sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Det var Elma det

Uskoisitko että yhdellä Rekku Rescuen vapaaehtoisella on uransa aikana ollut 600 (kuusisataa) koditonta hoitolaista? Ikävä kyllä tarina on tosi.

Täti-ihmisen VIP-kortti
Vähänkö meidän messut on nyt takana päin. Duunivuoro oli 09-17.30 ja meitä kaikkia Rekkujen ständillä olevia ex-kodittomia ja aktiivi Rekkulaisia kävi katsomassa tuhansia ihmisiä. Samalla huomasin kuinka tällaiselle valistukselle on edelleen tarvetta: kovin moni kyselijä yllättyi kuinka helpolla kodittomien kissojen määrä saataisiin laskuun: sterilisoimalla.  Se on oikeasti suurin eläinsuojeluteko johon jokainen lemmikin palvelija pystyy. Eihän se toki ilmaista ole, mutta ei kai eläintä oteta sen ylläpidon halpuuden vuoksi? No otetaanpa, ikävä kyllä.
Astuimme samalla ulos kaapistamme koko nimellä
Messukissat sitten.
Edustaminen ei ole niiden juttu. Elli oli vierasvastaanottavainen vajaan tunnin, Mimmi ensimmäiseen 8 tuntiin ei ollenkaan. Elli sentään suostui olemaan esillä, Mimmi palasi suorittamaan mysteerikissaksi naamioitumista. Molemmat sentään antoivat messuvieraiden vähän rapsutella ja eräskin vieras nimesi Ellin messujen kauneimmaksi kissaksi ja palasi ihailemaan tätä pariin otteeseen. Yksi pieni tyttö ilostui suuresti, kun toisella visiitillään näki Mimmin - ekalla kerralla kun se oli ollut naamioituneena ;) Täti-ihminen, luonnollisesti, oli ylpeyttä rinta pullollaan.
Messukissat: toisella pitkät päällä ja toinen naamioitunut jetiksi
Kuvaushommat ei oikein sitten sujunut, alla oli tarkoitus kuvata kissaa eikä häkkiä. Kaikki kuvat kissoista oli samaa tasoa. Myös  Ellin biologisesta veljestä Pikku-Petestä, josta täti-ihmisellä oli tarkoitus laittaa tänne kuva. Lupakin  kysytty ja kaikki. Petestä on kasvanut komea nuorimies ja sukulaisuus oli selvästi nähtävissä niin ulkonäössä kuin joissain tavoissakin. Sisaruksilla on täsmälleen sama harrastus: puskeminen ;)
..esittelemme teille ylpeydellä....näyttelyhäkin oven mekanismin! !

Kaikista kivointa oli kun meitä kävi moikkaamassa monta tuttua. Blogistanian edustajana Naukulan mamma tarkisti messukissojen olot ja samalla saatiin jutella Helminkin kohentuneesta kunnosta ja höpötellä ihan  kaikesta muustakin. Marian pienen kissahoitolan  Mariaan oli tosi kiva tutustua,  lisätkää ihmeessä Marian kotihoitoblogi lukulistoillenne.
Kiva oli nähdä myös Miran jengiä, Pösseä, Jaria, Monaa ja Kaisua.
Mukana oli kiitettävästi myös muitakin  eläisuojeluyhdistyksiä, myös SEY
Tällaiselle urbaanille täti-ihmiselle oli virkistävää nähdä ihan oikeita maaseutueläimiä. Noi possut varsinkin oli tolkuttoman söpöjä! Turkistuottajien osastolla tosin ihmetystä herätti näyttelyeläinten paljaat häkit: ei pehmuisteita ei virikkeitä. Jos täti-ihminen ei ole tätä ennen ollut mikään kettutäti niin nyt se hahmo  kyllä kyllä nosti päätään. Promootio sillä osastolla kyllä ampui itseään jalkaan aika pahasti.

Ei ihan kissoja

Kaiken kaikkiaan päivä oli tosi antoisa, mutta rankka. Aikamoisia tyyppejä noi Rekkujen vapaaehtoiset : sinne ne jäi purkamaan häkkejä kun me lähdettiin ja tiedossa oli vielä kokousta, häkkien verhojen pesua ja kuivattelemista ja sunnuntaina taas sama uusiksi. Unohtamatta, että perjantaina olivat tehneet jo saman kertaalleen. Täti-ihminen simahti sohvalle klo 21.30 ja tarvitsi 10 tunnin unet yhden päivän jälkeen. Ja mä vaan rupattelin siellä...

Vähä populaa hei!


39 kommenttia:

 1. Ei näytteleminen ja muu ole kaikkien juttu! Hienoa että päivä kuitenkin meni hienosti! Ehkä Nilsson mukaan seuraavalla kerralla, sitähän ei viimeksi haitannut juurikaan? Nyt täytyy sitten levätä ankarasti päivän rasitukset pois.

  Pikkupossut on supersöpöjä ja alpakat ja laamat on aivan ihmeellisen ilmeikkäitä otuksia! Olisihan siellä varmasti ollut mukava olla vierailijana, mutta ehkä joku toinen kerta!

  Toivottavasti Nilsson antaa teidän levätä kunnolla eikä ole kerännyt koko maailman energiaa itseensä eilisen aikana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän jengi on ehdottmasti osana sitä ei meidän juttua ;) NIlssonia en oikein uskalla noin massiiviseen ja pitkään tilaisuuteen ottaa mukaan, kun pelkona on aina että stressi laukaisee kalikin. Mutta johonkin lyhyempään tapahtumaan kesällä (astma vaivaa syksystä kevääseen) herran Nilsson on täydellinen edustaja !

   Ehdottomasti menee harkintaa ensi vuonna ihan omatoiminen vierailu, siellähän on paljon muutakin messua samaan aikaan.

   Yllättäen herra Nilsson ei ollut ns. pain in the butt - se lienee ollut hereillä koko päiv'n ja ihmetellyt minne lauman daamit on karannut ;)

   Poista
 2. Siis oliko Madamelta edes kysytty, tahtooko hän kaiken kansan toljotettavaksi, eikä edes eristyslasia välissä. Hän on liian hieno tuolla tavalla esiin tuotavaksi, onneksi edes oli tuo peite, jonka alle pääsi karkuun. Oikeasti, en ollut lainkaan yllättynyt, sillä meille kävi samalla tavalla täällä kun leidit esiintyivät pikku tapahtumassa, ne kieltäytyivät yhteistyöstä tyysten.
  Todella hienon jutun täti-ihminen kuitenkin teki esiintymällä ja luennoimalla, kurkku on varmasti kuiva ja karhea koko päivän puheen jälkeen ja yölläkin unessa esiintyi miljoonia tietämättömiä, joita piti valistaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täti-ihminen taisi hieman ymmärtää väärin Madamen vinkit kotosalla. Onneksi Madame kumminkin jaksoi tilaisuuden traumatisoimatta ja lyhyet esiintymiset aiheutti yleisössä haltiotuneita huudahduksia ;)

   Tilaisuus itsessäänhän oli loistava valistustyöhön, kun liikkeellä on eläinrakkaita ihmisiä. Tiedä olisiko tästä tädistä saarnaamaan toisenlaisessa jengissä ollenkaan ;)

   Poista
 3. Huh, mikä ruuhka teidän osastolla on kuvassa! Tekisin varmasti samanlaisesti kuin Madame ja piiloutuisin peiton alle ;)
  Se on muuten jännä juttu, että kissojen steriloinnin hyödyt ovat iso yllätys monelle ihmiselle. Maaseudulla monet naaraskissat ovat kovilla, kun niille syntyy jatkuvasti pentuja. Luulisi, että halvemmaksi tulisi parin tyttökissan leikkaus kuin suuren lauman ruokkiminen -ai niin, kaikkihan ei kunnolla ruoki kissojaan, edes.

  Sehän oli oikeastaan hyvä, että turkiseläinten häkit olivat ns. au naturel -silloin saa edes pienen käsityksen millaista eläminen niissä voi olla (vai onko niillä oikeasti virikkeitä tai pehmikkeitä?)

  Erilaiset eläimet ovat kyllä loputtoman mielenkiintoisia ja (lähes) kaikki elukoiden pennut söpösiä ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli jotenkin niin söpöä katsoa, kuinka ihmiset kiltisti jonottivat yhdessä jonossa päästäkseen katsomaan kotikissoja ♥. Mutta akko tunnustaa, että kyllä siinä välillä tälläinen nykyään rauhaa rakastava keski-ikäinen rouva oli vähän ahdistunut aika ajoin, kun ihmisiä oli todellakin paljon liikenteessä ;)

   Mulle tuli isona yllätyksenä yleensäkin se, että turkispuoli oli edustettuna mutta toisaalta olihan siellä myös Kariniemi pienne tipuineen että miksei sitten. Eilinen yllä isosti avasi silmiä, sain paljon pohdittavaa mm. ruuan alkuperästä. Koskaahan mä en olekaan ollut turkisten potentiallisessa ostajaryhmässä mutta nyt varmistui se ettei musta sellaista tulevaisuudessakaan tule.

   Poista
  2. Jos yht´äkkiä pitäisi itse käsitellä kaikki eläinperäinen ruoka, niin taitaisin kiireesti siirtyä kasvissyöjäksi. No, lehmää voisin lypsää, sitä jopa olen kokeillutkin :)

   Olin niin tuohtunut em. asioista, että vallan unohdin yhden jutun. Muruako, on kaunis ja persoonallinen sukunnimi :)

   Poista
  3. Kylähän tässä on paatuneella sekasyöjällä hieman tuliset paikat. Meillä on kasvisruokailu lisääntynyt reilusti ja pikkuhiljaa kotiin ostettavat lihat pitää varmaan löytää pientuottajilta kun toi eläinten elämänlaatu alkaa painamaan vaa'alla aika lailla. Lihaa en kyllä varmaan kokonaan pystyisi jättämään. Mutta reilusti kyllä vähentämään. Nih.

   Kaunis kiitos sukunimikehuista :) Sehän on aina vähän vähän sattuman kauppaa minkä niminen puoliso löytyy - mulla kävi tsägä ;)

   Poista
  4. Muruako on kaunis nimi, täällä tavallinen Korhonen (mutta eihän nimi miestä/naista pahenna, eihän?)

   Poista
  5. Kiitos paljon <3 Nimi ei naista pahenna sanoo täällä entinen Mutikainen :)

   Poista
 4. Hyvä että siellä ollaan jo elävien kirjoissa ja selvittiin kotiin asti ilman sen suurempia traumoja. Hienoa kun pääsitte kuitenkin edustamaan, eihän kuninkaalliset koskaan ole koko ajan näkösällä vaan välillä käyvät vain vähän vilkuttamassa rahvaalle :D Ja tottahan toki oli myös mahtista tavata kissojen lisäksi blogin pitäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä jaksan ihmetellä mistä teillä riittää virtaa, hyvä että pysyin hereillä edes tonne puol kymppiin ja mä todellakin vain juttelin ihmisten kanssa! ;)

   Kyllähän tässä tuli samalla oikea pikakoulutus kuninkaallisten adjutanttiudesta, opin paljon ja anteeksikin sain kun kotiin asti päästiin .

   Poista
 5. Ja vielä lisäys... sä oot sentäs saannut jotain kuvia näkyviin. Mähän unohdin muistikortin kotiin ja kuvasin suoraan kameran muistiin. Eihän se mitään, mutta kun on kameran kaapeli hukassa niin millähän telepatialla sitä siirtäis kuvat koneelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Se kaapeli kyllä olisi aika hyvä juttu, jos telepatia on vähän epäkunnossa :D Mä laitoin joitain kuvia Mialle emailiin, eihän ne kummoisia ole mutta ensialkuun kun sä pohdit sun kuvien siirtämisiä ;)

   Poista
 6. Kiitos raportista, oli kiva lukea kun en päässyt paikalle ite.

  Muruako? Kattelin vähän googlesta, oletin että etunimet moiseen olisivat japanilaisia mutta eipä, englantia tuntuu pukkaavan. Nyt kun oot jo tullut kaapista, viittisikkö vielä valaista tätä nimeä... pliis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kelpasi :)

   Otetaan joo kaapista ulos kaikki kerralla: nimi tulee Nigeriasta ja mä hain sen sitten aikoinani asuaessani englannissa itselleni. Suomessa ollaan oltu sitten lokakuu -91.

   Poista
  2. Kaappi kolisee kunnolla! Ai lav juu.

   Poista
  3. Hawaiji tuli minun mieleeni, ah,

   Poista
  4. Jos aletaan kolistelemaan niin sitten kolistellaan kovaa <3

   Hawaiji. Voi ihanaa. Oliskin. Onneksi jos oikein säästää voi lähteä hawailille leikkimään paikallista ;) NIgeriassa on sen verran levotonta ja eipä tälläinen vaalenapunainen pönäkkä täti taitaisi paikallisestsa käydä.... ;)

   Poista
 7. Huh heijaa, onneksi selvisitte hengissä! Myös siitä kaapista ulos tulosta:D Ja se valistustyö ON tärkeää. Kaikki vain eivät ymmärrä päivänselviä asioita, on sitä joutunut päätä pyörittämään itsekin kuinka ihmiset voivat olla muka niin tietämättömiä. (Tai pihejä.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertarysähdyksellä kaikki alta pois ! Ajattelin tossa, kun näemmä nimi oli laitettu esittelyyn tuolla Elmassa niin mitä tässä enää leikimään mysteeritätiä kun kissatkin jo tiedetään ;)

   Ilokseni kumminkin huomasin, että vanhemmassakin sukupolvessa oli mielenkiintoa ymmärtää ja yksi ihana pariskunta kovastikin ilahtuivat kun he oliva tajaunneet leikata oman ihanan Jadensa aikoinaan. Sitten me juteltiin mitä kaikka siellä kotona voi Jaden kanssa leikkiä ja olla yhdessä ♥. Noppahan tässä taas tuli silmään ;)

   Poista
 8. Kissojen steriloinnista puheenollen, Susanna ja kaverit suhaa parast'aikaa
  http://cats-of-gili.blogspot.fi/2013/11/info-on-animal-clinic.html

  Kunnioitan paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun vinkistä mä olen ottanut blogin lukulistalle ja paypalin kautta vähän avustuksia matkaan. Susannan duuni on korvaamatonta ja ihalitavaa - muutkin sinne äkkiä lukemaan mitä kaikkea Susanna Gilin saarella tekee ja saa aikaan kissojen ja vähän muidenkin eläinten hyväksi !

   Poista
 9. Kiitos sekä ihmiselle että daameille urheasta edustuskeikasta! mulla on kyllä Petestä kuva, sillä se ei ollut vielä ihan simahduksissa siinä vaiheessa kun kameranikin ehti mukaan kuvioihin (Marialta unohtui muistikortti, multa taas akku, eli tosi hyvin oltiin valmistauduttu...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva oli päästä mukaan :) Mielelläni vastaanotan kuvan Petestä nimittäin eilisestä riitää enemmänkin juttua kuin mitä tossa on nyt kirjoitettu.

   Mulla taas oi akku ladattu, kamera mukana vaan kuvat ihanista kissoista epäonnistui totaalisesti :D Ne muutamat onnistuneet, mutta tylsät kuvat lähetin sulle emailliin. Uskoisin tosin päivän olleen onnistunut muita osin vaikka kuvauksellisesti se ei nyt ihan putkeen mennytkään ;)

   Poista
  2. Rekkujen FB-sivulta löytyy nyt Pete (ja pari sinullekin tuttua kuvaa, kiitos niistä!) Mun muut kissakuvat onkin sunnuntailta, sillä lauantai-iltapäivällä kun pääsin kuvaushommiin aika iso osa häkeistä sisälsi epämääräisiä karvakasoja jotka ehkä joskus olivat kissaa muistuttaneet... Sunnuntainakin osa oli jo uuvahtanut ennen kuin ehdin kameralla kiusaamaan, mutta jos jo ensi vuonna muistaisi hankkia kuvatodisteet somea varten jo aamutuimaan ;)

   Poista
  3. Hyviä kuvia, mä londaan Peten kuvaa tässä jossain vaiheessa :) Kiitos luvasta ! Ja hei, kyllä ne kuvat oli hyviä :)

   Poista
 10. Kuninkaalliset käyttäytyvät kuten parhaaksi katsovat! Oli mukava tavata :) Hyvä, että kotiuduttuanne olitte jälleen kavereita. Vaikka kyllähän te siellä messuillakin olitte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän egokohtaus mulla oli kun luulin että kuninkalliset käskystä poseeraisi ;) ? Ihanan armollisia olivat katit niin messuilla kuin kotonakin ma huono omatunto vaan soimaa kun pakotin toiset tilanteeseen jossa eivät viihtyneet. Miten niin tassun alla?

   Poista
  2. Kyllä minä ajattelinkin, jotta tuosta ei hyvät seuraa, pakottaa hänen ylhäisyytensä kaiken rahvaan keskelle

   Poista
  3. Onneksi tuo ylhäinen kuningatar on myös armollinen ja antoi jossain vaiheessa luvan ihailla itseään rapsutusten kera hetken ajan <3

   Poista
 11. Mekin Naavan kanssa selvittiin. Naava oli melkein koko ajan häkissä, koska ihmispaljous hirvitti sitä sen verran. Yllättävän nopeasti päivä mun mielestä kuitenkin meni. Nyt Naava nukkuu täysiä ja mä toivottavasti jaksan valvoa sen verran, että näen Sillan vikan jakson. Pauliina & Naava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Naavaa ♥ Pohdin tossa, kun tämä munkin kaksikko vierasti ihmisiä ja oli kokoajan häkissä ( toinen vielä tajlan alla piilossa) että millä mulla kun näyttelyillä saisi noille vähän esiintymiskokemusta? Mä nimittäin ihan mielelläni olisin kissojen kanssa näytillä jatkossakin - hyvän asian puolesta.

   Mä pidän peukkuja sulle ja Sillalle :)

   Poista
  2. Valjastelua, kun pääsisitten viiden metrin päähän ulko-ovesta, ensimmäiset ihailijat jo löytäisivät teidät ja julkisuuteen tottuminen pääsisi alkuun. Madame on niin uhkea ja upea leidi, jotta soisin kansan hänen korkeuttaan toisenkin kerran pääsevän ihailemaan

   Poista
  3. tuon jumalaisen kauneuden takia Madamea käyttäisinkin fanitaapaamisissa, mutta katsellaan uinka käy. Valjastelun voisi aloitaa keväällä - Kuningattaret ei talvisin käy ulkona kuin ainostaan lämmitetyssä vaunussa.

   Poista
 12. Olipa kiva lukea messujen kuulumiset, kun en itse siellä paikan päällä ollut! Niin ja näyttelyhäkin oven mekanismi on hyvin kiehtova. Mimmikin olisi tosin ollut ihan kiva nähdä kuvassa, mutta toisen kerran sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, varsinkin toi sun kiinnostus tuohon saranaan näyttelyhäkissä :) Yritämme saada Mimmistä kuvaa täällä omalla hallintoalueella, Kovin lupaavalta ei tämäkään idea vaikuta....musta kissa ja pimeä aika = ei kuvia. Ei ainakaan hyviä. ;)

   Poista
 13. Oli kiva nähdä taas, sitten edellisen edustuskerran! :)

  Nätistihän Elli-lelli edusti, kun oli näkyvillä ainakin aina kun itse paikalle osuin. Ja Madame Mimmikin ilmestyi iltapäivästä alamaistensa ihailun kohteeksi kuninkaallisen sopivaksi ajaksi. Ei rahvasta saa liikaa nuoleskella! ;D

  Jos kukaan ei sihissyt tai suhissut, eikä veri lentänyt, niin ihan hyvinhän tuo edustuskeikka meni!
  Samalla tavalla osa rotukissoista piiloili kerrosta ylempänä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva nähdä ja kiitos kaikista ihanista lahjoista ja ennenkaikkea kantoavusta Tällä kontrollifriikillä lienee täysin eri kuva miten jutut kissjen kanssa menee julkisuudessa, mitä ilmeisemmin. Hyvä että sulta saan vähän vinkkejä JA suhteelisuudentajua tähän hommaan :)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)