sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Vessajuttujen päivitystä

On tämä bloggarin elämä pelkää glamouria, kuulkaa. Tänäänkin olen saanut puuhastella kissojen vessajuttujen kanssa monin tavoin ;)

Meillähän astuttiin ekologiseen aikakauteen kissanhiekkojen suhteen tässä jokunen aika sitten. Nyt se karmaiseva hiekka-puupuruseos on menneisyyttä ja meillä on ollut  pari viikkoa puhdasta puupurua molemmissa vessoissa, joten listaan tähän meidän plussat ja miinukset.

PLUSSAT

 • Kaikin puolin miellyttävämpi kuin hiekka, eikä juurikaan aiheuta äklötystä.
 • Ei sotke niin paljoa, koska puru on isompaa ja tuntuu paljon miellyttävämmältä jalan alla.
Sainpas pyllistellä vessassa kameran kanssa noista ihan lähikuvaa. Kauempaa ne ei kauheasti osu häiritsevästi silmään.

 •  GaGat saa heittää suoraan veskiin ! Eli aina kun sen döfis leviä niin lapio handuun ja kakki pönttöön ♥ Börje ei nimittäin onnistu ikinä sitä omaansa peittelemään...
 •  Helpompaa pitää itse pissalodju siistimpänä sisäpuolelta.
 • Paakkuntuu hyvin.
 • Hyvä tuoksu.
Ns. pissipyramidi


MIINUKSET:

 • Seinäpissan jälkeen murenee pieniksi silpuksi, jota on tosi vaikea keräillä.
 • Edellä mainitun takia tuntuu että ehtaa, puhdasta purua menee hukkaan turhan paljon.
 • Falskaa hajut, jos puruja ei ole tarpeeksi.
 • Jatkuva pelkotila, että jollekin kaverille riitää ekoilu ja lopettaa pissailun = tulehdus.
Me tullaan jatkamaan tällä hiekalla tästä eteenpäin. Plussaa löytyy niin paljon enemmän kuin miinuksia ja nyt ei tarvitse kärsiä siitä irtohiekasta, joka sai tämän tädin raivon partaalle. Tosin, nyt pitäisi löytää tolle sopiva lappari ja  paikka missä säilyttää kissanhiekkapussia, joka on ISO.

Ja tietekin  kissoilla on tähän päätökseen veto-oikeus: jos jollekin tulee hiekan takia pissavaivoja, vaihtuu hiekka saman tien vanhaan malliin.


  19 kommenttia:

  1. Sopisiko semmoinen ISO kannellinen peltiämpäri hiekan säilytykseen? Meillä semmoisissa ämpäreissä säilytetään koiranruokaa.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Mun täytyy konsultoida meidän sisustussuunittelijaa ton ämpärin tiimoilta ( tykkään ideasta ) , sillekin siten nimittäin pitäisi löytää paikka..Pienet tilat sucks isosti aina välillä ;)

    Poista
  2. Kissoilla on tosiaan veto-oikeus näissä. Sekö on siis ihan tosiaan paakkuuntuvaa tavaraa, eikä sellaisia pellettejä, jotka puruuntuu kastuessaan? Eli pissapaakun kokoa pystyy tarkkailemaan? En tiennyt sellaista olevan, vaan oletin, että kaikki puuhommat menee puruksi.

   En tosin usko että vaihdan vielä. Kokeilin toista hiekkaa EverCleanin tilalle tässä taannoin, kun sai halvalla, mutta se suhde päättyi yhteen kokeiluun. Nyt on taas hyvä, tuttu ja turvallinen hiekkasuhde, enkä ole valmis kokeilemaan uutta nyt. Katsotaan myöhemmin sitten taas.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Paakkuja tulee, tässä Zooplussalta kopsattu tieto: "Cat's Best Öko Plus on jopa 3 kertaa tehokkaampi kuin tavalliset paakkuuntuvat kissanhiekat, sillä luonnonkuitujen kapillaarisysteemi sitoo nesteitä tehokkaammin."

    Hukaan tota tosin tuntuu meillä menevän, kun ne seinäpissoissa ei oikein toi kapillaarihässäkkä toimi kunnolla ja sitten ne hajoo...

    Poista
  3. Minäkin seuraan kiinnostuneena, mutta EC:ssä vielä pysyen. Vaikka EC.ssä harmittaa se sekajätteeseen laittaminen ynnä ihmettely, miten ihmeessä hiekkalapio pestään puhtaaksi, jos sitä tahmaa ei saa laskea putkistoon, se on silti niin hyvä paakkuuntumaan ja pitämään hajut. Jos ois semmoista, että pitäis yhtä hyvin hajut ja sais laittaa pytystä alas, niin saattaisin kokeilla. Pysyn kuulolla!
   Pipsun ja Miirun Pirjo

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Mulla yksi syy vaihtoon oli juurikin pelko tukkeutuvista viemäreistä, kun toinen noiden vessoista on suihkutiloissa ja sitä mähmää sai sieltä todellakin poistaa viikoittain.Yök.

    Poista
  4. Mielenkiintosta purua :) minä en mikrohiekasta pois vaihda. Ajattelinkin joku aika sitten että olisin tehnyt pienen gallup-muotoisen postauksen kissan vessoista ja hiekoista...

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kauan mäkin mietin, ennen kuin päätin koittaa vaihtoa.
    Mikrohiekka ( hyvälaatuinen) on kyllä parasta, mutta juurikin noi viemärit ja ja ja ja se inha jatkuva hiekalla kävely alkoi niin tympimään ;)

    Poista
  5. Baaggujen kannattaa antaa tekeytyä hetken, niin ne saa kokonaisena pois. Tuore pissipaakku hajoaa siivotessa. ;)

   Ja odota vaan purupöllähdystä, mikä syntyy säkin pohjalta.. Tämän(kin) takia Ökö-kokeilumme jäi kokeiluksi ja keksimme pyörän uudelleen mikrohiekan muodossa..

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Huomasin ton tuore pissa = katastrofi ;)
    Seinäpissojen kanssa on se ongelma, kun ne tahmaantuu seinään kiinni eikä pääse kuivahtamaan ja sitten se on silppua. ärsyttävää!


    Meillä on jo yksi säkki käytetty, enkä mä huomannut mitään ihmeempää pölhdystä..? Pitääkin kiinnittää siihen huomioita tämän kuluvan pussin kanssa :)

    Poista
  6. Mä rohkaistun teidän jäljissä ostamaa ökyjä, nyt kaks laatikkoa vierekkäin: mikrohiekkavessa ja ökyvessa. Ökyvessassa on ollut vasta yks gagga viikon aikana, pissoja runsaasti. Seinäpissoja ei meillä vissiin harrasteta, kun en tiedä niistä mitään. Kohta nakkaan mikrohiekkavessan pois ja katsotaan mitä NeitiC sanoo.....

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Nyt jään mielenkiinnolla odottamaan teidän raporttia !

    Meillä lämmittiin puugaggaoihin aika hitaasti, mutta nyt homma sujuu kuin aina ennenkin. Peukut pystyy, että Coco lämpenee tolle, kun olishan se sellaista hyvän omantunnonkin hiekkaa ;)

    Poista
  7. Meillä on ollut kaikilla kissoilla tätä jo vuosikaudet https://miumau.files.wordpress.com/2014/06/hiekka.jpg Sitä tuo semmoinen wanha setä Pirkkalasta kotiin saakka, mä en jaksa kantaa. Sain naapurinkin tilaamaan samalla kuljetuksella :)

   Ei olla oikeastaan edes mietitty mitään puruja. Tuo hiekka tekee tosi näiitejä kiinteitä paakkuja (sekajätteeseen), ja kakathan menee sinne minne ihmistenkin kakat. Eli lipastonlaatikkoon. No ei mee.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiva, kun suosit pienyrittäjää ! Meillekin tulee hiekat kotiin, mutta Zooplussalta ostettuna...

    Ja tosta kakin keräämisestä lipastonlaatikkoon: kukas eksentrinen amerikkalainen omasi oikein kammioillisen keräilykakia? Että siis onhan sitä muutkin.... ;)

    Poista
   2. Oikeesti? No, sillä oli varmaan joku tosi hyvä perustelu... (!!!)

    Poista
  8. Oletko huomannut eroa kissan tuoksussa? Mä en mikrohiekassa kestä sitäkään, kun koko kissa haisee mikrohiekalle. Puukaman kera se tuoksuu kissalta, saa oikein impata ja nauttia.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Olen huomannut jonkin verran eroa, mutta mulla ei taida olla niin hyvä hajuaisti että ero olisi mun nenään valtavan suuri ;)

    Poista

  Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)