perjantai 5. helmikuuta 2016

Kesäkuntoon

Enpä olisi usonut, että meidän kissablogista tuleekin joku naistenlehti!
Sama juttu vuodesta toiseen ja pahimpina vuosina tuplasti. Nimittäin painovaivat puhuttaa taas  ja kissoja pannaan siitä syystä dietille!Tilanne ei sentään ihan noi paha ole, mahapussukka on sidettävämmän kokoinen vaan ei ole kauaa, jos Elli jatkaa haaveilemasta 400 g annoksista...

Ehkäpä tässä oikeasti pitäisi aloittaa vakavammalla mielellä joka päiväinen ruokailun seuraaminen, mutku aamuisin ei ehdi ja iltaisinkaan ei aika riitä. Börje on niin söpö, kun se tilittää silmiin ja tahtoo raksuja, ei silloin voi vaakaa käyttää vaan annetaan vielä pari raksua, silleen vähän salaa.  Ja Ellikin on niin hassu, kun se aina syö toisten jämät - lihaahan se vaan on!


Ja siinähän se sitten on, laiskanpulleat katit ei jaksa tehdä juuri muuta kun olla tosi skarppina ruoka-aikana. Tällä kertaa tosin HRH:n ei tarvitse osallistua laihikselle, koska massakautta on viettänyt vaan noi kaksi.


Börje tulee olemaan helpompi laihdutettava. Raksut menee lautaselle nyt puntarin kautta ja niin muuten menee kaikkien piffitkin. Elli se vaan on sen verran ovela daami, että kun tädin selkä kääntyy niin katti on jo toisella lautasella ahmimassa lisäravintoa jonkun toisen annoksesta. Meillä toki on jo yhteisymmärrys siitä, että kun mä kutsun sitä näpäkästi  nimeltä väärän lautasen edessä niin sininen salama vilahtaa vauhdilla karkuun, vaan ryökäle palaa paikalle kun se selkä on taas Ellille suotuisaan suuntaan.


Täällä on muuten kovasti naurattanut tarinat siitä, kuinka kissojen vatsat vetää vain pieniä annoksia kerralla. Meillä kaikki pystyy vetämään yhdellä istumalla yli 100 grammaa possun   ja ehkä vielä vähän huikopalaa siihen päälle.23 kommenttia:

 1. Lisää tällaisia naistenlehtijuttuja! Mitä viihdyttävintä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen vahvasti, että jatkossakin tulemme pysymään aiheessa ;)

   Poista
 2. Nää on tärkeitä juttuja, meilläkin on tuo yks, joka söis varmaan vaikka ton 400g kerralla jos ei olis valvontaa. Hirviä ruuanhuuto kiirii keittiöstä satoja kertoja päivässä, mutta sydän on vaan kovetettava ja pidettävä kiinni ruoka-ajoista. Välillä meinaa olla vähän vaikeeta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei auta kyllä aihetta vähätllä, koska mäkin näen selvästi kissojen aktiivisuustasojen laskun painnon ollessa vähän pullukka.

   Omasta nyt puhumattakaan :D

   Poista
 3. Meillä ei onneks tarvitse kissan ruokailua rajoittaa, on se sellainen nirppanokka. Mamman itsensä ois ehkä kuitenkin syytä katsoa peiliin, mut kun se suklaa on niin hyvää ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta sittenhän teillä saa olla vahtimassa, että toinen syö tarpeeksi?

   Omasta painoluokasta ei edes kannata aloittakaan, suklaan lisäksi tälle tädille maistuu kyllä ihan kaikki ja suurina annoksina ;)

   Poista
 4. Onko tämä se uusi naistenlehtijulkaisu *Me Kissat* ja parhaat kevätdietit. Mun silmään Triolassa on vain sopivan kokoisia asukkeja ja tosi nättejä/komeita sellaisia. Höpö höpö mitään dieettejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on just se julkaisu ;) Ruokavalioon vaan reilusti raakaa lihaa niin jo alkaa massa pienenemään :D

   Kiitos kohteliaisuudesta, Börje ja Elli on sun kanssa aivan samaa mieltä!

   Poista
 5. Niin tuttua, niin tuttua. Olgalla ei ole mitään ongelmaa, mutta Sofilla tahtoo tuo vyötärölinja pullistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sofia, meiltä tsemppitassut! On se nii väärin, kun ei saa syödä niin paljoa kun tahtoo !

   Poista
 6. Onnea painonvartiointiin ja vyönkiristykseen! Täti-ihmisen täytynee ruveta tekemään niinkuin meillä ja vahtia vieressä että ruokailijat pysyvät oikeilla kupeilla ;-) Kissa-reppanat joutuu nyt ihan nälkää näkemään. Ainakin Elli. Omasta mielestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä niin nyt kärsitään ja näivetetään kissoja nälkään ;)

   Iléales toi vahtiminen vielä onnistuu, mutta aamuisin ei meinaa aika riittää.

   Poista
  2. Tai olisko iltaisin sittenkin :D

   Poista
 7. Tämä on vähän niinkuin mission impossible. Kissojen dieetit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ikuisuusprojekti jonka pariin palataan aina vaan uudestaan.

   Poista
 8. Joo... meillä on kans yksi rosvo, joka rientää harmaana salamana toisen lautaselle jos silmä välttää. Ja se toinen lautanen on sentään kokonaan toisella puolen asuntoa! Jos salama ehtii lautaselle asti, ei ole nopeempaa rosvousta nähty ikinä.

  Yleensä kyllä vahdin rintamien välissä suihkupullo kädessä.

  Samainen rosvo voisi vetää kattilallisen mitä vaan joka on joskus elänyt. En tajua mihin mahaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomaton rosvo <3 Ja erittäin sutjakka.

   Poista
 9. Meilläkin on ruokarosvo, joka on alkanut olemaan viime aikoina entistä röyhkeämpi. :D Siitä syystä kun jatkuvat kiellot tuntuvat melkein menettävän tehoaan, olen kokeillut toista taktiikkaaa ja Haikun lähtiessä lähestymään toisen lautasta, olen kutsunut Haikun luokseni ja kehunut. Kehuja tulee myös, jos Haiku pysyttelee oman lautasensa äärellä. Tämä oppi tuntuu menevän perille ja kerran kaverin lautanen oli varmaan ainakin minuutin ilman syöjää ja Haiku istui kiltisti oman lautasensa edessä eikä yrittänyt apajille. Niinä kertoina kun Haiku saa syödä jämät, olen alkanut antamaan lautasta Haikun paikalle sen sijaan, että Haiku saisi mennä kaverin paikalle syömään. Ja yritän antaa ainakin ainakin silloin tällöin jämiä syötäväksi, jottei Haiku turhaudu ja ajattele, että parempi onnistuminen seuraa rosvoilusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä koitaa sun teknikkaa, jos se toimisi :)

   Poista
 10. Mut mut mut kun ne raksut on vaan niiiin hyviä ja ruoka muutenkin <3 Meillä onneksi pysytään kiltisti toisten lautasilla tai ainakin Coco pysyy ja heti kun Coco on syönyt nappaan lautasen pois. Jos Ruffe olisi nopeampi syömään söisi se varmaan Coconkin sapuskat mutta onneksi raksujen syönnissä kestää tovi ja coco saa ahmia sydämensä sekunneissa :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kamala nälkäkin sitä tulee, kun nukkuu päivät ja yöt ;)

   Poista
 11. Siis omilla lautasilla pysytään kiltistä eikä toisten :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Se vasta kilttiä oliskin, jos toisten lautasilla vaan olisi :D

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)