita lainataan karkureiden omistajille."

Tässä linkki liiton sivuille, sieltä lisää tietoa : Etsijäkoiraliitto.

Etsivä TosiSöpö, edustustehtävissä tällä kertaa.
Itse en ennen messuja tällaisesta toiminnasta edes tiennyt, siksi halusin tästä tehdä ihan oman jutun koska epäilen etten ole ainoa. Rauhoittaa mieltä kummasti, kun tietää ettei ole aivan ilman apuja mahdollisen karkulaisen kanssa !

Sirutushan sitten on toinen välttämätön, sitähän me ollaankin jo. Entäs te, onko lemmikit sirutettu ?
24 kommenttia:

 1. Kiitos tästä postauksesta, opin uutta ja pussukallinen Penan karvaa menee siivouskaappiin talteen pahan päivän varalle.
  -ihminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hienoa, että tästä on hyötyäkin :) Ja Penan näyttelystuntit tietäen niin saattaa olla jopa tarpeellinenkin(Toivottovasti ei ! )

   Poista
 2. Tuommoiset pussukat onkin tähän vuodenaikaan helppo kerätä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Jos kaiken irtokarvan keräisi niin saisi vuokrata niille kaikille 150 itran pusseille vähintäänkin kaksi huonetta ja keittön :D

   Poista
 3. Oi, karkeakarvainen etsivä ♥
  Serkkuni on mukana etsintätoiminnassa, ja ollaan siitä puhuttukin, silti minäkään en ole ottanut kissoistani tuollaisia tuoksunäytteitä. Täytyy ryhdistäytyä. Loistava idea laittaa blogiin muistiin asia ja pussien sijoituspaikka :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toi karkeakarvainen kaveri oli vielä niin kauhean rauhallisena tossa, selvästi tiesi olevansa erittäin tärkeä persoona ♥

   Yllättävän pitkään multakin kesti saada noi karvat rapsuteltua noista - ihan kun se olisi muka suurempikin urakka ! urakka onkin sitten se, ettei ala siirtelemään noista pusseja tuolta siivouskaapista "parempaan" paikkaan. Muuten muuttuu kissablogi geokätköblogiksi ;)

   Poista
 4. Enpä ole koskaan tuollaisesta etsintäpalvelusta kuullut! Tosin tuskin ne täältä tulisi etsimään ;) Sirutus on jäänyt paljolti samasta syystä. - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi juttu se oli mullekin. Nyt sanot Pepsille ja Maxille, että karkurihommat on täysin kiellettyjä kun etsiväpalvelujen toimivuus teidän alueella on kysymysmerkillä ;)

   Poista
 5. Vähän kätevää! En ollut tullut ajatelleeksikaan karvanäytteitä! Vaikka mulla on mm. kirjoitettuna yksityiskohtaiset kissanhoito-ohjeet lyhyelle ja keskipitkälle aikavälille siltä varalta, etten jostain syystä yhtäkkiä olekaan hoitamassa kattejani itse. Voisikin kerätä varalta, kiitos vinkistä!

  Pitäisi muutenkin tutustua tuohon etsijätoimintaan paremmin, siinä on muutamia mua ihmetyttäviä seikkoja. Mm. se, miten löydetty kissa voidaan saada kiinni. Koiraa se ei lähelleen päästä (vaikkei tietysti tarvi iholle päästääkään), ellei ole tottunut ja muutenkin voi olla vähän hankalaa.

  Komea etsijähenkilö kuvassa kyllä, näin ihmisnäkökulmasta! Tuon näköinen kaveri oli yhtenä päivänä lähdössä mun kanssa lenkille omasta pihastansa, kun menin siitä ohi. Jouduin kaappaamaan tyypin kainalooni ja palauttamaan lähtöpaikkaan, muuten se varmaan olisi tullut vaikka meille asti, ja sitä taas talouden herrasväki ei olisi suvainnut lainkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi minäkään tajunnut ja kuinka yksinkertainen ja toimiva idea se onkaan !

   Mä ymmärsin, että koira ottaa vainun ja vie etsiväpartion karkulaisen lähistölle ja sitten jatketaan pyydystystä loukuin jne. Kissa ei siis kohtaa karkulaista, mutta ilmoittaa missä se hengailee.

   Mutta että sulla on siellä oma karkeakarvainen kaveri , on kyllä tosi ihanaa :D Kovin tuttavallinen se on, kyllä ♥

   Poista
 6. Miiru ja Pipsu on sirutettu heti ekan rokotuksen yhteydessä, Tirre vuosi/kaksi vuotta sitten. Toi karvaminigriphän on hyvä vinkki, nyt tosiaan on ihan riittävästi tarjolla karvaa pussin täytteeksi :-). Vaan mikä täällä olisi se varma paikka, mihin ne tallettaa...? Täytyy tehdä tupatarkastus ja pohdiskella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten sen paikan voi aina muuttaa, koska sitä kuminkin keksii aina uuden ja paremman paikan ;) Tolla tekniikalla olen kadottanut lukemattomia tärkeitä juttuja :D

   Poista
 7. Sirut on kaikilla kateilla. Onpas upeita nuo etsivät! En ollut kuullutkaan, kiitos kun postasit tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tämä kiinnosti :) Sirut on hyvä olla, löytyy kotikin pahimman tapahatuessa.

   Poista
 8. HYVÄ IDEA! Siis nuo karvat. Sirutettu on jo.

  VastaaPoista
 9. Minullekin ihan uusi juttu, kiitos tästä tiedosta!

  Meillä sirutus on eläinlääkärijonossa, mutta koska opiskelijalla (ja sivarilla) ei ole ylimääräistä rahaa, niin asiat pitää hoitaa tärkeysjärjestyksessä :/ Nyt ykkösenä on Kajsan verikoe ja rokotus, ne pitäisi saada tässä kuussa hoidettua. Sitten pohdiskellaan sirun ja kissavakuutuksen välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kiinnosti !

   Tärkein on Kajsan terveystarkistus, meidänkin mielestä. Ehdottomasti :) Välillä tuntuu työssäkäyvänkin tilin tyhjenevän kaikkien hankintojen kanssa kissoille , puhumattakaan opsikelijoista ja sivareista. Ihana kuulla että niistä vähistä rahoista kohdistuu kissojen hyvinvointiin eikä vaikka kreisbailaukseen ♥

   Poista
 10. Kiitos tästä pakko laittaa karvaa pussiin katoamisen varalta vaikka eine kauhean kauas pääse täältä vitos kerroksesta karkaamaan, viimeistään eksyvät tuossa nelosessa ja Coco ei uskalla edes rappuun asti :D Sirutustakaan ei olla tehty kun haluaisin semmoseen tapahtumaan jossa rahat menee kodittomille ja semmoinen juuri sunnuntaina olikin mutta olin espoossa ja mies töissä ettei päästy. Onneksi mulle vinkattiin että kyseisiä tapahtumia tulee lisää joten sinne seuraavaksi! :----)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi niitä höpöjä :D

   Pari pussia karvapalloja on niin helppo totetuttaa, että vaikkei todennäköisiä karkulaisia ole ruokakunnassa niin lhan vaan helpouden ilosta ne säilöö ;)

   Poista
 11. Yläpeukkua etsijäkoirille! Mun pitääkin ottaa karvaa talteen ihan välittömästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, pieni vaiva mutta uso juttu tarvittaessa !

   Poista
 12. Aivan mahtavaa, että tämmöistä toimintaa on! ♥ Koira, jos kuka, jäljittää kadonneen ystävän. :) Jos olisi koira, niin mielellään pyrkisi mukaan näin tärkeään toimintaan. Hätä on suuri silloin kun perheenjäsen menee hukkaan ja kaikki apu on tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun ihmiset antavat omaa aikaansa muiden auttamiseen ja samalla saavat yhteistä tekemistä omien korien kanssa. Mä oon muuten vähän ihastunut tohon kuvan etsivään ;)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)