sunnuntai 16. elokuuta 2015

Astmakauden paluu ja vähän calicikinkin

Meillä on ollut vaihtelevaa astma-rintamalla koko kesän. Börje on onneksi ollut oireeton ja on sitä vieläkin, mutta Nisukka.  Kohtauksia on tullut vaihtelevasti koko kesän, onneksi välissä on ollut vähän pidempiäkin jaksoja ettei katin köhinää ole kuulunut.

Vaan nyt ollaan oltu taas pari viikkoa kunnon hevoskuurilla: Aamuin illoin 1 x ventoline + flixotide hatsit. Iltaisin vielä 1 x prednisolon pilsu ja calicin hoitoon 5 ml Roferonia.

Huoli pois: sisutamiseen ja öykkäröintiin ei sairastelu saati lääkitykset vaikuta ! 
Meillä calicin aktivoituminen kuuluu Nisun hengityksestä, sen nenä on vähän tukossa ja hengitys "kuplii". Se on merkki sille, että Roferon on otettava käyttöön. Näin me saadaan virus kukistettua ja Nisun nenän röörit puhtaiksi limasta muutamasta päivässä eikä calici pääse puhkeamaan kunnolla.

Muista kirjoittaa että Nilsson is the Best, vähän epäkunnossakin ! 
Nyt me siis tuetaan Roferonin avulla vastustuskykyä ja lääkitään astmaa. Keskimäärin joka toinen pilleri lentää ainakin kerran katin kitusista pöydälle.


34 kommenttia:

 1. Harmi tommoset niiskutukset ja köhinät! :/ Toivottavasti menisi nopeasti ohi. Osaatko muuten sanoa että annetaanko kissoille kortisoni yleensä iltaisin, kun ihmisillä se otetaan aamuisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin meille on aina sanottu, että kortisonit mieluiten iltaisin. Todella suuret annokset pitäisi varmaankin jakaa aamuun ja iltaan, ettei kerta-annos kävisi älyttömäksi.
   (Juu, ei kysytty meiltä, mutta vastattiin silti.)

   Poista
  2. No kyllä se sitten varmaan on niin että kissoilla menee päinvastoin kuin ihmisillä, jos kerran teilläkin on noin! Alkoi vaan kiinnostaa, farmaseutti kun olen, ja koulutuksessa käsiteltiin/käsitellään erittäin vähän eläinpuolta.

   Poista
  3. Meilläkin aina jos annosta pienennetään otetaan se ensin aamusta pois ja jätetään iltaan! :)

   Poista
  4. Olettaisin, että kissalle annetaan kortisoni illalla ja ihmiselle aamulla siksi, että ihminen on päiväaktiivinen ja kissa taas (ilta)yöaktiviininen otus, jolloin luonnollinen hormonituotanto on aktiivisimmillaan eri rytmissä. Täten yritetään pitää luonnollisten järjestysten sotkeminen mahdollisimman vähäisenä.

   Poista
  5. Näin mäkin oletan, miten Henna tossa yllä sanoo.

   Poista
 2. Pikaista paranemista Nilssonille! <3 Melkoinen arsenaali lääkkeitä, joten eivätköhän pöpöt pian kukistu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos !

   Lääkkeiden määrä on runsas ja onneksi on kokemuksenkin, joten kyllä tässä yksi kissa saadaan kuntoon ;)

   Poista
 3. Hiiskatti! On teilläkin ollut tänä kesänä aikalailla kaikenlaista, kun hammasasioiden lisäksi vielä astma- ja calici-juttujakin! Toivotaan pikaista paranemista teille! Nilsson on silti paras, ja varmaan vauhdissaan monen kissan veroinen, uskotaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä voinut oireet pysyä poissa pidempään, mutta kun ei niin lääkitään sitten ;) Potilaan aktiivitasossa ei näy notkahdusta alaspäin, ehkä päinvastoin - kiitos kortisonin ....

   Poista
 4. Voi Nisu söpöliini The Best! Pikaista paranemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila, nyt on roferon lopetettu ja kortisoniannosta pienennetty. Parempaan suuntaan siis mennään :)

   Poista
 5. Pikaista paranemista ja tsemppiä myös hoitajalle noiden kaikkien lääkkeiden jakamisessa ja annosteluissa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Teillekin paranemisia, onneksi Nero saa sentään jo napuja mutta kyllähän se grillimakkara olisi poikaa... ;)

   Poista
 6. Toivotaan että homma pysyisi hanskassa. Tai siis tassussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tassussa on, parempaan mennään :)

   Poista
 7. Harmillisia nuo sairastelut, mutta hyvä kun osaatte jo alussa antaa oikeat tropit. Sillitykset kaikille karvakorville :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kroonisia vaivoja molemmat, mutta silti ne yllättää aina ilmaantuessaan. Ja vähän huolestuttaakin. Mutta kun on oikeat lääkkeet niin kyllä se tästä :)

   Silitykset toimitettu asianomaisille ;)

   Poista
 8. Voihan pärskis ja röhinä sentään. :( on se kumma, että Nilsson ei ota pilsuja kiltisti. Alkaahan se olla jo rutiinitoimintaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä !

   Nisuhan on (Varmaan mun kiusaksi) kehitellut sen kokoajan liikeellä olevan kielen eli pillerin anto on kuin flipperiä pelaisi :D Jos pilsu tipahtaa väärään kohtaan, kielen liike saa sen liikelle ja lentää suusta. JOs saan sen tipautettua taas keskelle nielua ja sormenpään kurkkuun niin homma on ohi 10 sekunnissa.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Nisua ei onneksi vaivat hidasta, vaikka oma henkilökohtainen mielipide olisi kyllä että saisi edes vähän hidastaa ;)

   Poista
 10. Voi miten inhottavaa tämä, en tykkää! :( Toivottavast lääkkeet auttavat nopeasti, meillä ei ole onneksi kuulunu pärskintää pitkään aikaan mutta meillä onkin toi kortisoni nyt tablettina ollut koko ajan käytössä... Saataispa sekin pois :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä sanoa, että elo ilman lääkkeiden antamista on kyllä ihanan huoletonta !

   Teillä kyllä on tosi kova kuuri päällä, vahditaanko samalla sokeriaineenvaihduntaa ?

   Poista
 11. Voi toista :( Toivottavasti olo helppaa pian. Hienoa että asennetta piisaa keljuista caliceista ja köhinöistä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpotusta on saatu, kissa alkaa olemaan köhinätön ja niiskutuksistakin ollaan päästy kokonaan. Nisun erikoisosaaminen on kukkoilu kunnossa missä hyvänsa ;D

   Poista
 12. Höhhh. :( Toivottavasti oireet helpottaa pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiton puolella ollaan, meil on hyvät tropit :)

   Poista
 13. Sitkeyttä ja kaikkee hyvää teille! Lääkinnät on aina hanurista - varsinin kssojen mielestä- mut elämä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ana :) Lääkitykset on vaan hoidettava, tykätään tai ei. Ja onhan meillä aika hyvät rutiinit eikä Nisu pakoile ensin puolta tuntia vaan päästään hoitamaan asiat samantien.

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)