lauantai 3. maaliskuuta 2018

Valtakunnallinen löytöeläinpäivä !

"Suomessa hylätään vuodessa, vielä tänäkin päivänä n. 20 000 kissaa ulos. Meillä on edelleen 'kesäkissailmiö' sekä mm. kaneihin kyllästytään ja pistetään pihalle. "

- Hesy Ry fb:ssä tänään 3.3.18 -Täti-ihminen iloitsee ja on kovin kiitollinen omista löytöeläimistään ja Börjestä, tietty. 


Ilman tätä laumaa olisi elämä paljon tylsempää.

Puhumattakaan kuinka paljon varakkaampi olisin...  terkkuja kaikille poikia hoitaneille eläinlääkäreille vaan :D
Löytökissa on älykäs (ks. yläkuva ) ja hauska kämppis. 

Hetki tuosta hetkestä, Mimmillä oli savukone hännässä.  Pyrstökarvat nappasi tulta tuikuista , mutta vain karva ja vain vähän. Kissa ei vahingoittunut. Nyt on palaneen karvan hajukin saatu pois.

Se oli kaikkien näiden 6.5 vuoden kissaperheenä elämisen aikana vasta toinen kynttilävahinko. 

11 kommenttia:

 1. Hui, kynttilävahinko! Näiden omien pöhköjen kanssa en uskalla edes testata miten nopeasti olisi kissat ja talo tulessa aitojen kynttilöiden loimutessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä näiden... Aidot liekit vain lyhdyissä, jonne ei kissanosat yletä.

   Mutta hyvää löytöeläinten päivää. Triolassahan se on joka päivä!

   Poista
  2. Ja kaikissa maailman kissatalouksissa on joka päivä "löydä kissa-päivä" ;)

   Meillä kyllä uskaltaa noita kynttilöitä poltella ja kyllä mä polttelenkin ja paljon. Nyt vaan Mimmi oli niin noiden ruohojen lumoissa, jotka olin laittanut väärään paikkaan ja tämä hetkellinen vahinko kävi. Peräpuska ei onneksi ollut liekeissä vaan savusi vaan ;)

   Poista
 2. Me tänään kävimme tuolla Hesyssa, kun siellä oli avointen ovien päivä. Siellä on tullut käytyä ennenkin, mutta nyt oli aikaisemmasta visiitistä jo ehtinyt tovi kulua. Mies halusi viedä kissoille tuliaisia, joten kävimme menomatkalla hakemassa lihaa kaupasta :)

  Meidänkin kummatkin kissat ovat löytökissoja, toinen tullut kissatalolta aikuisena ja toinen pentuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lihaa kodittomille, miten loistava idea! Mulla ei olisi tullut mieleenkään, vaan olisi roudannut tavallista purkkiruokaa.

   Teidän koko eläinkatraalle rapsut ja löydetyille pienet extrakutitukset päälle :)

   Poista
 3. Ihminen voi olla eläimelle suuri ilo ja turva, mutta myös järkyttävän julma. Onneksi on löytöeläinkoteja, jotka mahdollistavat joillekin uuden elämän alun. Nerokin on löytökissa, tosin omalta pihalta löydetty pentu. Myös hänen kaksi sisarustaan sai hyvän kodin ystäväni luota. Kaksi kulmille osunutta kesäkissaa olen vienyt löytöeläinkotiin ja naapurini myös ainakin yhden, joka oli heitetty syksyllä autosta heidän kohdallaan.
  Kissan kanssa eläminen kohentaa mielen- ja kehon terveyttä siinä määrin, että Kelakorvaus olisi kissanomistajalle paikallaan :) On monta tyyriimpääkin harrastusta kuin kissat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisen julmuutta viattomia kohtaan ei voi kun ihmetellä, mutta onneksi joukkoon mahtuu myös ihan hyviä tyyppejä :)
   Eniten kyllä aina ilahduttaa tarinat pelastetuista kissoista ja muistakin eläimistä, tietty!

   Monesti mietin, kuinka hyvät pelastuskappaleet meille on sattunutkaan ;) Kaikki on avoimia ihmiselle, uteliaita, rakastavia ja hurrrrrrjan söpöjä! Niin kuin Nerokin <3

   Poista
 4. Se Vaasan kissatalo muuten sai 80 300 euroa kampanjallaan! Itkin vähän ilosta kun näin miten hurja summa. Ihmiset välittää kissoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tuli pillitettyä muutamaan otteeseen siinä matkan varrellakin, kun joka päivä oli pakko mennä tarkistamaan tilanne ( tai kaksi kertaa..ehkä kolme).
   Kerätty summa on valtava ja varsinkin kun siellä suunnalla on kanssa aika välinpitömätöntä kissanpitoa noin lähtökohtaisesti niin nyt saadaan kissatalolle kunnolliset tilat pelastaa niitä pahalta maailmalta <3
   ( nyt pitää taas mennä vähän pillittämään ;) )

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)