lauantai 6. joulukuuta 2014

Onnea Suomelle !

Meidän kansainvälinen jengi toivottaa Suomelle kauheasti onnea!

Itsenäisyys tuntuu välillä niin itsestään selvältä asialta, mutta sitä se ei ole.
Itsenäisyyden takana on inhimillistä pelkoa ja siitä huolimatta valtavaa rohkeutta, menetettyjä henkiä. Yhteenkuuluvuutta, toisista välittämistä ja periksiantamattomuutta.


Tätä me-henkeä ja rohkeutta tämän päivän Suomi tarvitsisi isoin annoksin.

Kun meidän oma kansa oppisi  pitämään yhtä ja ymmärtäisi vahvan identtiteettinsä, ei meidän tarvitsisi nähdä mörköjä kaikissa muissa vaan tietäisimme pysyvämme itsenäisinä ja ylpeinä niin EU:ssa kuin muissakin instansseissa.

Maailma muuttuu, meidän on se hyväksyttävä ja muututtava mukana. Meidän poliitikoilta vaaditaan rohkeutta avata suu siellä maailmalla, ottavan kantaa ja puolustavan Suomen etua. Tämän päivän suomalaisen tulee olla vähän röyhkeä eikä aina vaan vaatimaton ja alistuva.

Kansankin on uskaltauduttava avaamaan se suunsa muuallakin kuin kahvitunnilla. Muutosta tulee vaatia rohkeasti. Esimerkki kansan voimasta tässä jo nähtiin mennä viikolla, kun tasa-arvoinen avioliittolaki notkahti eteenpäin.

Triolan Suomi on itsenäinen, vahva, ennakkoluuloton, päättäväinen ja demokraattinen. Arvoistan eniten sananvapauttamme ja hyvinvointiyhteiskuntamme tuomaa turvaa. Olen ylpeä suomalaisuudestani ja arvostan uhrauksia, jota sen eteen on tehty.


Ihanaa Itsenäisyyspäivää kaikille meidän lukijoillemme !

Mitä ajatuksia teissä itsenäisyyspäivä herättää? Oletteko tämän päivän tilanteesta samaa mieltä vai olenko ihan pihalla teidän mielestä?

 20 kommenttia:

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää!
  Olen nyt ensimmäistä kertaa Suomessa itsenäisyyspäivänä vuoden 2006 jälkeen ja täytyy sanoa, että paljon on muuttunut, mutta yksi mikä ei näjemmä muutu on elokuvat töllössä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin !

   Ilalla sitten traditionaaliset menot jatkuu, kun riehakkaat linnanjuhlat saavat esitysvuoronsa ;)

   Poista
 2. Oikein hyvää itsenäisyyspäivää Triolaan! Rohkeutta ja periksiantamattomuutta tarvitaan tänäkin päivänä. Eli sitä sisua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinne koko perheelle !

   Sisua kaivataan, ehdottomasti.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Paasaukseen taipuvaisen täti-ihmisen purkaus ;)

   Poista
 4. Hear, hear - eläköön Triolan Suomi! Täti-ihmisellä on pää ja sydän paikallaan.

  Ajopuuna ei ole Suomen koskaan ollut hyvä olla, eikä kaskinauriskulttuuriin ole paluuta, vaan muutosrealiteetit on otettava tiukasti tassuun, kohdattava ja käsiteltävä kissamaisella rohkeudella. Emme voi eristäytyä, vaan meidän pitäisi ottaa paikkamme itseemme terveesti luottaen.

  Mitä asioita itse Suomessa arvostan: sanan-, ajattelun-, ja uskonvapautta, hyvinvointiyhteiskuntaa, maksutonta koulutusta, upeita julkisia kirjastoja, mahdollisuutta elää, tehdä työtä ja vaikuttaa tasavertaisina kansalaisina, demokraattista järjestelmää jne. Nämä eivät ole itsestäänselvyyksiä, vaan näitä pitää puolustaa ja myös uudistaa. Viime viikon äänestystulos tasa-arvoisesta avioliittolaista lupaa hyvää tulevaisuutta ajatellen: kansalaisaloite elvyttää demokratiaamme ja osoitti, että nuoretkin ovat kiinnostuneita yhteisiin asioihin vaikuttamisesta. Se on osoitus siitä, että reiluuden ja oikeudenmukaisuuden arvo on meille tärkeä, eikä uskonnollisella fundamentalismilla ole enemmistön tukea. Suomi on yhteinen projektimme eikä meillä ole varaa jättää ulkopuolelle mitään kansanryhmää.

  Sorry, pitkä ja pateettinen kommentti! Linnan juhlissa bailannut 101 v. Hannes Hynönen toi niin elävästi mieleen isovanhempani, että täällä on pyyhitty silmäkulmia pitkin iltaa. Mietin mitä arvoja isovanhempani aina korostivat. No: reiluutta, tasavertaisuutta, sananvapautta ja vastuunkantoa! Ja kaikki tämä yhdistettynä hyvään huumoriin ja lämpimään sydämeen. Nih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän kommentista, siinähän ne on mun omat ajatukset kerrottuna, mutta paljon paremmin :)

   Mun isovanhemmilta sain täsmälleen samat arvot kuin sinä. Niiden mukaan elän ja teen valintani. Perintö, josta olen ikuisesti kiitolllinen.

   Ps. Hannes Hynönen hurmasti tämän tätin ihan totaalisesti! Ensin ihastelin herran skarppia ajatuksenjuoksua ja huumoria mutta sitten aukesi hanat, kun herra Hannes kävi pokkaamassa tanssikaverin Sofi Oksasesta <3

   Poista
  2. Jes. Minäkin allekirjoitan: ei täti-ihminen höpöjä puhu. Eläköön Triolan Suomi!

   Poista
  3. Siihen pyrkikäämme, sopivan äänekkäästi ja oikeudenmukaisesti :)

   Poista
 5. Hyvin puhuttu! Hyviä päiviä näin itsenäisyyspäivien välilläkin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, paasaaminen ja vahvat mielipiteet on vähän niinkuin perisyntinä tässä tädissä joten väillillä on avattava se suunsa uudelle yleisölle (blogistaniassa kun yleensä huutelen vaan noita kissajuttuja) ;)

   Täytyykin seurata tarkkaan uutisia ja Suomen meininkiä seuraavan vuoden ajan, sekä pyrkiä itse tekeämään siitä hieman parempi jollain tapaa. Sitten vuoden päästä tilinpäätös, kenties jopa täällä blogissa :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, meitä on paljon samanmielisiä täällä kissamaailmassakin :)

   Poista
 7. Täti-ihminen puhuu asiaa!
  Toivon todella, että hyvinvointiyhteiskuntamme säilyy, eikä esim. terveyspalvelut humpsahda ameriikan malliseksi toiminnaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikalailla nykyiset ja jokunen entinenkin hallitus on niitä säästöjä kyllä ihan väärästä päästä hoitanut ja tulevaisuuden kuva on oikeasti aika synkkä jos sama peli jatkuu.

   Nyt jo kiitän onneani, että kuulun työterveyden piiriin. Nuori aikuinen tässä nimittäin sairastui pahasti jokunen aika sitten ja torstaiaamuna otettu nieluviljely oli valmis seuraavana maananataina! Passitin kupeen hedelmän yksityiselle,sama testi valmis samaisen käynnin aikana. Syy ei siis ole terveyskeskuksessa vaan resursseissa.
   Siltikin, pahoissa tapauksissa terveydenhuoltomme onneksi venyy ja auttaa: lapsella on kurkkupaise ja Hartmannin sairaalassa homma otettiin vakavasti, lähete kurkku -ja nenäpolille saatiin saman tien ja illalla kotiin paise tyhjennettynä, kakara nesteytettynä ja kipulääkittynä :)

   Poista
 8. Erinomainen postaus ja Otto Kullan kommentti - Hear hear!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otto Kulta kyllä osasi pukea ajatukset erittäin loistavaksi kokonaisuudeksi!

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)