sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Simskuttelua

Kissaroduista e noikein tiedä mitään, kun itse olen keskittynyt "roduista jaloimpaan" eli rescuekissoihin ;)

Jalorotuinen Böh Böö.

Tästä omasta mielenkiinnosta huolimatta, en ole antirotukissatätejä ja kaikki kissat on ihania. Siis ihan kaikki !  Onhan mulla olemassa oleva salasuhde edelleen ja Egyptin Mau Emi, hänkin on aiheuttanut sydämentykytyksiä aikoinaan kohdatessamme. Blogistaniassa on paljon ihania rotukissoja, joista osaa olen käynyt ihailemassa näyttelyissä. 

Siamilaiset on toistaiseksi multa jäänyt kokematta. Sinäällään hassua, koska yhdellä ystävällä niitä on kaksi ja vierailukutsu on ollut voimassa viimeiset muutaman vuoden. Esteenä on ollut se, että kun ne siellä ulkomailla - ihan Järvenpäässä asti asuvat. No, pari viikkoa sitten vihdoinkin pakkasin laukun, passin ja tuliaiset mukaan.  Kyllä kannatti.

Luka ja se silmät.Muokkaus ehkä vähän korostaa, mutta siniset oli kun puhdas vesi.* lisäys: silmät on justiinsa ton väriset oikeassa valossa, ilmoitti Lukan oma ihminen. Uskomattomat silmät, iik ! *

Luna ja Luka , tai kuten niiden mamma Lukaa kutsuu: pyylevä velipoika.  Kaksi ihanaa ja kovaäänistä tyyppiä, täysin erilaisilla luonteilla varustettuna.  Lula on valmis rapsuihin ja silityksiin, vaikkei vielä olla edes päivää sanottu, mutta Luna taas ei.

Luna, neiti temperamentti.
Lunaa ei niin vaan silitellä. Ei koko iltana. Yleensä Luna vastaanottaa vieraat marmatuksen ja sähinän kera , mutta tämä kissatäti pääsi vähällä. Sähinää ei kuulunut koko iltana, mutta ei siellä kyllä lääpintääkään tapahtunut. Luna oli utelias ja välillä  juteltiin silmäsiristyksin, haisteltiin sormea mutta ei lääpintää. Seurassa Luna tosin oli kokoajan, koska kissan kuuluu vahtia. Ja tuijottaa. Kieroilla silmillään, herkeämättä.Aika söpöä, eikö?

Kissaliitto esittelee siamilaisen näin.  Kuulostaa ihan tältä kaksikolta. Puheliaita, hassu, kova ääni, aktiivisia ja todellisia mammankatteja. Ja toinen todellinen diiva. Ihan jotain muuta kuin nämä meidän kotikissat.

18 kommenttia:

 1. Ensinnäkin tän postauksen lukeminen oli aika hankalaa, koska pyörryin heti alkajaisiksi, koska Börje näyttää tassua ❤️ Jaloa ja mitä kauneinta pinkkipohjatassua! Sitten kun virkosin, päästiin simskuihin. Oi, itämaisia kissoja ❤️ Itämaiset on niiiin kauniita, ja nämä kaksi on ihan yhtä kauniita kuin simskut yleensä. Niin että sitten rupesi taas pyörryttämään. Onneksi tuli ruokittua kissat just, etteivät raukat nälissään joudu olemaan, kun yksi huokailee vieraiden kissojen perään!

  (Ja se Börje ja Börjen tassut vieläkin ❤️❤️)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vähän osasinkin epäillä, että sulle voi käydä noin tassuhommien takia :D

   Nämä kaksi oli kyllä aika hauskoja, niin eriluonteisia ja näköisiä kun oman jengin jäsenet!

   Poista
 2. Hienoa, että olet päässyt tutustumaan simskuihin ❤ ja tervetuloa tänne jatkotutustumaan erivärisiin itämaan ihmeisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kutsusta, se laitetaan to do - listalle heti paikalla :)

   Veikeitä katteja nuo simskut, näyttelyissä ei niiden persoonat juurikaan avaudu amatöörille joten kiva oli nähdä niitä kotioloissa.

   Tosin, onneksi on blogit - teidänkin arjen kautta oli jo aika hyvä aavistus mitä voidaan näiltä kissoilta odottaa ;)

   Poista
 3. Sivuhuomautuksena, että nää mahtavat tyypit on muuten vanhanajan siamilaisia, eli alkuperäistyypin edustajia. (Ja koska tunnen ne, voin kertoa, että ihan oikeita sellaisia sukutaulultaan). Nykysimskut ovat huomattavasti sirommiksi ja isokorvaisemmiksi jalostettuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti lisäyksestä, kyllähän mä olen ton kuullut mutta enhän mä noita muista mainita. Kotikissatätinä unohtuu alkuperät aina ;)

   Poista
 4. Olipa kiva retki sulla! Ja kauniit isäntäväet. Nyt kun tuli mieleen, enpä mäkään ole nähnyt siamilaisia kenenkään kotona, näyttelyissä vaan.

  Rescue on meiänkin lempparirotu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä oli todella kissamaisia ja jänteviä ja tämän silmään ei pyylevä velipoika ollut pyylevä ollenkaan. Mutta mullahan on toisaalta noita shetlanninponeja pienillä paino-ongelmilla täällä 3 kappaletta ;)

   Rescuet rocks ;)

   Poista
 5. Sinisilmät ovat niin kauniita ja ensimmäisen kuvan jalorotuinen eliö turkisvuoteellaan on yksinkertaisesti _komea_!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olemme täysin samaa mieltä meidän jalorotuisesta turkisvuoteellaan - se on kyllä rotunsa täydellinen edustaja ;)

   Siniset silmät kissalla on kyllä ihan tajuttoman kauniit, kuin pienet lammet <3

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Näistä kahdesta Luna on se tempperametti. Kuulemma sähisee vieraille lähes poikkeuksetta, mä onneksi kissatätinä säästyin siltä ;) Mutta selväksi tuo mulle teki, kuka määrää ja kuka ei. Mä olin se ei määrääjä :D

   Poista
 7. Vastaukset
  1. On noi, aivan ihania ja kauniita ! Ja Hassut noi kierot silmät ;)

   Poista
 8. Upeita! Simskut jäävät mieleen ulkonäöltään ja varmasti luonteeltaankin, suuria persoonia. :) Etenkin näissä vanhan ajan simskuissa on sitä jotain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella suuria persoonia ja jotenkin erillä lailla kun nämä omat suuret persoonat täällä kotona. Tai sitten se vaan tuntuu siltä, kun ekaa kertaa näin simskuja kotioloissa ?

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)