keskiviikko 15. elokuuta 2018

Vuosihuolto ja Nisun IBD-kontrolli

Phuuuuh! 

Se oli taas se vuosittainen show: vuositarkistus ! 
Apukäsinä - kuten aina -  täti-ihmisen oma äiti ja ilman apua tämä sirkus ei kyllä liikkuisi yhtään minneen. Kiitos myös Pian ylimääräisille käsille lähtiessä. 





  • Mimmi, Elli ja Börje saivat rokotukset. 
  • Elli ja Böö saivat täysin terveen paprut.  
  • Mimmikin on terve, mutta anaalirauhaset piti tyhjätä. 
  • NIsun veriarvot olivat hyvät, mutta kakkinäyte suolesta paljasti giadian.




Yllättäen täti-iihmisen parturoima leijonakampaus sai kehuja eli enää en taidakaan olla se maailman surkein kissakampaaja !






  •  Kaikilla, paitsi Nilssonilta (no daa, ei sillä ole hampaitakaan ) löytyi hammaskiveä ja ientulehdusta. Jopa Mimmiltä ja Elliltä, joilta ne on poistettu Siilitien klinikalla. 
  • Mimmin pyyhekakkimistaipumukseen saimme vinkkejä. Aloittelemme siis sen parissa pieniä proggiksia, niistä sitten joskus oma juttu tuloillaan.
  • Tammikuun lopulla olemme sitten varanneet Teijan koko päiväksi meidän hoitoihin. Silloin on Nisun IND-kontrolli ja muiden hammashoidot. Lisäksi Börjeltä tsekataan pissahommat.



Nisun lääkitystä muutettiin niin, että aamun Losecit jää pois. Suoliston mobilittettia lisäämään otetaan Resolor joka päiväiseen käyttöön. Muuten jatketaan samoilla tropeilla kun ennenkin.




Kaiken kaikkiaan ihan ok käynti. 
Ultrausta ei Nisulle tarvinnut tehdä, kun se tehtiin viime viikolla. Kissat käyttäytyi hyvin, täti-ihminenkin oli ihan siivosti ja parhaimmillaan pienessä huoneessa seikkaili vapaana 3 kissaa. Toki giardia vähän ottaa aivoon, mutta kaikille on nyt Axilurit aloitettu ja niitä sitten vedellään 10 päivän kuurina.






18 kommenttia:

  1. Lämmin osanottoni Giardian siivoussaneeraukseen troppikuurin puolessa välissä! Been Theresa, some that reilu 5 v.sitten! Kloori haesoi ja hiki roiskui höyrypuhdistimen kanssa. Puhumattakaan pyykkirumbasta kellon ympäri.. Muille onnitteluni liki puhtaista papereista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me kiitämme osaanotosta :D Onneksi mä sain Rekkujen Mialta lainaksi höyrypesurin, huomenna duunin jälkeen alkaa pesukone jo laulamaan. VIikonlopun suunnitelmat on siis selvillä :D

      Poista
  2. Onnee vaan. Giardia. Persiistä... :-(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! meillä onneksi oireet sylkee naamasta ulos, joten pääsen niin paljon paremmin siivouksen kanssa kun ne persiistä oireilevat ;). Sori, oli ihan liian mehevä tilaisuus vähän leikkiä sanoilla :D

      Poista
  3. Onnea terveen paperit saaneille ja olkoon voima kanssanne loishäätöjen kanssa. Niin ja onnea kanssa täti-ihmiselle tunnustuksesta mitä tulee parturin työhön! "Kaikkihan" sanoi, että hieno se on! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos, kovasti iloinen uutinen molemmista terveistä :) Ja tänään annoin jo loishäädön kolmannen satsin eli sitäkin on enää viikko edessä ;) Lainassa höyrypesuri ja viikonloppuna sitten. Uh. Voi olla että hymy hyytyy aika nopeasti :D
      Kampaus on nyt kyllä parempi, kun Mimmi äkkiä kasvatti itselleen pienen siilitukan ;). Ihana kissa, naamioi
      leikkauksen erheet :D Mutta kiitos, arvostan kannustavia sanoja !

      Poista
  4. Kyllä sä ne giardiötit heivaat vex, ja sitten toivotaan, että Nisunkin olo paranee eikä tule pukluja! Tsemppiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, meillä ei saa asua toksot eika giardiöt. Häätö tulee heti ;) Kiitos tsempeistä, kohta alkaa siivouskoitos mutta alkakoon !

      Poista
  5. Voihan giardia, toivottavasti menee, ja pysyy pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inha vaiva. Tämäkin zonoosi. Perhana. Kyytiä ainakin parhaani mukaan sille annan ;)

      Poista
  6. Reissusta selvitty, siitä voi jo olla iloinen. Ja enemmän tervettä kuin sairasta porukkaa, siitä voi olla superiloinen. :)

    Giardiasta selviämiseen paljon tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me aina mun äitin kanssa todetaan, että seuraavana päivänä pitäisi olla lepopäivä kun toi rundi on heitetty :D
      Giardiaakin ilman olisin voinut elää, mutta minkäs teet :D Vielä olisi muutama muu zonoosi, jota meillä ei vielä ole ollut...

      Poista
  7. Voihan giardia sentään. Tsemppiä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3. Saanpahan nyt sitten siivoilla ihan syyn takia, mutta se ei innostaisi ;)

      Poista
  8. Onneks ei oo ribaleissön giardia, koska sehän on aivan persiistä. Mutta toivottavasti pääsette helpolla ja seuraava kakkatesti onkin sitten nega! Meinaatteko muuten ottaa sit kaikilta kakkatestin vai ette että tietää onko sitä sit enää ja kellä? Mähän lähetin ne eviraan sillon itse, kun sain säilöntä formaliinia klinikalta ja niitä purkkeja. Sillon mulla oli kolme päivää kakkaa jääkaapissa hyi! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ä olen niiiiin onnellinen, että meillä oireet on oksuja, koska se tekee kaikesta niin paljon helpompaa. Periaatteessa mun ei "tarvi siivota" eli riittää kun pesen tekstiilit ja desinfioin veskit ja vaihdan hiekan. Itse vaan tahdon vetää höyryllä lattiat ja matot. Ja ilmeisesti uutta kakkatestiä ei edes tarvita, jos oksennus loppuu kuurin jälkeen!

      Kakkia jäkaapissa, niin kissaperheen arkea :D

      Poista
  9. Eäääh, giardia ja tulehdukset. :( Onko giardia tullut aiemman kontrollin jälkeen vai voisiko olla ollut läsnä jo pidempään? Toivottavasti se on nyt taltutettuna kun jälleen kerran kommentoin reippaasti jälkikäteen. :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä epäilen, että se on ollut pitkään. Oliskohan se taas se IBD, joka altistaa näille kaikille vaivoille.

      Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)