lauantai 14. helmikuuta 2015

Be my Valentine?

*** Varoitus! Teksti sisältää keski-ikäisen tädin anarkistista angstia ja pitkää, yksinäistä ristiretkeä saada ystävänpäivä muutettua Valentiininpäiväksi***

 Meillä ei vietetä ystävänpäivää. Miksi?  Siksi, että 14.2 ei ole päivä jolloin juhlistetaan ystävyyttä vaan rakkautta * klik, englanniksi*  ja *klik, suomeksi* .

Täti-ihminen muistaa oikein hyvin Suomessa läpi runnotun ensimmäisen ystävänpäivän. Se oli vuonna -88 ja yllätys, yllätys:  sitä kampanjoi Posti. Eipä sillä, maailmalla Valentine's Day on yhtä lailla markkinakoneiston rankasti somistama juhlapäivä, jolloin rahaa kaivetaan rakastuneiden taskuista isolla kauhalla ja jos jonkinmoisia hilavitkuttimia myymällä ;)

Mutta meillä vietetään Valentiininpäivää ja vuosi vuoden jälkeen täällä odotellaan salaisilta ihailijoilta saapuvia kukkapuskia ja illalliskutsuja. Sanomattakin selvää, niitä ei vielä tähän päivään asti ole näkynyt ;)
Täysin kokematon Valentiinin juhlija täti-ihminen sentään ei ole, kiitos Englannin vuosien ja sieltä löytyneen aviopuolison. Vuonna 1990 saadut Conversen kelta-lilat korkeavartiset koristossut on vahvasti jäänyt mieleen yhtenä toivottuna lahjana. (Toive kuvastaa jotain pyytäjästään, ei suinkaan  urheilullisuutta vaan pienimuotoista urpoutta. Jos toiveita kysellään niin silloin pyydetään jalokiviä ja kalliita laukkuja !!!! )

Be my Valentine ?

 Kaiken tämän angstin jälkeen me siltikin toivotamme oikein ihanaa lauantaita kaikille meidän lukijoille, ystäville ja salaisille ihailijoille.
Tehkää treffit. Tapailkaa ystäviä ja rakkaita. Yllättäkää heitä pienin lahjoin tai runoin. Jakakaa ateria ja naurakaa.  Jakakaa viinipullo ja naurakaa vielä vähän enemmän ja vähän tyhmemmille jutuille.

Elämä ilman rakkaita tai ystäviä ei ole yhtään niin rikasta ja antoisaa.

Mutta varsinkin muistakaa rapsutella kisuja, tarjoilla niille herkkuja ja leikkiä.
Jokainen päivä on kissanpäivä  ♥
26 kommenttia:

 1. Olisko se niin että kun meille juroille suomalaisille tuo rakas, rakkaus, rakastaa on niin vieras ilmaisu. Ystävä-sanan pystyy sanomaan ääneen eikä ole liian sitovaa ? Joskus kun vaikka jenkki-leffaa katsoo niin tulee miettineeksi kun joku lähtiessään kaverin luota huiskauttaa kättä ja huikkaa 'love you' ja toinen vastaa 'love you (too)' - en vois kuvitella että meistä suomalaisista jurrikoista joku sanoisi kaverilleen 'rakastan sua' ja ylefemmat päälle. No joo, ihan oikeassa Täti-ihminen ja ei ihme että pikkasen ketuttaa kun olet ollut tämän Valentine's Days alkujuurilla :)
  Olet mulle muuten Rakas Ystävä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta muuten, varsinkaan tolloin 80-luvulla olisi varmaan ollut täysin mahdotonta ujuttaa mitään romanttista höpölöpöä Suomen kanssa.

   Ite kuule oot tosi Rakas Ystävä mulle, ettäs tiedät kanssa <3

   Poista
 2. Kannatan tuota ristiretkeä! :) Mutta hyvää ja hempeää ystävänpäivää teille siitäkin huolimatta! <3 Täällä on tiedossa Valentiinijuhlat kokkailun ja leffan merkeissä. Paljon on varmasti myös naurua tulossa, ja jos hyvin käy, niin Jujukin suostuu taas tulemaan kainaloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeeeee, yksi ristiretkeläinen lisää ! Kivakiva !!

   Kiitos toivotuksista ja teille varsinkin oikein tunnerikasta Valentiininpäivää <3 teidän suunnitelmat kuulostaa justiinsa hyviltä ja toi bonus varsinkin : mä täältä yritän lähetellä telapttisia ajatuksia jujulle kainaloisena olon ihanuudesta ;)

   Poista
 3. Itse en muista aikaa ennen ystävänpäiviä, koska olin tänä päivänä vuonna -88 noin kolme ja puoli vuotta vanha. Näin ollen tämä "kuuluu asiaan", vaikka hyvin tiedänkin sen olevan tuomalla tuotu juhla. Ymmärrän silti hyvin sinun angstin. Mua angstituttaa suuresti Halloween, joka on ihan samalla lailla pelkästään kaupallisiin tarkoituksiin tuotu juhla, jonka tarkoituksesta ei keskivertosuomalaisella ole hajuakaan. Sitä paitsi meillä on karkinkerjuujuhla (pääsiäinen, virpominen jne.) ja naamiaiset (vappuna) jo olemassa!

  Hyvää lauantaipäivää kuitenkin. Ja muitakin päiviä! Pitäkään huolta toisistanne ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, sä ole Henna sitten yksi Valentiinin kadotettu sielu luontevaan ystävänpäivämaailmaan ;)

   Mulla tökkii kyllä kanssa toi Halloween, mutta niin tökkii Isän- ja Äidinpäivätkin.Mä selvästi olen olen joku vastarannankiiski näine ekskursioineni ;D

   Kiitos toivotuksesta, toivotamme teiran rauhaan kanssa ihanaa lauantaita ja oman agendani kanssa vielä vähän romatikkaakin ;) Toisista välittäminen ei ole koskaan paha juttu, oli se ystävä tai rakkaudenkohde ♥

   Poista
  2. Joo, niin olen, aivan kuten nuoremmat ihmiset ja tulevat sukupolvet on menetetty Halloweenin ylösnousseiden sielujen joukkoon. Puolustukseksi sanon, että syy kadotukseeni ei ole omani. :-D

   Poista
  3. Ja sen vieläpä aivan hyväksyttävä syy ;D

   Poista
 4. Hyvää ystävänpäivää <3 Pitäisi keksiä jotain noiden mun poitsujen kanssa mtta tiedä sitten tapahtuuko mitään mutta ainakin syödään hyvää ruokaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ruoka poikaseurassa on aina ihan juhlaa ja tekee jokaisesta päivästä valentiininpäivän ;) Toivottavasti teillä oli kivaa!

   Poista
 5. Rakkaudentäyteistä Ystävänpäivää Triolaankin! Minulle 6 vuoden takainen hetki oli uniikki, sillä silloin kotiutui ensimmäinen kissani tähän tätilään.Eli tällä päivämäärällä meillä juhlitaan aina yhteiselon vuosipäivää.. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisun !

   Teillä onkin tosi hyvin sattunut vuosipäivä kohdilleen, sitä juhlitaan ympäri maailman ;) Ja mikä muuten olisi parempi syy juhlia valentiininpäivää, kun kissan kotiinmuutto ♥ Onnea siis eilisen johdosta, toivottavasti hassuttelitte ja rapsuttelitte koko päivän :)

   Poista
 6. Kaikesta angstista huolimatta -oikein hyvää ystävänpäivää teille ♥

  VastaaPoista
 7. Hyvää ystävänpäivää! Kuitenkin.... Tänään radiossa joku oli mielissään siitä että Suomessa tämä päivä on pyhitetty ystävyydelle eikä romanttiselle rakkaudelle. Oli kyllä aika outo haastattelu kun vaikutti siltä että tämä päivä olisi jotenkin keksitty täällä ja muualla maailmassa sitten menneet pilaamaan päivän... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos ;)

   Kehtaavatkin maailmalla tollalailla mennä muuttelemaan suomalaista traditionaalista juhlaa ;D

   Poista
 8. Huvittavaa sinällään, että amerikkalaiset ovat tämänkin juhlan onnistuneet kaupallistamaan ja muutenkin mullistamaan.

  Ystävien ja rakkaiden muistaminen on tärkeää, mutta sekä ystävänpäivä - että kissanpäivä pitäisi olla joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahan tenho on kyllä sellainen riesa, ettei tottakaan! Vaikkakin, mä olen erittäin helppo uhri kaikille markkinanaisille ja -miehille ;)

   Ja kyllä: jokainen päivä on ystävänpäivä ja varsinkin kissanpäivä ♥

   Poista
 9. Kaikkihan nää kalenterijuoppojen juhlapäivät on pilattu kaikella kaupallisuudella, mutta siitä huolimatta hieman myöhässä hyvää ystävänpäivää teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hear, hear ! Myöhäistä Valentiininpäivää teillekin :)

   Poista
 10. Olisihan se pitänyt arvata, että ystävänpäiväkin kuuluu tähän "on jotain mitä ei ole" -juhlapäiväkategoriaan, äh. :D Valentiininpäivä olisi hyvä, ehkä suomalaisetkin rohkaistuisivat tunteidensä näyttämisen kanssa paremmin kun juhlittaisiinkin rakkautta eikä pelkästään ystävyyttä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oliskin hurja näky, kun suomalaiset oikein romanttiseksi äityisi ;)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)