Sivut

lauantai 22. helmikuuta 2014

Hiekkamyrskykö?

Olenkohan koskaan kertonut, että meillä ei heitetä kissanhiekkaa roskiin vaan kaikki käytetään loppuun asti?

Ja tämä tarina ei sitten ole mitään sontaa:

Kuinka Triolassa huolletaan toiletit?

Vessat meillä pestään jokunen kerta vuodessa, noin parin kuukauden välein. Samalla vaihdetaan hiekat. Vessasta toiseen siis.





Myrkytön suomalainen puhdistusaine käytössä ulkopinnoilla. Käytössä kyllä useammin kuin parin kuukauden välein :)








Sisäpinnat pestään kissojen omilla hankaussienillä ja Dermosilin desinfioivalla käsisaippualla .








 Ihan ensimmäisenä tyhjätään vessassa olevan iglun hiekat puhtaaseen Modkatin sisäpussiin mikrohiekalle tarkoitetulla lapiolla siivilöiden.

Kiitokset meidän 360 astetta pissaavan Nilssonin, on vessan sisätilat sensuroitu teidän oman mielenterveyden vuoksi.

Iglu menee suihkuun odottamaan pesua ja puhdas sisäpussi siirtyy keittiöön Modkatin tyhjennykseen. Sisäpusseissahan on kantohihnat joka on ihan törky kätsää!

Huomaa pussien asettelu siivilöintiä varten.
Pussukat vierekkäin, puhtaan pussin reuna likaisen pussin reunan yli, lapio handuun ja ei kun hommiin. Tämä pussien  asettelu on pitkän kehittelyn tulosta, ettei hiekkaa lentele lattialle ihan tolkuttomasti.

Näin vähän sotkua vaikka kaikki hiekat on siivilöity pussukasta toiseen !

Ennen kuin alkaa viimeinen vaihe, testi-istuja käy pussukassa vähän hengailemassa.

Yllättäen sisustusarkkitehti on myös ammattimainen koe-istuja!

Sitten vaan ihmisihminen nakusilleen suihkuun suorittamaan iglun ja likaisen sisäpussin pesua. Modkatiahan ei tarvi pestä kun siellä on toi sisäpussi suojaamassa itse vessaa. Sekin on törky kätsää! 

Ja siinäpä se. Näin kissoilla on kokoajan yksi vessa käytössä vaikka iglu onkin kuivumassa.

Pyykkinarulla
Olettaisin muuten  että kissanhiekan tulee olla jokseenkin laadukasta, että sen pystyy kierrättämään loppuun asti. Meillä käytössä Extreme Classic.
(Vai luulenko vaan ettei meillä haise ja vessasta vessaa kierrätetty hiekka haisee vieraiden sieraimiin vaikkei omissa huomaa mitään? Kaverit - haisevat vastaukset vain soittamalla!  )


Miten teidän vessan siivoukset ? Kuinka usein pesette vessat ja meneekö teillä vanhat hiekat roskiin vai vielä käyttöön?

Ps. Vaikken mä lätkästä välitä niin aika törky mageeta kun pronssi tuli ja pitikö pillittää valtaisan tunnekuohun kourissa kun noita eläkkeellä jääviä pelaajia haasteltiin?

Pps. Kyllä noi vessat voisi pukeutuneenakin pestä, mutta meidän vessassa kätevämpää nakusellaan.

24 kommenttia:

  1. Meidän hienohelma Leijona ei kestä kuin viikon tuota Extreme classicia, kun kämppis käy samalla laatikolla. Joten roskiin menee... Ei kyllä haise ihmisnenään. Laatikko pestään kolme-neljä kertaa vuodessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei saisi Leijonat kyllä nirpistellä, kun ei ne tienaakaan niiden hiekkarahoja ;)

      Poista
  2. Toi on varmaan aika yleistä tuo nakuna puuhailu kissaväen keskuudessa. Niin meilläkin tehdään. :)))
    Itellä on kans wc-postaus työn alla. Sitten näät miten me ollaan asiat ratkaistu. WC-asiat on todentotta tosi mielenkiintoisia, jokainen on kehitelly ihan omat sovelluksensa :))
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
  3. Meilläkään ei vaihdeta hiekkoja koskaan kokonaan. Yleensä teen niin, että päästän jommasta kummasta vessasta hiekat niin vähiin kuin sietää, siirrän ne siihen toiseen toilettiin. Toiseen sitten kokonaan uudet hiekat. Mikä on jännää, niin meillä katit tykkää yleensä käyttää tämän operaation jälkeen sitä vessaa, jossa VANHAT hiekat on.

    Olen myös huomannut, että hiekan pitää olla tosi laadukasta, jos näin aikoo tehdä. Huonon hiekan paakut hajoavat, jolloin kertaalleen paakkuuntunutta ja hajonnutta hiekkaa sekoittuu puhtaaseen, ja jatkossa paakut eivät kestä senkään vertaa. Meillä käytetään nykyään EverCleania, joka toimii. Ja jonka on toden totta syytäkin toimia ikuisesti, niin kallista se on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin siis ja lisäys tähän vielä, tietysti se vessaloota pestään samalla kun hiekat vaihdetaan uusiin! Meillä siihen käytetään niinkin perusteellisia aineita kuin Fairya ja vanhaa tiskiharjaa.

      Poista
    2. Meil on hiekkisvateja kaksi samanlaista, pesu ja vaihto tapahtuu joka viikonloppu. (Siis yksi vati käytössä per viikko, tää selvennyksenä.) Vanhoja hiekkoi ei heitetä pois, eihän niissä mitään vikaa ole. Kaikki tulee käytettyä ajastaan :-)

      Pesu tapahtuu tiskiharjalla ja luontoystävällisellä pesuaineella, olikos se jotain Ecoveriä nyt viimeeks. Kuumaa vettä.

      Poista
    3. Kahdella katilla mäkin käytin vielä ever Cleania, mutta Mimmin suolistotulehduksen takia meni 10 kg paketti viikossa niin vaihdoin. Ikävöin kyllä aina välillä, on se hyvää hiekkaa!

      Zepa: Sä oot kyllä tosi ahkera pesemään Harmaan pönttöä kunnioitettavaa. Ja erittäin kadehdittavaa :)

      Tunnustan tässä samalla, että kyllä täälläkin on vanhat tiskiharjat hyödynnetty eikä fairykaan ole täysin vieras pesuaine meillä. Iloitsen suuresti, että olen saanut pakkomielteen pestä pönttö kloriitilla. Ei tarvi. Eikä luontokaan tykkää.

      Poista
  4. Meillä käy kissa pöntöllä, käyttää vessapaperia ja vetäisee vedet --- ei vaineskaan : D. Laadukasta hiekkaa, josta saa paakut hyvin pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähintääkin, onhan teillä kissalle oma vessanpönttökin-kö ;D?

      Hiekalla on kyllä väliä. Se on varmaan tärkein vessahomma näissä kissajutuissa.

      Poista
  5. Täälläkin käytetään kaikki hiekka hyödyksi ja vessan täyspesun aikana se siirretään pienempään vessaan odottamaan perusteellista "siilausta".

    VastaaPoista
  6. Meillä käytetään puupohjaista pellettiä, joten manööverit on hieman erit. Pitääkin kirjoittaa asiasta postaus sitten kun putsausrumba alkaa, just kerettiin tänäaamuna tehdä siivoilut ennen kuin tämän huomasin! Olis voinut kuvata materiaalia blogiin...

    Meillä siis noukitaan kakat pois päivittäin ihan ihmisten vessanpönttöön, jonka lisäksi toinen laatikko (se, missä on välipohja ja reiät ekassa pohjassa) ravistellaan niin että purut putoaa välipohjan alle. Toisessa laatikossa ei tämmöistä ominaisuutta ole, joten se tyhjennetään aina sitten kerralla kokonaan. Noin kerran viikossa (tai aiemmin jos haisee) tyhjätään toisesta välipohja ja toisesta koko sisältö jätesäkkiin, ja pestään purkit, ja laitetaan uudet pelletit toiseen, ja lisätään vähän siihen toiseen välipohjan päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelletit kiinnostaa muo kovasti, mutta kun toi meidän Böö on jatkivasti siirtynyt enemmän ja enemmän raksujen syöjäksi niin en vaan uskalla koittaa. Pissavaivat pelottaa.

      Poista
  7. Apua, mä puhun pellettiä. :D Varmaan siksi oli vähän vaikeuksia sisäistää näitä sisäpussijuttuja sun muita. Kissanvessajutut on ihmeen kiehtovia, joten omakin käytäntö pitää kertoa. Aikalailla Maryjanen kuvauksen mukaan meilläkin, siis toi välipohjallinen versio. Aina kun käy itse vessassa asioimassa voi samalla pyöräyttää lapiolla puruksi menneet pelletit reiällisestä välipohjasta läpi ja kakat noukitaan pönttöön, koska satunnainen mukaan joutuva pelletti menee ihan muruseksi vedessä. Kerran viikossa sitten tyhjennetään purut alimmasta laatikosta ja pestään puhdistusaineella, nyt on zooplussan kissojen vessan puhdistukseen tarkoitettu aine käytössä. Hoitokissa-ajalta on jäänyt se, että hypokloriittia (Klorin) olisi hyvä käyttää ainakin välillä (hoitolaisten kanssa aina). Saan kloriitista hirveän päänsäryn eikä varmaan Mindykään arvosta, niin sitä ei tule usein käytettyä.

    Roskiin ei siis mene pellettejä. Hoitolaisten aikaan piti laittaa koko vessan sisältö roskiin, kun giardia oli todennäköinen, vaikka ihmeen kaupalla sitä ei koskaan ole meillä todettu. Ei ollut kivaa tuhlailla, mutta minkäs teet.

    -S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoitolaisten kanssa on kyllä ihan oikeutettua vaihtaa koko heikka kerralla ja läträtä kloriitin kanssa. Meidänkin Mimmi toi mukanaan sen suolistotulehduksen ja se tarttui sitten myös Börjeen.

      Poista
  8. Onpas tämä koira-ihmisen vessankäyttö helppoa verrattuna kissojen arkeen. Tosin meillä se haittapuoli että kesähelteellä on aika tuskaista kantaa sitä höyryävää kakkapussia kilometritolkulla kun ei meilläpäin niitä roskiksia ole kovin tiheästi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä mä kyllä kahdehdin koirankakkaroiden keruuta kun joku noista on töräyttänyt satsit kiireellä eikä ole ehtinyt peitteleen ja koko koti haisee kauhialta....

      Sun pitää kehittää joku viileäsäilytyskakkipussi teille kesäkäyttöön ;D

      Poista
  9. Meilläkin hiekka käytetään loppuun asti. Laatikon pesun ajan vanha hiekka on yhdessä muoviämpärissä odottamassa ja kerran oli toinen kissoista käynyt pissalla siinä. :D On kuitenkin aika pieni ja korkea ämpäri, joten olisin halunnut nähdä millaisella mutkalla kissa on oikein ollut; varsinkin jos kyseessä oli Paavo. ;)

    Juurikin hyvä hiekka mahdollistaa tämän loppuun asti käyttämisen ja hiekka maksaa itsensä takaisin. Ja meillä ei haise kissanpissa! Joku joskus ihmetteli miksi ostamme niin kallista hiekkaa, mutta nuo hyödyt ovat kyllä joka sentin arvoisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi katit , hätä ei lue ämpärin kokoa siis ;D

      Kauhulla muistelen 70-luvun kissanhiekkoja jotka ei ollut kallita mutta ei ne kyllä hajujakaan pitänyt...

      Poista
  10. Meillä aina hiekkiksen hiekat käytetään niin loppuun, että loput mahtuu max kahteen 3l pakastepussiin (roskiin) ja sen jälkeen hiekkis pestään. Nyt on useampia hiekkiksiä niin aina on yksi käytössä, vaikka muut oottais pesua (joka tapahtuu nakuna juuri ennen ihmisen suihkua, koska en tykkäis enää olla peseytymättä). Pesun jälkeen nykyään vielä klooraan hiekkikset toisena päivänä ja sitte vasta kuivuttuaan palautuu hiekkis käyttöön uusilla hiekoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanan raikkaalta teidän vessojen hoito !

      Toi nakuilu on kyllä niin ehdoton, mun on kanssa suoritettava perusteelinen tädin pesu vessapesun päälle.

      Poista
  11. Meilläkin pestään kissanvessa parin kuukauden välein, ja samalla vaihdetaan hiekka kokonaan.

    VastaaPoista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)