sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Arkipäivän eläinsuojelutyötä ja Oscar

Naukulan tytöt ojensivat meille uuden oscarin josta olemme erityisen onnellisia. Perusteena sille oli nimittäin täti-ihmisen pienimuotoisesti tekemä eläinsuojelutyö . Kiitos tytöt, olemme kovin otettuja tästä ♥Tämä oscar inspiroi tämän tarinan, koska täti-ihminen on kovasti kiireinen ja toisaalta erittäin laiska eikä aikaa löydy olla kovasti aktiivisena minkään yhdistyksen toiminnassa. Miten siis voi auttaa tosi pienellä vaivalla? 


- Liity jonkun eläisuojeluyhdistyksen jäseneksi. Tässä muutama esimerkki:
Rekku Rescue Ry.
Hesy
Ssesy
KKY Ry
 Muitakin on, googleta ja valitse itsellesi se eniten puhutteleva. Tai pari. Tiedän että esim. Seinäjoen seudun Eläinsuojeluyhdistys ry elää kädestä suuhun ja tarvitsevat todellakin apua pystyäkseen auttamaan.

- Liity facebookissa eläinsuojeluyhdistysten lukijaksi ja seuraile ilmoituksia. Kun yhdistys ilmoittaa olevansa jossain lähistöllä keräämässä apua, mieti onko sinulla sinne jotain vietävää. Muista , että se kaapissa makaava ruokatölkki joka ei omalle kissalle/koiralle kelpaa, kelpaa jollekin toiselle joka tapauksessa. Mutta hei, yksi tölkki...? Kun 10 vie sen yhden tölkin on kasassa jo 10 tölkkiä. Pienet purot ja silleen .

Tai  ostaa vaikka  pussillinen kissanhiekkaa keräyksen viereisestä eläintarvikekaupasta (keräykset ovat poikkeuksetta aina niiden vieressä) ja jättää se siihen keräyspisteeseen. Tai vaikka ruokaakin. Kukkaron saldo on vain rajana ;)

- Muista jutella kodittomien eläinten tilanteesta, toki sellaisessa tilanteessa kun se nousee luontevasti puheisiin. Monasti ihmiset eivät vaan tiedä ja vanhat luulot elävät edelleen tiukassa. Niin ne eli täti-ihmisessäkin vaan ei elä enää.

- Adoptoi koditon. Tai kaksi. Tai kolme. Niin minäkin tein ;)Helpommin ei voi kyllä auttaa, eihän?Bonuksena täti-ihminen on  jopa pariin otteeseen lähtenyt kissan tai parin kanssa Rekkujen pyynnöstä ihmisten ilmoille juttelemaan tästä tärkeästä asiasta ihan siviilinä. Siellä on sitten niitä oikeasti omistautuneita eläinsuojelutyötä tekeviä ihmisiä, jotka antavat aikaansa ja avaavat jopa kotinsa  kodittomien auttamiseksi.

Kuten  Marian pienen kissahoitolan   Maria. Sinnekin Naukulat antoivat tämän tunnustuksen ja todellakin syystä.

Meiltä tunnustus lähtee Frieden ja Figon- blogiin. Eläinsuojelutyö ei ole pelkästään kodittomien auttamista vaan vaikka kotona asuu merkkikisu niin nekin vaatii asianmukaista hoitoa. Ongelmat  hampaiden, pisuvaivojen ja allergioiden kanssa vaativat palvelijalta henkisestikin paljon, koska taustalla on kissan hyvinvointi ja se jos mikä on eläinsuojelua !

18 kommenttia:

 1. Mekin ollaan viety käyttämättömiksi jääneitä ruokia kodittomille kissoille, ja tarkoitus olisi myös viedä ainakin toinen nykyisistä kiipeilypuista sitten kun saadaan uusi hankittua.. :) Tuollaisista teoista tulee kyllä niin mahdottoman hyvä mieli, että innolla odotan sitä hetkeä kun pääsen sen kiipeilypuun lahjoittamaan! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auttaminen itsessään on jo niin palkitsevaa, kiva kun teilläkin on löytynyt sen salat :)

   Poista
 2. Upeata toimintaa Taru, näkee kyllä noista kuvistakin että kissat on Hyvässä Kodissa !

  VastaaPoista
 3. Wuhuu, me saatiin prenikka! Kiitos hirmuisesti!

  Ei se rodusta kiinni ole. Mitään erillistä eläinsuojelua ei ikinä tarvittaisi, jos porukka hoitaisi hommansa asiallisesti! Mutkun jotkut ei hoida, mikä repii meidän sielua toistuvasti ja syvältä! Siks´toiseen aika monet rotukissatyypitkin lahjoittaa eläinsuojeluun siinä kuin muutkin.

  Nih, ja meilläkin on tuolla kaapissa pino ruokaa odottamassa kodittomille viemistä. Ja leluja kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teille se kuulukin isosti :)

   Eläinrakas ihminen ei erottele, se on varma ja se auttaa kanssa. Mä tahdoin huomoida myös sen puolen eläinten hyvinvoinnista,ei vaan noiden kodittomien auttamista. Mielessä oli se Hangossa elävältä haudattu siaminlainen versus teidän loistavaa huolenpitoa saavat merkkikisut ♥ Tai pentutehtailijat.

   Lisäksi olen huomannutkin, kuinka rotupuolella on tosi paljon kissatätejä ja jokunen setäkin joilla on eläinsuojelutyö kovin lähellä sydäntä ja joskus kotoakin löytyy sopiva cocktail rotuja ja entisiä kodittomia ;)

   Poista
 4. Upeaa toimintaa <3 Minä olen vasta tutustumassa tähän eläinsuojeluhommaan, joten tällaisia juttuja on mukava lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että juttu oli mielenkiintoinen ja että eläinsuojelutyö kiinnostaa :)

   Poista
 5. Onnittelut koko poppoolle Oscarista =)
  Teilla on selvästi ♡:t kohdillaan!

  VastaaPoista
 6. Eläinsuojelu on tärkeää! Siitä ei voi koskaan puhua liikaa, eikä voi olla auttamatta. Ihailtavan paljon on auttamishaluisia ihmisiä*isot aploodit kaikille* löytyy. Henne, Friede ja Figo; onnittelut prenikasta! Olette sen ansainneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aihe, mistä ei saa vaieta. Todellakaan. Onneksi tästä asiasta kiinnostuneiden määrä kasvaa kokoajan. Ei sitä tarvitse koko aikaansa omistaa asialle, pienikin teoin saa jo paljon aikaan.

   Poista
 7. Täti-ihminen puhuu nyt niin asiaa. Mitä suurempi joukko tekee pienen teon eläintenhyväksi niin asiat on paljon paremmalla tolalla.

  Varsinkin kun kevät alkaa olemaan ovella ja kohta ovista ja ikkuinoista alkaa tunkemaan kodittomia kissoja eläinsuojeluyhdistyksille, niin kaikki apu on tarpeen. Ihan yhden Axilur-paketinkin lahjoittaminen, tai ylimääräisten kynsisaksien on iso juttu.

  Tuuttako edustammaan PetExpoon ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun muistutit noista saksista, meillä onkin yhdet ylimääräiset jotka voin pistää postiin ja parempaan käyttöön Rekuille! Kevättä kauhulla odottelen tässä minäkin. Kaverin kanssa ollaan yritetty iloita kotia etsivien vähäistä määrää tällä hetkellä, kun tietää pommin räjähtävän ihan kohta.

   Meillä on justiinsa matka tuolloin PetExpon aikaan maailmalle, joten nämä kinkerit jää meidän osalta käymättä. pitäiskin taas muistuttaa Miaa, että me ollaan Ellin kanssa valmiita tuleen jonnekii vähän paasaamaan joku toinen kerta ;)

   Poista
 8. Peukku! Kaksi! Teette hyvää työtä ja Oscar oikeaan osoitteeseen!

  VastaaPoista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)