keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Rokotuksilla

Meillähän pitää rokotusten olla kunnossa, kun taloudessa asuu kissa jolla on calici.  Luonnollisesti tätä vuosittaista kohokohtaa odotetaan kauhunsekaisin tuntein.

Kakki- ja pissi-insidenttien vastalääke. Ei toiminut. Kahdet pisulit ja yhdet gagulit tuli menomatkalla.  Kotimatkalla vain yhdet pisulit ja yksi gaguli. 
Alkuperäinen idea neljän yksiön kuljettamisesta muuttui kolmeksi yksiöksi ja yhdeksi valjasturvavyöksi.
Kissojen pussittaminen meni tällä kertaa aivan putkeen. Tein hyvissä ajoin suunnitelman, että nappaan kissan aina silloin tällöin ihan ohimennen kiinni ja panen kuljetusmoduuliin.  100 % onnistuminen - ei ongelmia. Mimmi vaan meni taas ihan sekaisin tuolla, joten vaihdoin valjaat ja etsin viimeisellä minuutilla turvavyön siihen.  Sitten koukattiin apukädet kyytiin, täti-ihmisen äippä on siinä ihan paras!

Team Triolat laskeutunut destinaatioonsa. Me ei muuten olla kauhean huomaamattomia...
Iloinen yllätys oli se, että kotona harjoiteltu painonvartiointi on tuottanut tulosta, vaikkakin täällä asuu maailman surkein punnitsija. Tilanne on HUOMATTAVASTI parempi kun mitä kotona on punnittu.

Börje: 5,56 kg
Mimmi: 5,1 kg
Elli: 5,38 kg
Nilsson: 4,79 kg

Vähemmän iloinen yllätys oli taas se, että Nilssonin oikean puolen alaleuan ainoa hammas on syöpynyt = poistoon.
Sekään ei ilahduttanut, kun niin Mimmin kuin Ellin suusta löytyi kauhiat hammaskivet = poistoon.
Mutta Börje. Hammaspeikon suosikki. Leegot oli kondiksessa = täti-ihmisen kanssa kaksin kotiin !
Loput  sai jäädä klinikalle, kun tohtorilta löytyi sopivasti aikaa huoltaa meidän jengin suut saman tien.

En tykkää. EN tykkää. En TYKKÄÄ! Mimosa Murunen klinikalla odottamassa kotimatkaa. 

Vaihtoehtona oli imurointi. Valitsin tämän.
Ja nyt on kämppä täynnä vähän höynähtäneitä katteja.

Huolella valitut  siteet : Ellille sininen kala ja Madamella musta pääkallo. 
Pahiten pöllyssä on Nisukka, sehän on opioidien vallassa. Siksi varmaan se peräpääkin
falskasi. Ja koska falskasi niin kylpyhän oli kotiinpaluun pakollinen.

En tykkää. EN tykkää. En TYKKÄÄ! Huumaavien aineiden vuoksi, kylpy oli onneksi helppo toteuttaa.  
Ja sitten lasku. Meillähän on aina ollut tapana ilmoittaa kulut näistä hommista, ei siksi että kuluja kauhistellaan vaan siksi, että tahdon näyttää minkälaisia kuluja neljän kissan kanssa voi joutua maksamaan. Koska kissa ei ole ilmainen lemmikkieläin, yhtenä tai neljänä kappaleena.

Hammashommat ja rokotukset eivät ole vakuutuksen alaisia hoitoja. Gulp.
 Tällä  summalla saatiin Felinassa:


 •  Börjelle, Ellilleja Mimmille kolmoisrokotteet. 
 • Nisulle kissaflunssarokote, kissarutto on nimittäin vielä voimassa. 
 • Ellille ja Madamelle anestesia ja hammaskiven poisto.
 • Nisulle Röntgen ja hampaan poisto leikkaamalla anestesiassa.
 • Kaikille tietenkin lääkärin ja eläinhoitajan palvelut, tarvittavat lääkkeet ja anestesian valvonta + jälkihoito ja tarkkailu klinikan tiloissa.
Halvemmalla pääsisi monissa muissa paikoissa, mutta itse maksan "mielelläni" Felinan rautaisen kissalääketieteeseen  erikoistuneen  henkilökunnan palveluista ja klinikan koneellisen valmiuden olemassaolosta  mahdollisten ongelmien ilmaantuessa.

Ja nyt muuten hokasin, että nyt saatu kissaflunssarokote on voimassa kolme vuotta! KOLME VUOTTA !!! 


31 kommenttia:

 1. Voi teitä, kun olette joutuneet kärsimään.. Toivottavasti Börje saat jotain kivaa lahjaksi, kun tulit niin edulliseksi!! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tosta hyvästä jotenkin pitää toista kiittää ;)

   Poista
 2. Voi luoja tuota laskua!! Hammashommat maksaa maltaita. Mutta hei, ainakin tiedät mitä varten pitääkään aamuisin nousta töihin. Motivaatiota pitää olla! ;)

  Hienoa tosin, että saitte homman hoitoon heti! Teillä on mahtava lääkäri.

  Börjen masuun rapsutukset vielä. Kumma juttu että imurointi jäi toiseksi tuossa valinnassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vaan, motivaatiota työhön menoon tuli kyllä useammaksi kuukaudeksi tosta summasta :D

   Meidän tohtori on kyllä niin maailman paras, kaikin puolin. Voisin kehua sitä tunti tolkulla, mutta pitää vähän sentään varoa ettei mulle napsahda lähestymiskieltoa jos joku ymmärtäisi väärin mun kiintymyksen:D

   Börjen kanssa vietetiin ihania hetkiä irtokarvasateessa pitkä tovi ;)

   Poista
 3. Olipa kallista :D huh. Lillin kanssa päästiin hammaslääkäristä muistaakseni alta kolmensadan, mut teilläpä siellä pörräsikin pari muutakin kaveria... Enpä ole tajunnutkaan, että Felinakin on osa Animagia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä on muutaman kerran käsi hapuillut paperipussia, kun tulee mieleen toi summa ;)
   Siltikin, siinä on tosisaan sisällä paljon juttuja rokotuksista lähtien. Nyt vaan tuli kaikki kerralla maksuun.

   En muita missä vaiheessa Felinasta tuli Animagi, mutta mähän kutsun Felinaan sitkeästi Felinaksi kun se nyt vaan on Felina.

   Poista
 4. Herran jumala :o Ja kissoilta pois hampaita, ei kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi kollega oli samalla summalla Thaimaassa reppumatkalla 4 viikkoa ja mä sain Ruoholahdessa viettää samalla summalla vajaan tunnin ;)

   Poista
 5. Hui kauhistus tuota loppusummaa vaan pitäähän näihin varautua kun lemmikin ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiksu olisi säästänyt jo etukäteen edes jonkun verran, vähemmän fiksu sitten kaivaa luottokortin taskusta ja unohtaa haaveilemansa kaupunkilomamatkan tältä vuodelta ;)

   Poista
 6. Joo aika vaikuttava lasku, mutta Felinassa maksetaan myös mielenrauhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Jos jotain menisi pahasti pieleen niin tietäisin, että hoito on ollut parasta mahdollista ja kaikki mahdollinen on tehty.

   Poista
 7. Lasku on aikas paha. Mutta mutta... omat kissat ovat toisaalta mittaamattoman arvokkaita. Ei voi verrata siis oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kyllähän tolla rahalla niitä on hoidettukin, ottaen huomioon ettei se hammaskivenpoistokaan onnistu ilman nukuttamista.
   Vaan josko tästä nyt sen verran viisastuisi, että aloittaisi kissojen hammasrahaston niin olisi sitä rahaa jo säästössä eikä kaikki tarvitsisi laittaa luottokortille ;)

   Poista
 8. Onneksi meillä on ainakin vielä ihan hyvällä mallilla hampaiden kanssa ettei pitkään aikaan jouduta hammaslääkärille tommosten juttujen takia (voisi tulla vararikko), onneksi kuitenkin vakuutus yleensä maksaa kaiken muun. Tuo summa on aika hurja, mutta hammasjutut maksaa.. Miksei kissoillakin ole semmoista yleistä missä kaikki on halvempaa kuin yksityisellä :D Voi Nisu reppanaa, kun hampaat vietiin ja pesullekkin jouduttiin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pidän peukkuja, että teidän hampaat pysyy jatkossakin hyvässä kunnossa - teillä on muutenkin jo aivan tarpeeksi juttuja siellä rempallaan :/

   Poista
 9. Mää kattelin laskua silleen, et olipa edullinen siihen nähden mitä tehtiin. Oonkohan jotenkin tipahtanut jo pilvilinnoistani... :D

  Mut joo, mietin tohon koppikauhuun sitä, että mitäs ois jos pitäisitte yksiöitä vaikka jonkin aikaa näkyvillä ja ruokkisitte siihen ääreen/yksiöön? Silloin kissa yhdistäisi yksiön ruokaan, ei eläinlääkärikäyntiin, jolloin yksiössä oleminen voisi olla miellyttävämpää eikä pissoja/kakkoja välttämättä tuossa laajuudessa tulisi. Meillä Neffin koppipaniikki häipyi sen siliän tien kun jouduttiin sitä ruokkimaan kopassa (kun muut muuten ovat sen kupilla ja se muiden kupilla). 15 min / ateria riitti, nykyään automatkat nukutaan rauhassa. Eihän ruokkimisen tarvi olla jatkuvaa, mutta ees satunnaisesti saisivat ateriat kuljetuskopeissa luukut auki?

  Voe toisia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta toi on helpottavaa kuulla, että tehty työ ja siitä veloitettu summa ON kohdillaan - vaikka se siis suuri onkin niin sillä on ainakin saatu hoidettua tärkeitä juttuja ;)

   Kiitti koppavinkistä, otan sen kokeiluun. Mimmi ei sinällään lääkäriä pelkää vaan autoilua ja nyt näyttä siis siltä, että Nisukkakin on liittynyt pelkääjien joukkoon.

   Poista
 10. Auts! Siis kaikille tytöille omistaja mukaan lukien ja Nisurille tietenkin! Samantyyppistä laskua keräillessä alkavan FORLin toteamisen jälkeen..
  Mitenkäs nyt se possun ♥:n syöminen onnistuu, jos toisella puolella ei ole enää jauhimia? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin, teilläkin. AUTS. Forlihan se taitaan tolla Nisullakin olla, mutta kun sillä on noita hampaita niin vähän niin sen kanssa mä tulen pääsemään kumminkin halvalla ;)

   Possun ♥:n leikataan jatkossa sopivan niletäviksi paloiksi, mutta mä en kyllä suostu niitä sille puremaan ja sylkemään syötäväksi ;D Siinä taitaa mennä mun raja...

   Poista
 11. Aika kallista. Sitä ihmettelen, ettei eläinlääkäriltä saa kunnon kuittia, jossa lukisi, paljonko mikäkin maksaa. Siis ainakaan minä en ole onnistunut saamaan. Ihana tuo pyöreä boksi, muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me saadaan kunnon kuitti! On jaoteltu kissoittain toimenpiteet ja mitä maksaa. Esim. viime keväänä Frieden hammaskiven ja yhden hampaan poisto maksoi 152,46, josta hampaan poisto 102,85, hammaskiven poisto muun toimenpiteen yhteydessä 30,91 ja anestesia 18,70. Siihen päälle vielä tarvikkeet/laitekäyttö, lääkkeet ja tietysti ALV:t, niin että kaikkineen maksoi vähän päälle 200e. Lääkkeistä kerrotaan mitä on saatu (kauppanimi ja mihin tarkoitukseen, paljonko sitä on saatu ja miten paljon se maksaa.

   Ne kuitit onkin sitten kyllä tulosteita, eikä yleensä yksi a4 edes riitä :-D

   Poista
  2. Hammashommat on. Ja joku saisi olla täällä aktiivsempi harjauksen kanssa tai vaikka antaa sitä ostamaansa merilevää noille, tykkäsivät tai ei ;)

   Meille tulee kanssa erittely, työt ja lääkkeet eriteltynä. Aikamoinen nivaska paperia per kissa.

   Sleepypod on meidän aarre, ostin sen todella vähän käytettynä Tomin, Jerryn ja Caleanan ihmiseltä ( http://tomjajerry.blogspot.fi ) . Tahtoisin niitä pari lisää, eri väreissä mutta Suomesta ei niitä oikein saa ja ne maksaa ihan kamalasti.

   Poista
  3. Mun pitää selvästi vaihtaa eläinlääkäriä :)

   Poista
 12. Huh! Mutta totta turiset: kissa on mitä ihanin lemmikki, mutta ilmainen tai edes ns. "helppo" eläin se ei ole silloin kun ollaan oikeasti kiinnostuneita eläimen psyykkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista! Kissalaumani kasvattamista rajoittaakin ainoastaan kysymys monenlaisen resurssin riittävyydestä (varautua kun pitää poikkeustilanteisiinkin ja jokaiselle kissalle pitää löytyä mm. tilaa ja aikaa). Sikäli krooninen kissakuume on vähän hankala juttu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. J.K. meilläkin vuosittainen tsekkausreissu edessä. 2/3 on melkoisia jännittäjiä ja treenaminen/harjoitteet/feliwayt yms. ovat helpottaneet tilannetta vain vähän... Kakit tai pisu meilläkin tapaa tulla. Onneksi ei sentään pelkoaggressiota esiinny, joten tarvittavat toimenpiteet pystytään kuitenkin tekemään ja huolehtimaan. Stressistä lamaantuneelle kissalle tilanne ei silti varmastikaan ole helppo :(
   Joten hyvä myös, että nuo kaksi, jotka kyseessä (mustavalkoiset) ovat tarvinneet ell huomiota verrattain vähän.

   Poista
  2. Muo kyllä suuresti järkyttää ajatus siitä, että niin monia kissojan ei hoideta asianmukaisesti, kun ei viitsitä laittaa rahaa niihin. Hammashuolto kuuluu perusterveydenhoitoon, ei me mitään grilssejä niille tolla rahalla hankittu ;)

   Pelkäävä kissa on kyllä niin ahdistava ihmisellekin ! Huoli toisesta on kova, ei tiedä pitäiskö olla hiljaa vai yrittää jutella ja rapsuttelemaan ei pysty.
   Teille siis tsemppiä koitokseen ja toivotaan että pääsette paljon pienemmäillä summilla kotimatkalle :)

   Poista
 13. Jessus sentään mikä lasku. Mutta neljän kissan huolto on kuitenkin edullisempaa kuin traktorin huoltaminen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kiitos Minna, uskomatonta mutta totta: toi lohduttaa :D

   Poista
 14. Voi ei pisuleita ja gaguleita. :D Meillä Haiku on potentiaalinen matkapahoinvoija, ei onneksi ole koskaan pissinyt koppaan, mutta kakannut ja oksentanut on kerran. Oma vika kun annoin ruuan lähellä lähtöä, sen jälkeen olen antanut viimeistään 4 h ennen lähtöä ja ollaan säästytty ainakin toistaiseksi matkapahoinvoinnilta. :)

  Noralla on päässyt kertymään ruma kerros hammaskiveä sen jälkeen kun vuosi sitten jätettiin raaka pois allergioiden vuoksi (nythän raaka on mukana taas puolittain). Hoksasin liian myöhään aloittaa aktiivisen hampaiden harjailun, mutta onneksi suu ei haise ja kivet saa kyytiä loppuvuodesta tai alkuvuodesta, en ole vielä päättänyt. :) Keväällä mennään Rakun kanssa hammaslääkäriin niin samalla olisi kätevää ottaa Nora, Rakusta on mukavampaa matkustaakin kun Nora on samassa kopassa. Ihanaa, että Börje säästyi hammasoperoinnilta! :)

  Auts mikä lasku, hyvä muistutus miksi kannattaa aina olla ylimääräistä säästössä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on Nisu kerran karjaissut ja päästänyt samalla oksut, niitä ei onneksi viimeksi sentään tullut. Mutta ei sille mitään voi, jos oksettaa niin oksettaa ja jos pitää pisuloida ja gaguloida niin sitten pitää. Ikävä kyllä ;)

   Tsemppiä hoitoihin, ja muista säästää ;D

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)