lauantai 27. lokakuuta 2012

Kalikikalimerosmykonoplasmados sairastus !

Tropit
Herra Nilssonilta löytyi sitten vielä kalikivirus ja mykoplasma. Kaikki 4 kaveria on 4 viikon Doksisykliinikuurilla. Mykoplasma saadaan sillä hoidettua, mutta kalikivirus jää kehoon sitten piiloilemaan ja voi aktivoitua vaikka stressistä. Oivoi. Mutta voittaa taas kerran FIPin mennen tullen.

Kalikivirus ratkaisi myös tämän perheen rokotusohjelman aikataulutuksen. Täti-ihminen nimittäin oli ajatellut ettei välttämättä rokotuta näitä sisäkissoja vuosittain flunssaa vastaan mutta kalikin takia se on ihan ehdottomuus. Ennaltaehkäisy on kalikin hoidossa kaiken aa ja oo.

Kalikin oireita voidaan myös lieventää interferonilääkityksellä. Sitä voidaan antaa joko jatkuvasti vuoroviikoin tai kuuriluontoisesti aina silloin kun kissa alkaa oireilla tai silloin, kun on odotettavissa oireilua eli jotain stressaavaa on tiedossa. Pöh. Ja pah. Lisäksi kaliki altistaa sekundaarisille bakteeritulehduksille ja sitten pitää taas kaivella antibioottia kehiin.

Sittenhän meillä on aamuin illoin Nisurin kanssa vielä noi astmahoidot.  Ehkäpä ne voidaan jätää nyt  jossain vaiheessa, jos kaikki oireilut on ollut kalikin ja mykoplasman aiheuttamia. Herran Nilsson on huomattavasti paremmassa kunnossa, yskä on lähes poissa ja se ei ole enää mikä limakirnu.

Onneksi meillä on eläinvakuutus jokaiselle kissalle, Nilssoninkin karenssiaika ehti justiinsa loppua ennen tätä episodia ja nämä testit ja hoitokuluista saadut korvaukset kattaa kaikkien neljän kissan vuoden vakuutusmaksut ja vielä vähän enemmän.

Etelän hedelmä hedelmäkulhossa :)



30 kommenttia:

  1. Tosi kurjaa :( paranemisrapsutuksia sinne :) Meillä myös vakuutukset kaiken varalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rapsut toimitettu perille :) Vakuutusta kyllä suosittelen kaikille, kun noi eläinten hoidot saattaa tyhjentää kukkaron tosi tehokkaasti :/

      Poista
  2. Voi Nilsson-parkaa... mutta ihanaa että on jo paremmassa kunnossa! :)
    Ja pakko kysyä ihan ammatin puolesta, että onko tuo Roferon apteekista vai saitteko sen ell-asemalta?
    Tsemppiä koko porukalle hoitoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä, aika haasteellista kyllä noita pillereitä antaa kaikille :D Tänään sain sujautettua ne juuston joukossa.
      Roferon tuli klinikalta mukaan, ymmärsin ettei sitä apteekista edes saisi ?

      Poista
    2. No siksi juuri kysyin kun apteekista saa kyllä ihmisen annoksia injektiona joiden vahvuus on tyyliin monta miljoonaa yksikköä per millilitra, ja tuo kissan annos on niin pienenpieni, että mietin onko apteekeissa valmiuksia valmistaa tuollaisia laimennoksia alkuunkaan. Ja oikeassa olinkin! Tämä nyt ei ehkä avaudu ei-apteekin-tädeille mutta oli mulle mielenkiintoinen juttu ;D

      Poista
    3. Ihan mielenkiinotoista tietää tuokin, ihemettekinkin miksei apteekista tota olisi saanut :)

      Poista
  3. Voi voi, onpa teillä nyt monenmoista, tsemppiä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos :) Hyvähän se onneksi on, että sieltä löytyi jotain niin saadaan hoidettua kissa kuntoon.

      Poista
  4. voi Nilsson, Nilsson, panes tablettia kielen alle.
    Herra kuitenkin näyttää, jotta sairastellakin voi tyylikkäästi ja vauhdikkaasti.
    Palvelija taitaa ottaa paljon raskaammin herran sairaudet kuin herra itte, mutta palvelijan kuuluukin kantaa moisista huolta ja antaa herran elää niinkuin sen arvolle sopiikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herra Nilssonhan on paras sairastaja ikinä, rallit ja ruuat maittaa vaikka kropassa onkin vähän juttuu pielessä ;) Palvelija, kyllä vaan. on hiki otsalla eilen illalla yrittänyt saada ab.tä kitusiin erinäisillä keinoilla - herra Nilsson sylki se AINA takaksin huolimatta siitä, kuinka pitkään yritin pitää toisen suuta kiinni :D Juuston joukossa sitten saatiin tabu masuun...

      Poista
  5. Tsemuja, kamut. Paljon on teiilä mitä vastaan taistella!

    Vaatikaa feromonia töpseliin! Se pitää ressit poissa ja kisunaamat vehnäsellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Musta ja Harmaa !

      Feromonit menee hankintalistalle kyllä jatkoa silmällä pitäen, jos täällä jonkun pitää stressata on sitten täti-ihminen ainoastaan.

      Poista
    2. Täti-ihmisen tulee huolehtia omasta hyvinvoinnistaan ja välttää stressin näyttämistä herra Nilssonille, jotta sen ei tarvitsisi stressasta palvelijansa terveydentilaa.
      Täti-ihminen noudattakoon terveellistä elämänasennetta ja pitäköön mielensä iloisena, jotta jaksaa hoitaa ja kantaa vastuuta näistä arvollisista kisuistaan

      Poista
    3. Stressit vetästään vain kissoilta piilossa, eikä sitä voi kauaa stressatakaan kun noiden näkeminenkin poistaa kaiken kireyden mielestä <3

      Poista
  6. Tsemppiä kaverit! Kurjia sellaiset, mutta toivottavasti lääkkeet auttaa! Pienellä pojalla niin paljon ongelmia :(

    Meillä eläinlääkäri kysyi kerran, että onko Figo kaliki-positiivinen, kun tuli puheeksi tuosta sen suun kunnosta. Enhän minä tiedä, ei ole testattu. Voisihan sen testauttaakin, jos siltä näyttäisi.

    Niin ja vakuutukset ON syytä olla! Vähän vähemmän tarvitsee räpytellä silmiään eläinlääkärimaksuja maksaessa. Meilläkin taisi jo tämän vuoden vakuutusmaksut tulla korvauksina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ! Lääkkeet todellakin auttavat ja Nisuri Suuri on lähes oireeton <3

      Kaliki on kyllä tosi yleinen kissoilla, tiedä josko Figolla se olisi ja saisitte avun suuvaivoihin tosta Roferonista?

      Ja kyllä vakuutukset ROCKS!

      Poista
  7. Voi Nilssonia, ei pikkumiehen elämä aivan vaivatta ala. Näitä diagnosoituja sairauksia kai kuitenkin voi hoitaa ja ehkä astmabongista voi luopua joskus. Eli ehkä aurinko alkaa taas pian paistaa ja Nilsson on kai muuten ihan reipas pikku kollinalku.

    Ja täti-ihmisen on tosiaan huolehdittava itsestään, kissat ihan oikeasti stressaavat ja saavat hankaliakin oireita, jos oma ihminen on sairas - nimim. kokemusta on :(

    PS. nelivarvaskilpikonna Konnanen ja kissat elävät rauhallista rinnakkaiseloa eivätkä ole tietääkseen, että lajieroja on...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nisuri on riehakas nuorenmiehen alku, eikä ärsyynny paitsi vähän lääkityksestä koska silloin pitäisi saada tehdä ihan jotain muuta kun hengitellä bongilla ;) Vaikka sukeltaa tiskialtaaseen. Esimerkiksi. Stressit jätetään muualle tästä eteenpäin ja hoidellaan koko jengiä rauhallisin mielin <3

      Teidän konna ja kissat on sitten ihan asian ytimessä ja ihmisten pitäisi siitä ottaa oppia: ollaan erillaisia ihan jokainen, mutta mitäs siitä!

      Poista
  8. Voi Nilssonia :( On siinäkin kombinaatio: antibioottia ikuisuudelta tuntuvan ajan, kun pitäisi olla stressaamatta.

    Mindyllä epäiltiin myös noita ja saatiin valmiiksi Doximycin-resepti, mutta sitä ei sitten onneksi tarvinnutkaan antaa. Ehdin kuitenkin stressata kunnolla jo siitä mahdollisuudesta, varsinkin kun peloteltiin lääkkeen polttavan nielua ja aiheuttavan vaahtoamista. En osaa kuvitellakaan mikä rumba on neljän kissan lääkitsemisessä. Jaksua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanotaan näin: parhaiten lääkkeen saa kissan sisuksiin jonkun herkun seassa kun se on nälkäinen. Kun se on nälkäinen, ne pyörii ympärillä ja homma lähtee lapasesta siinä vaiheessa ;) Tänään en ole ihan varma kuka nappasi Nilssonin lääkeen vai nappasiko Nilsson sen ja saiko joku mahdollisesti kaksi annosta. Joo, mun täytyy vähän järkiperäistää mun metodia.

      Mikähän se Mindyllä on silloin aikoinaan ollut? No mutta pääasia on, että toinen on nyt kunnossa eikä tarvinnut niellä viikko tolkulla lääkkeitä :)

      Poista
    2. Okei, no toi ei kuulosta hirveän haastavalta, kun ihan vapaaehtoisesti tullaan lääkettä hakemaan. :D Ei mulla vain ole herkut toimineet kenenkään kanssa.

      Mindyn sairastelut on aina olleet perin mystisiä, pienestä pitäen.

      Poista
    3. Heeeei, toi oli tolloin nyt tarvitaan 2 x ihminen, pyyhe, voipaketti, gelatiinipilleri ja lääkitettävä kissa.
      Mulla on ikävä noita maksamakkarapäiviä....
      :D

      No voi Mindyä, olishan se kiva tietää mikä toista vaivaa vaikka tärkeintä tietty on se että toinen on niistä tervehtynyt.

      Poista
  9. voimia sinne reppanalle.! <3

    VastaaPoista
  10. Heippa! Doximycin syövyttää kissan ruokatorven jossei anna ruokaa heti lääkkeen perään. Kissa on siis saatava syömään heti lääkkeen annon jälkeen.
    Meillä se ei ainakaan ole ollut ongelma kellään viidestä kissasta kun annan lääkkeen jälkeen heti ensin ohuen ohutta herkku kinkkusiiivua ja perään iltamärkäruuan��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin noin :) Muutenkin on ihan fiksua antaa mitkä vaan lääkkeet ennen ruokaa, varsinkin jos lääkkeen antaminen on haaste. Silloin kissa oppii sen kuuluvan ruokarutiiniin ja sitä myöten lääkkeenanto helpottua.

      Poista
  11. Meillä siis toistuvia yskiä sisäilmaongelman eli homeen takia. Home aiheuttaa niinsanotusti allergisen reaktion ja hengitystietulehduksen eli ihan astmamaisen yskän. Mutta ei ole astmaa kun se paranee pois aina Doximycin antibioottikuurilla,utta uusii taas myöhemmin kun altistus jatkuu.
    Yhdellä kissoista ollut myös nielutulehdus 2 kertaa. Ja yhdellä rääppää silmät tummanruskeaa rääppää kun home ärsyttää limakalvoja. Yksi kissoista myös pärskinyt räkää yskän yhteydessä.
    Että kaikenmoista "kivaa" voi home aiheuttaa. Ai niiin ja kutinaakin aiheuttaa kaulalle/päähän.
    Myös ite oirehdin. Ja jo toinen homeasunto peräkanaa😭

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei ! Ihan kamalaa ja todellakin terveydelle todella paha juttu. Onko sulla mahdollisuutta muuttaa? Pahimmillaanhan home tekee sinustakin kroonisesti sairaan ?

      Poista
  12. Millaisiin suuoireisiin tuo roferon teillä aloitettiin? Meillä kissoilla suussa rakkuloita, lääkärin mukaan kaliki. Kirjoitti että roferonilla hoidetaan flunssaoireita? Mutta auttaako rakkuloihin? Osaatko sanoa?

    VastaaPoista
  13. Auttoiko tuo Roferon noihin suun rakkuloihin?

    VastaaPoista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)