maanantai 19. syyskuuta 2016

Täti-ihminen tutkii: Ökö plus vs. Greenwood

Vastahan se oli helmikuussa, kun Täti Etsivä lupasi suorittaa syvääluotaavan tutkimuksen näiden kahden samanmoisen ekologisen kissanhiekan välillä.

Ja ekologisuuden nimissä, me kierrätetään Ökö Plussan kuva.
Tutkimus on ollut äärettömän helppo. Hiekkaa ostaessa pitää katsoa vain se, että kumpi on tarjouksessa. Hiekat on lähes identtiset. Jos oikein kuvittelee niin toinen ehkä pysyy kasassa vähän paremmin kuin toinen. En muista kumpi. Tai toinen ehkä pitää hajut paremmin kuin toinen. Tästäkään en muista kumpi.

Molemmat merkit ovat siis tosi hyviä ja suosittelemme niitä. Disclaimerinä tosin edelleen se, että kissat päättää.

Ja jos nämä ekologiset hiekat kiinnostaa, niin tuolta meidän Zooplussan linkistä voi niitä mennä ostamaan ------------->

Tämäkin on kierrätyskuva, kakkikukat vaan tuunattu tästä pois.

Tämä oli kyllä helpoin salapoliisijournalistityö ikinä :D
14 kommenttia:

 1. Pitihän sun tietysti käyttää riittävästi aikaa testaukseen! Ei sitä kuukaudessa näitä asioita saa selville, kyllä se on perusteellisesti tutkittava ja toistoja tehtävä riittävästi.

  Voisi kyllä joku kerta kokeilla noita hiekkoja. Ja Zooplussaa, en ole ikinä sieltä tilannut. Nyt kun linkkikin on ja kaikki! On nimittäin vähän mietityttänyt tuo savipohjainen hiekka jäteastiassa. Kun jätteet nykyään poltetaan, miten se märkä savi muka palaa??

  En vaan ole saanut vaihdettua, koska muutosvastarinta jne. Ja EverClean on tuttua ja toimivaa (mutta jumalattoman kallista. Hei EC:n tyypit, joita täällä varmaan on pilvin pimein: kehun aina teidän tuotteita, voitteko antaa provikkaa?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vaikka siis tulokset olisi ehkä selvinneet jo ekalla viikolla niin ei tuloksia voi heti julkaista. Vakavahenkinen tutkimustyö on pitkänmatkan juoksu, eikä mikään sprinttimatka ;D

   MÄ olen kamalasti tykännyt näistä puupohjaisista hiekoista. Jotenkin tuntuu, että ne on "siistimpiä" kaikin puolin. Tosin siinäkin saattaa vaikuuttaa se, että se on vaaleampaa väriltään.

   Sä ehdottomasti ansaitsisit EC:n provikat ;)

   Poista
 2. Hih, mä tulin omissa testeissäni siihen tulokseen, että nää kuivikkeet on tasan samaa tavaraa kahden eri merkin paketteihin pakattuna... :)

  VastaaPoista
 3. Olisi kiva koklata jotain tämmöstä, mutkun tottunut niin siihen mikrohiekkaan, enkä oo ihan varma onko sänky kivempi täynnä hiekkaa vai purua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta toi kulkeutuu vähemmän kuin hiekka ja ainakaan mä en vielä ole löytänyt puruja sängystä. Ainakaan paljoa ;)

   Poista
 4. Jo oli aika saada kommenttia tästä asiasta. Meillä ollut käytössä vain ökö, mutta Greenwoods olisi yleensä vähän halvempaa. Ei olla vaan ostettu vielä sitä, kun laadusta ei ole ollut tietoa. Ekologisuuden vuoksi taidetaan pysyä puupohjaisissa. Nämä on helppo hävittää vessan kautta ja mailla saadaan kompostiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkimusyksikkömme on pahoillaan tulosten myöhäisestä julkasemisesta ;)

   Ökö oli eilen paremmassa tarjouksessa, mutta siinä suurkuluttaja koossa. Meillä jatkuu siis näiden käyttö ja merkkiä vaihdan lennossa hinnan mukaan ;)

   Poista
 5. No niin, täähän olikin selkee :) Meillä kokeiltiin Ököä, mutta Ilmo ei sitten suostunut edes pissimään siihen kertaakaan kolmen viikon aikana. Pitäisi varmaan koittaa ensi kerralla totuttaa sekoittamalla ensin desi kerrallaan mikrohiekkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooooh noooooooou ! Toivottavasti ette ostanut sitä 40 litra pussia ;)

   Ehdottomasti kannattaa vielä koittaa, mutta todellakin pienin askelin. Toi sekoitteluvaihe on kyllä aika ärsyttäväö, mutta jos Ilmokin siten oppisi olemaan viherkissa ?

   Poista
 6. Hihi, tulos oli varsin selvä! :D Meillä samaa juttua mikrohiekoissa Compact caren ja Zooplussan Tigerinon välillä, ostetaan sitä mikä on halvempaa kun käytännön erot on korkeintaan tosi pieniä. Lähinnä tosin mennään CC'llä kun ostan äitini kanssa puokkiin useamman säkin kerralla säästöhintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvempi ei oikeastaan voisi olla, alet määrittää sen kumpi merkki menee ostoskoriin :D

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)