lauantai 14. syyskuuta 2013

Ihan pönttöinä osa 2

Täti-ihminen riehaantui nyt sitten aivan täysillä noista vessajutuista mutta tutustutaan mieluummin vielä lähemmin niihin pönttöihin ja jätetään ne eritehommat väliin.

Ufoinen iglu ensin lisäesittelyssä. Mm. Elosalama  ihmetteli miten sinne sisään mahtuu kyytiin ..öööö... "muodokas" kissa.

Sisäkuvia, s'il te plaît.
Pissiloota ilman kupua

 Mitat :
 • yhteensä: Ø 55 x K 50 cm
 • pohjalaatikko: K noin 15 cm
 • portaat: L noin 23 cm
 Vessa siis ei ole kovin pieni, vaikkakin edelleen olen sitä mieltä että toi hiekkaosasto on pienempi kuin koko antaisi ymmärtää. Zooplus   suosittelee myös isoille kissoille.

Stairway to helpotus
Kupolikatit

            
Toi kansi on helppo nostaa, siivoaminen kaarevien seinien vuoksi hieman haasteellista ja kun taloudessa on 4 x seinäänpissaajaa niin se antaa sitten hommaan lisähaasteen. Tekniikka siis harjoituksen alla, kyllä se siitä...

Toinen vessa meillä on sitten tämä:

Modkat

Mitat:
 • yhteensä: P 40 x L 40 x K 38 cm
 • sisäänkäynti: P 22 x L 22 cm

Linssiludekissa
Itse tykkään Modkatista tosi paljon. Se on nätti, ei todellakaan näytä kissanvessalta ja kissatkin siitä tykkää. Siivoaminen on suhteellisen helppoa, seinälirut saa helposti irti heiluttelemalla sinistä sisäpussia.

Harmaa kansi on jouduttu tosin noin vuoden käytön jälkeen vaihtamaan, koska siinä meni sen "lukitusnappi" rikki. Meni onneksi takuuseen. Nyt sitten jännitellään, että kestääkö toi kansi kauemmin kuin sen vuoden.

Omalla paikalla
Vessa on keittiössä, tason alla. Sille on rakennettu renkailla liikkuva alusta että saadaan se putsattua.

Näistä molemmista malleista falskaa kissahiekkaa ötököiden  jalkojen mukana eikä kumpikaan ole hajun pitävä. Hiekan leviäminen on näissä kumminkin minimoitu hyvällä suunnittelulla ja loppujen lopuksi: ne on kissojen vessat niin kai niistä nyt pitääkin tulla pieniä hajuja aika ajoin.

Lisäämäni linkit on vain tietojen takia lisättynä, meikis ei ole yhteistyössä kuin kissojensa kanssa ja en hyödy ollenkaan vaikka niitä klikkailee :)

Ja tässä ensimmäinen vessojen esittely tässä blogissa. Kauan sitten, kun täti-ihminen oli vielä ihan noviisi näissä hommissa ;)33 kommenttia:

 1. Pitikin kysyä, että onko teillä tosiaankin vain yksi kissan veski, mutta nyt asia selvisi ;) Meillä on kaksi kattilaa ja kaksi veskiä. Toiseen näyttävästi tehdään pienet ja toiseen isot asiat. Hepulihan wc-toimintojen jälkeen tulee -ainakin raput yläkertaan liidetään hurrjaa vauhtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hyvin 2 vessaa tuntuu olevan riittävästi 4 kissalle ( ainakin toistaiseksi) vaikka ameriikoissa huutelevat että pitäisi olla yksi per kissa ja sitten vielä ylimäräinen. Tilakysymys meillä Suomessa. Vaan jos näyttää, että vielä tarvitaan uutta vessaa niin sellainen noille hankitaan. Ja meillä noi on sekakäyttäjiä. Kaikkea löytyy molemmista pöntöistä ;)

   Vessanjälkeiset hepulit on kyllä aika hassu juttu ;D

   Poista
 2. Noita pyöreänmallisia toiletteja olen usein katsonut, että se hiekkaosasto näyttää aika pieneltä. Mutta ilmeisesti se riittää.

  Modkat on uusi tuttavuus. Meillä on molemmat lootat ihan tavallisia vaan. Ja mitä hajuihin tulee, niitä joskus tulee, mutta kunnollinen hiekka kyllä auttaa siinä. Ja kai sitä nyt vessasta joskus hajuja tulee herrantähden! Täytyy alkaa tehdä vähän vertailua, jos vaikka ostaisi uuden tuon rikkinäisen tilalle (nyt se on sentään tolkkuuntunut eikä sentään enää säikytellyt kissoja. Ja Figokin on uskaltanut vielä käydä siellä, mistä olin ensin kovin huolissani. Sille kun nuo asiat on melko herkkiä.).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Modkatin hinta on noussut ihan tähtitieteelliseksi: se on ollut pitkään zooplussallakin 129 euroa ja omani olen ostanut tarjouksesta 99 euroa - nyt sen hinta on 169 eksuu !!!! Aika rapea maksu muovilootasta....

   Meillä on käytössä Extreme Classic, joka pitää kyllä hajuhaitat minimissä kun kaikilla on oikeat kissamoodi päällä ja jätökset peitellään eikä kellään ole maha sekaisin ;)

   Hyvä että teidän pönttö tajusi lopettaa sen pöllöilyn, me ei tahdota mitään pissivaivaa teille ollnekaan enää ikinä !

   Poista
 3. meil on vaan yks vessa käytös vaiks on 2 maukujaa, mut hyvin ollaan pärjätty. On viel kaiken lisäks just toi iglu käytös,mut kyl meillä on tassuis silti tullu kaikki pelletin muruset mukana...miettinyt kyl tota 2 vessan käyttöä,mut eipä taitais tuo mies puoli tykätä ajatuksesta.Kun pieni asunto niin mihin sen sais. Tässä käydään usein kekustelua kakkan hajusta ja sanonut et jos olis ns ovi niin ei tulis niin pal hajuja huoneistoon. Ja silloinhan se enempi haiseen kun murut just käynny asiallaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillekin tuli toinen vessa vasta kolmannen jälkeen. Toki se vaatii meiltä palvelijoilta säännöllistä ja ahkeraa vessan putsausta kun niitä on vähemmän, mutta jos on sen valmis tekemään ja kissoille kelpaa niin mikä jottei ;)

   Poista
 4. Hienoilta nuo uudentyyppiset huusit näyttävät, mutta vannon edelleen Lihakunnan varastolaatikon nimeen nimimerkillä Vanhassa vara parempi. Loota on korkea ja kookas ja hiekkaa mahtuu kunnioitettava määrä, joten kisuilla on mitä kuoputella paitsi Peppi pohjanakka ei peittele kakkeleitaan, vaan luottaa siihen jotta emäntä kiiruhtaa heti tortun tuoksun tuntiessaan peittelyhommiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos meillä olisi oma tila kissojen vessoille niin meilläkin olisi joku tollainen vaihtoehto siellä. Väitän nimittäin, että meidänkin kissat ( kaikki kissat, itseasissa) tykkäisi teidä vaihtoehdosta eniten kun on kunnolla tilaa ja hiekkaa missä mekastaa.

   Pepille rapsut, johtajatar on kouluttanut henkilökunnan tosi hyvin ;)

   Poista
 5. Meillä on ollut tuo ihan sama vessa käytössä, ja kyllä sinne mahtuu isompikin kissa tarpeilleen. Kannattaa muuten muistaa laittaa tuo kansi paikalleen sitten ihan prikulleen oikein! Jos sinne jää rakoa, purkki falskaa, ja seinäänkusijan lirautukset on sen jälkeen matolla... Ollaan tykätty, mutta vaihtamassa nyt pellettiin ja pellettivessaan muista syistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla käyttökokemuksesta, painan mieleeni ton kannen kiinnityksen ;)

   Mä jään odottelemaan teidän postausta pellettivessasta, sekin on muo kiinnostanut jonkun verran!

   Poista
 6. Meillä on tavallinen katollinen vessa, joka toimii ihan ok, mutta Modkat on kiinnostanut jonkin aikaa, joten hyvä kuulla kehuja siitä. Vilkaisin nyt Zooplussan valikoimia ja silmään osui myös kaksitasoinen White Box -kaappi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Modkat on kyllä nätti, kun se ei ole ollenkaan vessamainen. Sellainen vinkki jos tuollaisen tahdot hankkia: osta samalla toinen sisäpussi niin elämä helpottuu suuresti vessanpesun kanssa . Entisen hiekan sihvilöin puhtaaseen sisäpussiin ja toinen siirtyy suoraan pesuun. Vessan saa pidettyä kokoajan käytössä.

   Huomasin kanssa eilen ton White Boxin, mielenkiinto heräsi heti täälläkin ;)

   Poista
 7. Ei taida olla olemassakaan hajuttomia vessoja. Ei sitten kenelläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikäli Pepillä ei olisi päällikön viran mukanaan tuomaa kakkelin peittelemättä jättämistä, varastolootan tuotteet eivät haise, sillä ne katoavat runsaaseen hiekkaan ja uppoavat näkyvistä

   Poista
  2. Eli siis vessan pitää olla tarpeesi iso ja syvä niin toivoa voisi olla hajuttomasta vessasta . Ja sitten kaikkien sitä käyttävien pitää muistaa peitellä vaikka olisi kuinka johtajatar ;)

   Poista
 8. Hyvä postaus! Joo-o, vessoissakin ON eroja. Meitä mietityttää taas kerran hiekka. Kun Odour Busteria ei enää mustimirristä saa. Eikä ole löytynyt sen veroista vielä.
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos tosi hyvästä palautteesta ;) !

   Meillä on käytössä Extreme Classic odour lock ja hiekka sinällään toimii aika hyvin. Jos sitä on liian vähän lootassa niin sen kyllä sitten haistaa. Kokoajan.

   kaiholla muisten aikaa, kun meillä oli vain Börje ja käytössä EverClean. Se vaan on ehkä maailman paras hajunsitojahiekka ja maailman kallein eikä sitä voi edes haaveilla käyttävän tämän kokoiselle jengille. Eikun lottoamaan... ;)

   Poista
  2. Ahaa, EverClean, heti googlaamaan.. Joskos raahtisin etes toiseen vessaan sitä laittaa.
   -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

   Poista
  3. EverCleania meilläkin on. Ennen siinä sentään oli, että aina kymmenen ostetun lootan jälkeen sai yhden ilmaisen, mutta heinäkuussa lopettivat senkin edun...

   Tarun vastaukseen lisäisin, että Less Track auttaa ehkä vähän hiekankulkeutumisongelmaan, mutta kulkeutuu sitäkin. Monet niistä on aika vahvasti hajustettuja, mutta Unscented, Cedar ja tuo mainittu Less Track eivät. Kaikki paakkuuntuvat tosi hyvin ja hiekkaa tarvitsee ainakaan meillä hyvin harvoin vaihtaa kokonaan, yleensä riittää että sitä lisää. 20kg laatikollinen riittää meidän käytössä n. kuukauden. Lisäetuna se, että se on todella tukevassa pahvilaatikossa eikä pussissa, helpompi säilyttää eikä kissa saa sitä niin helposti hajalle (meillä muovipussiin tehdään hampailla reikä ihan heti). Kallista se kyllä on, se on taivaan tosi.

   Enkä minäkään saa provikkaa EverCleanilta, vaikka voisi ehkä luulla :D (Vaikka ei kyllä haittaisi vaikka antaisivatkin...)

   Poista
  4. Mä olen ISOSTI kade ;) Meidän EverClean-aika päättyi Mimmin ollessa pentu ja kun sillä oli se suolistotulehdus niin laatikollinen hiekkaa kesti meillä viikon....

   Ps. Ei yhtään pöllömpi juttu jos niitä provikoita vähän nyt jakaisivat tyytyväisille asiakkaille.

   Poista
 9. Meillä on 3 kissaa ja heillä oli 3 vessaa, mutta toissaviikkoisen eläinlääkärikäynnin tuloksena nyt meillä on 4 vessaa... Mutta kun kerran eläinlääkäritäti suorastaan käski ostamaan vielä yhden vessan niin pakkohan se oli ;) Elmolla on pientä merkkailumeininkiä nyt, kun Onska on tullut taloon ja koitetaan jos lisäveski auttaisi asiaan.

  Vessoista 3 on Modkateja (I love it!!!) ja yksi normaali läpällinen laatikkomalli. Hiekkaa kulkeutuu aivan liikaa, mutta kun päivittäin kerran pari pyörähtelee täällä rikkalapion ja harjan kanssa, niin pysytään siedettävissä hiekkamäärissä :) Tumma parketti on muuten juuri se oikea valinta kissakotiin, näkyy kaikki hiekanjyväset miljoonan metrin päähän...

  Modkathan meille tuli silloin aikoinaan juuri teidän suosituksesta siellä yhdellä kissafoorumilla, vielä kerran suurkiitokset vinkistä! :)

  Porukoiden birmoilla (aika isoja tyyppejä) on tuollainen iglu ja hyvin sinne mahtuvat :D Ja sielläkin on seinäpissaajia, mutta ilmeisesti tuon iglun saumat pitävät nesteet kuitenkin hyvin sisäpuolella :D

  VastaaPoista
 10. Meidän pitäisi pyytää Modkatilta jotain provikkaa, hei ;) Olisin muuten tahtonut ton kupolin sijaan mielummin modikan, mutta se kohta missä vessa tuolla on niin lavuaarin vesi olisi roiskunut suoraan vessaan joten jouduin joustamaan. Buuuuu! Ja kyllä se vessan nykyinen hintakin hieman hirvittää.

  Meille tulee kanssa lisää pönttöjä, jos on tarvetta. Ja vaikka sitä tässä muka niin estetiikan perään on, niin tarvittaessa meille tulee sitten vaikka avovessa - kissat ei saa kärsiä täti-ihmisen oikuista (toivottavasti toi tilanne ei ikinä tapahdu ;D.

  Ei ole muuten falskannut saumat, koska joka kerta olen saanut pyyhkiä kumminkin reunan kun kaivelen hiekkakakkuja siellä. Tyytyväinen siis olen, ainakin vielä.

  VastaaPoista
 11. Tänne ostettiin juuri kesällä uusi vessa heiluriovella, joka tosin jouduttiin poistamaan, kun arvon Valtiatar ei siitä pitänyt (pää/häntä on näes vähän vaikea tunkea silloin ulos). Tuosta mallista kyllä haaveiltiin juuri hiekan leviämisen estämiseksi, mutta hinta oli vähän liian suolainen. Tosin täällä imuroidaan muutenkin lähes joka toinen päivä ja vessassa harjaillaan jatkuvasti, joten eiköhän nykyisellä yksilöllä pärjätä. Tai ainakin sitten, kun Deville tarkoitetun matalan pesuvatiastian saisi poistettua käytöstä, sieltä se hiekka nimittäin vasta leviääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin heiluri lähti heti alussa mäjelle, ei noi sitä tajunnut eikä halunnut käyttää veskiä ovella. Siksipä meillä sitten aina välillä niitä ylläreitä lattialta löytyikin...

   Eikä olisi ihanaa, kun kissoilla voisi olla ikioma iso huone vessana, mikä saisi olla ihan minkä näköinen vaan eikä hiekka pääsisi ärsyttämään ollenkaan ?

   Poista
 12. Komeat vessat! Täällä mennään ihan tavallisella kuomuvessalla (josta on otettu heiluriovi pois ja tällä hetkellä myös kuomu ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun vielä kelaa kavereillekin. Paras vessa on se, mikä kissalle kelpaa;) Meillä tykättiin meidän heiluriovettomasta kulmavessasta ihan kiitettävästi mitä nyt jätösten määrästä pystyi päätelemään.

   Poista
 13. Voi hitsi miten hieno igglo! Onkohan se iso ja vaikea sijoittaa jonnekin "piiloon"?

  Meillä on valkoinen modcat yläkerrassa ja alakerrassa tavallinen heiluriovella varustettu boksi. Alakerran heiloriboksi sijaitsee saunan suihkuhuoneessa ja boksi on piilotettu kirstun sisälle. Kuvia löytyy täältä: http://projekteistaisoin.blogspot.fi/2013/01/suihkuhuoneen-kirstu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On toi kyllä iso, mahtuu juuri tohon lavuarin alle niin ettei blokkaa kävelyreittiä. Vaan jos sitä rakentelee tarpeeksi ison suojan tolle niin kyllähän sen piiloon saa jos tilat riittää ;)

   Mäkin haaveilen tuollaisesta itsetehdystä suojasta vessalle, joku kaappi olisi tosi kiva jossa olisi vessa, vähän mattoa irtoheikkaa keräämässä ja ihmiset vaan luulisi sen olevan joku tavallinen lipasto ;) Teidän on kiva kanssa, kissatkin varmaana tykkää?

   Poista
  2. Kissat tykkäävät - tai siis ei heillä ole väliä onko kirstun sisällä tai ei, kunhan vessaan on mutkaton pääsy. Sekä yläkerran Modcat että alakerran heiluriovellinen vessa ovat tasaisessa käytössä.

   Mullakin ole ajatuksena piilottaa mökin yhteen kaappiin kissanvessa, kun tilaa on aika niukasti. Mutta tällä hetkellä mennään heiluriovellisella kulmavessalla, jonka olen sijoittanut kissojen omalle parvelle (niin pieni, että palvelija joutuu sinne vaivalloisesti kömpimään). Ja tokihan heillä on mökillä myös tuo kissatarhassa oleva ulkovessa.

   Eli samoilla linjoilla: poissa silmistä ja "piilotettu" tavallisen näköiseen lipastoon tms. on hyvä ratkaisu :)

   Poista
 14. Hienoja ovat molemmat vessat! Tuo musta miellyttää silmää jotenkin vielä enemmän. Kiitos hienosta esittelystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehellisesti sanottuna se on munkin suosikki. Tahtoisin niitä meille lisää..Ja kiva kun esittely kelpasi, kerrankin vähän asiapohjaa meidänkin blogiin ;D

   Poista
 15. Tällä myös karvahousukomppanja arvolleensa sopivasti käyttävät igluvessaa ja mieluinen on. Muut huussit jäävät sontimatta, kun rapullinen iglutoiletti tuli taloon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on suosio pysynyt ton kanssa, selkeästi eniten käytetty toiletti. Mutta toi Maryjanen vinkki katon paikalleen laittamisesta on pariin otteeseen testattu : meillä on 4 kpl seinään sojottajia...Ja jälkiä sitten siivoiltu laittialta...

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)