Sivut

sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Pystytkö auttamaan Pesu ry:tä?

Törmäsin facebookissa tähän Pesun ilmoitukseen, teksti ja kuva kopioitu sieltä suoraan:

Kirjoitimme Hipsusta jo kerran - ja kirjoitamme toisenkin. Hipsu kävi nimittäin viikolla hammaslääkärissä ja epikriisi oli karmaisevaa luettavaa. Hipsulta puuttui nimittäin jo 16 hammasta, kuten epäilimmekin - mutta myös ikäarvio pennun näköiselle kissalle tiputti maan pinnalle. Röntgen nimittäin kertoi meille, että noin viiden kuukauden ikäiseltä näyttävä kissa olikin jo noin kolmevuotias. Entisen elämän huono ruokavalio ja huonot elämän olosuhteet aiheuttivat sen, että Hipsu näytti alle puolivuotiaalta pennulta. 
Kuudentoista puuttuvan hampaan lisäksi Hipsulta tarvitsee vielä poistaa useita hampaita. Tästä huolimatta Hipsu pystyy tulevaisuudessa elämään vajavaisella hammaskalustollaan hyvää kissan elämää. Hipsu-tytön luonne on alkanut myös näkyä: entisestä populaatiokissasta on tullut kissa, joka pitää ihmisen kosketuksesta! Hipsu tuli tilapäiskotiin vasta heinäkuussa, joten edistys on ollut huikeaa. Hipsu on mielettömän sitkeä, hieno kissa, ja meillä on ollut ilo seurata sen edistymistä. 
Hipsun tulevan hammasoperaation hinnaksi tulee lääkärin arvion mukaan noin 510 €. Kahteen Hipsun lääkärikäyntiin on jo nyt kulunut 472,08 €. Meillä on ollut takanamme jo tähän mennessä karmaiseva vuosi ja eläinlääkärikustannuksiin on mennyt yli 50 000 euroa rahaa. Voisitko sinä auttaa meitä esimerkiksi Hipsun kustannuksien kattamisessa? Yhdellä eurollakin voit tukea yhdistyksen toimintaa ja auttaa meitä kustantamaan hirvittäviksi paisuneita eläinlääkärikustannuksia. 
Haluamme auttaa jokaista, jota vain pystymme. Haluatko sinä auttaa meitä auttamaan?
Lahjoita maalaiskissakampanjaamme Pesun keräystilille FI37 8000 1170 9224 06 viitteellä 1274. Pesun rahankeräyslupa 5680/6/2016 on voimassa Sisä-Suomen poliisilaitoksen toimialueella 01.04.2016-31.03.2021 välisenä aikana.
© Pesu Ry -Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys

Näinpä tässä samalla selvisi kohde, jonne Zoplussan yhteistyörahat menevät. Ne menevät Pesulle.    Tämän hetkinen saldo siellä on  43.47 € eli pari ostosta ja 50 € maksuraja menee rikki. Kun raha tilitetään mulle, se lähtee heti Pesun keräystilille.


20 kommenttia:

 1. Yhyyy <3 <3 Suurkiitos Triolan väelle ja kaikille, jotka ovat tehneet zootilauksensa tämän blogin linkin kautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Toivotaan, että tästä edes joku intoutuisi pienen roposen laittamaan avustusta. Ja kyllä mä laitan omasta henkilökohtaisesta kassatakin pienen rahan tulemaan :)

   Poista
 2. Voi pientä Hipsua :( Toivottavasti löytyy uusi koti. Ja hyvä juttu, että muistuttelet lahjoitusmahdollisuuksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sydämeen sattuu, kun lukee Hipsun tarinaa :(

   Itsekin sitä aina unohtaa, että voisi laitaa pari euroa vaikka joka kuukausi matkaan jollekin avustuskohteelle muttakun ei vaan muista. Onneksi noi eläinsuojeluyhdistykset muistuttelee, että mäkin sitten muistan ja muistan tehdä jutun ;)

   Poista
 3. Hyvä, että muistutat täällä tärkeistä asioista. Toivottavasti Hipsulle löytyy koti! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että rahaakin saadaan kokoon, edes vähäsen :)

   Hipsu <3

   Poista
 4. Voi pikkuista Hipsua. Pitää pistää pieni avustus menemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, mäkin laitan ihan omasta kukkarosta pienen summan matkaan :)

   Poista
 5. Moi. Voi Hipsua. Siitä tulikin mieleen että pitää taas tilata Zooplussalta meiän kattiaisille. Eilen tehtiin lahjoitus paikalliselle yhdistykselle. 60 kiloa kissanhiekkaa ja meillä on loukku myös tällä meiän alueella hiippaileville karkulaisille. Tulevana viikonloppuna rakennetaan ja kunnostetaan siilien talvipesät.

  Eilen kävi hassu juttu. Ne kissanhiekat kävi hakemassa nainen joka toi meille meiän kaks rescue-kissaa. Toinen kissoista nuuskaisi sitä naista ja meni lasten syliin istumaan. Istu siinä koko ajan kun se nainen oli meillä ja se meiän toinen kissa ei haistellut ei mitään. Alkoi tärisemään ja painui tuolin alle. Koko sen ajan kun se nainen oli täällä kissaa ei näkynyt...Pirtsu tosiaan luuli, että se viedään pois. Meillä entinen elämä kissoissa painaa sen verran, että yks kissoista ei kärsi vetoa ollenkaan...ikkunoita ei voi pitää auki.meiän Helsu, (kanankoipi) on ollut erityisseurannassa, tosi usein krenkkaa nielussa ja pyllyalueella. Karva lähti pyllypäästä...epäiltiin stressiä, allergiaa...Eliminoitu...liittyy siihen tulehdusalttiuteen Yhdellä kissalla mutka hännässä ja on todella ruokarosmo ja on epäluuloinen uusia ihmisiä kohtaan, on hyvin tarkka silittämisen laadusta. Kolmannella kissalla ruttu korvassa ja korvissa tulee olemaan varmaan aina huonompi karva ( korvat oli karvattomat kun tuli meille), ei mene ulos ollenkaan. Ovi voi olla auki. kissa peruuttaa takaisin sisälle. Se meiän puolipitkäkarvainen Pirtsu on ison lauman jälkeläinen elämänsä alussa ei oo saanut kunnon ruokaa niin luusto ei ole päässyt kehittymään. kävellessä takajalat vipsahtaa jännästi. pystyy juoksemaan,riehumaan ja hyppimään kuitenkin. Ihmiskontakti ennen meille tuloa ollut vain sijaiskodissa joten jouduimme sosialistamaan kissaa askeleelta. Jahtasi alussa varpaita ja syöksähteli jalkojen kimppuun. Nyt jättää jalat rauhaan. Alussa ei kehrännyt ollenkaan. Liikkui vain öisin ja kulki häntä matalana. Nyt tulee viereen, puskee, pörisee ja antaa nostella. Harjata. On edelleen kyllä pesueemme sähäkin kissa.

  Kissamaisin terkuin: Rescue-pesue S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän linkkiä Zooplussalle saa käyttää aina tarvittaessa ;)

   Ja täältä miljoona sydäntä ja iso kunnioitus sille, miten autatte kissoja kaikin mahdollisin tavoin: antamalla kodin ja auttamalla eläinsuojeluyhdistykstäkin vielä.

   Hurjan isot rapsut teidän koko laumalle, ne on saanut ihanan kodin <3

   Poista
 6. Voi Hipsua! Onneksi kumminkin pääsi nyt hoitoon ja tästä eteenpäin toivon mukaan ruokaakin on aina riittävästi ja se on kissalle sopivaa! Hampaattomuus ei tosiaan sentään haittaa, kunhan ruoka on suunmyötäistä! Siitä voi toisinaan olla jopa apua: ei tarvitse pelätä sormiensa puolesta pilleriä annettaessa, eikä mene rahaa hammaskiven poistoihin! (Ei mitään niin huonoa, ettei jotain hyvääkin...)

  Mutta voi luoja noita maksuja! Pieni avustus lähti aamulla Pesulle. Hammashoito on ihan jumalattomissa hinnoissa, ja Pesulla tietysti on muutakin eläinlääkärinkulua vaikka miten. Kaikki apu kyllä varmaan tulee enemmän kuin tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hipsulle toivon kanssa niin loistavaa tulevaisuutta! Hampaattomuus ei todellakaan ole mikään ongelma, Nisu on se mulle opettanut ;)

   Huimat on eläinlääkärikulut, ei edes tajua kuinka paljon toi summa on!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Todella kamalaa. Tilanne, kulut ja kodittomien määrä :(

   Poista
 8. Voi ei :( Kodittomat kissat ovat olleet aina lähellä sydäntäni. Tulee aina kovin paha mieli ja itkettää, kun lukee näitä juttuja.

  Itse olen osallistunut niiden auttamiseen lahjoitusten lisäksi antamalla kodin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, kukaan kissa ei ansaitse kodittomuutta :(

   Sullakin on sitten se paras lahja annettu entisille kodittomille : se oma koti <3

   Poista
 9. 50 000, ihan hirveää... :( Mutta toisaalta mahtavaa, että yhdistyksellä on ollut laittaa noin paljon pelkästään eläinlääkärikuluihin, toivottavasti lahjoituksia on tullut ja tulee vastaisuudessakin hyvin, jotta jokainen apua tarvitseva saa hoitoa ♥ Voi kun olisi miljoonääri....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on ollut rahaa, muutenhan noita kissoja olisi kai pitänyt jopa lopettaa kun ei ole rahaa hoitaa kuntoon? En ole varma, mutta siis oletan näin.
   Sikspä onkin tosi tärkeää, että lahjoituksia tulee kokoajan sisään.

   Ja samaa toivon mäkin, miljoonia tilillä niin voisi auttaa oikein kunnolla !

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)